Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η AMD έχασε την προθεσμία για την διάθεση του HYPR-RX

      Αλλά μην ανησυχείτε, μπορείτε να τρέξετε το HYPR-RX χειροκίνητα

    Λίγο πριν από την κυκλοφορία των καλύτερων GPU της AMD, των RX 7900 XT και RX 7900 XTX, η εταιρεία παρουσίασε μια νέα τεχνολογία βελτίωσης των επιδόσεων που ονομάζεται HYPR-RX και μπορεί να βελτιώσει δραστικά τα ποσοστά καρέ στις υποστηριζόμενες Radeon GPU. Η τεχνολογία έπρεπε να κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του 2023, αλλά προφανώς η AMD ξέχασε να την κυκλοφορήσει.

     

    Το HYPR-RX είναι μια λύση βελτιστοποίησης με ένα κλικ που ενεργοποιεί αυτόματα τα AMD Anti-Lag, Radeon Boost και Radeon Super Resolution (RSR) σε υποστηριζόμενα παιχνίδια ή με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού στον πίνακα ελέγχου Adrenalin. Ως αποτέλεσμα, το HYPR-RX δεν είναι μια νέα τεχνολογία από μόνη της, αλλά μάλλον μια αυτοματοποιημένη λύση ενός κλικ για τον εξορθολογισμό των τεχνολογιών βελτίωσης της απόδοσης της AMD για τους παίκτες AMD.

     

    haoTqSTC5ajzxYS3Z7VP5a.jpg


    Αυτή η λειτουργία θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τους gamers με κάρτες γραφικών της AMD που δεν γνωρίζουν πολλά σχετικά με τις ρυθμίσεις γραφικών ή τις τεχνολογίες γραφικών ή για όσους θέλουν απλώς να παίζουν παιχνίδια χωρίς να ανησυχούν για τις ρυθμίσεις της GPU. Μπορείτε να σκεφτείτε το HYPR-RX ως το αντίστοιχο "GeForce Experience", αλλά αντί να αλλάζει τις ρυθμίσεις γραφικών στο παιχνίδι, η λειτουργία ενεργοποιεί τεχνολογίες AMD σε επίπεδο προγράμματος οδήγησης.

     

    Για να ανακεφαλαιώσουμε γρήγορα, το Anti-Lag, το Boost και το RSR είναι όλες ώριμες τεχνολογίες της AMD που υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό. Το AMD Anti-Lag είναι ένας ενισχυτής λανθάνουσας κατάστασης σε επίπεδο προγράμματος οδήγησης που μειώνει τις καθυστερήσεις εισόδου από τις εισόδους του ποντικιού και του πληκτρολογίου στην οθόνη (παρόμοια με την Ultra Low Latency της Nvidia). Το Radeon Boost είναι ένας βελτιστοποιητής επιδόσεων ανάλυσης, που προσαρμόζει την ανάλυση ή τους ρυθμούς σκίασης (σε παιχνίδια DX12) ανάλογα με τη σκηνή του παιχνιδιού για να αυξήσει τους ρυθμούς καρέ. Το Radeon Super Resolution είναι μια εναλλακτική λύση σε επίπεδο προγράμματος οδήγησης για το FidelityFX Super Resolution 1.0 (FSR), που αναβαθμίζει στατικά το παιχνίδι σας από μια χαμηλότερη ανάλυση απόδοσης στην εγγενή ανάλυση της οθόνης σας.

     

    Η AMD παρουσίασε αρχικά το HYPR-RX τον Νοέμβριο του 2022, υποσχόμενη κυκλοφορία το πρώτο εξάμηνο του 2022. Ωστόσο, η εταιρεία είτε ξέχασε να ειδοποιήσει τον Τύπο για τις καθυστερήσεις είτε ξέχασε εντελώς το HYPR-RX, αφού το πρώτο εξάμηνο του 2023 έχει ήδη περάσει.

     

    Ευτυχώς η λειτουργία αυτή καθαυτή δεν ενεργοποιεί νέες τεχνολογίες που δεν έχουμε ξαναδεί. Μπορείτε πάντα να αναπαράγετε τις δυνατότητες του HYPR-RX ενεργοποιώντας χειροκίνητα τα RSR, Anti-Lag και Boost στον πίνακα ελέγχου AMD Adrenalin. Αυτό ισχύει και για τους χρήστες της Nvidia, οι οποίοι μπορούν να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία Ultra Low Latency και το Nvidia Image Scaling (NIS) στον πίνακα ελέγχου της Nvidia για να βελτιώσουν τις επιδόσεις.


    Πηγή
    Φωτογραφία: AMD
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.