Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Η ΕΕ ορίζει την 28η Δεκεμβρίου 2024, ως προθεσμία για την χρήση της USB-C για ενσύρματη φόρτιση

      Τώρα που η κοινή νομοθεσία περί ενσύρματης φόρτισης έχει υπογραφεί, η αντίστροφη μέτρηση έχει επίσημα ξεκινήσει

    Έχουμε επιτέλους μια τελική επίσημη προθεσμία για το πότε τα νέα τηλέφωνα που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση — συμπεριλαμβανομένων των μελλοντικών iPhone — θα πρέπει να χρησιμοποιούν USB-C για ενσύρματη φόρτιση: Την 28η Δεκεμβρίου 2024.

    Αυτό συμβαίνει επειδή η νέα νομοθεσία της ΕΕ για το USB-C μόλις δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ένωσης, καθιστώντας την επίσημα δεσμευτική. Τώρα γνωρίζουμε ότι οι κανόνες θα τεθούν επίσημα σε ισχύ σε 20 ημέρες και τα μεμονωμένα κράτη μέλη της ΕΕ θα έχουν στη συνέχεια το πολύ 24 μήνες για να τους εφαρμόσουν ως εθνικό δίκαιο.

    Η ημερομηνία είναι λίγο πολύ σύμφωνη με τις προηγούμενες προβλέψεις των πολιτικών, αλλά μέχρι τώρα, η ακριβής ημερομηνία παρέμενε ασαφής δεδομένου του αριθμού των σταδίων που πρέπει να περάσει κάθε νομοθετική πράξη της ΕΕ. Όταν οι νομοθέτες κατέληξαν σε μια αρχική συμφωνία σχετικά με τη νομοθεσία, τον Ιούνιο, ανακοίνωσαν ότι θα εφαρμοστεί το «φθινόπωρο του 2024», αλλά τον Οκτώβριο, ένα δελτίο τύπου ανέφερε ότι οι κανόνες θα ισχύουν «μέχρι το τέλος του 2024».

     

     

    Εκτός από τα τηλέφωνα, η νομοθεσία θα ισχύει και για συσκευές όπως tablet, ψηφιακές κάμερες, ακουστικά και κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών χειρός. Οι φορητοί υπολογιστές θα καλύπτονται τελικά, αλλά όχι μέχρι τον Απρίλιο του 2026. Οι κανόνες ισχύουν μόνο για συσκευές που προσφέρουν ενσύρματη φόρτιση, πράγμα που σημαίνει ότι όσες φορτίζουν μόνο ασύρματα δεν θα αναγκάζονται να χρησιμοποιούν USB-C.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.