Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η AMD θα "ανοίξει" το firmware του Micro Engine Scheduler για τις GPU Radeon

      Η δέσμευση της εταιρείας για διαφάνεια ενδυναμώνει τους χρήστες και τους καινοτόμους δημιουργούς.

    Η AMD αποκάλυψε τα σχέδιά της να καταστήσει το firmware Micro Engine Scheduler (MES) για τις GPU ανοιχτού κώδικα, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση του ελέγχου των χρηστών και την προώθηση της καινοτομίας στο οικοσύστημα των καρτών γραφικών Radeon. Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης πρωτοβουλίας της AMD για την αύξηση της εξωστρέφειας τόσο σε επίπεδο λογισμικού όσο και σε επίπεδο υλικού, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της για διαφάνεια στην τεχνολογία GPU. Με τις λεπτομέρειες που προκύπτουν σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της έκδοσης, συμπεριλαμβανομένης της τεκμηρίωσης που θα δημοσιευτεί περί τα τέλη Μαΐου και θα ακολουθήσει η κυκλοφορία του πηγαίου κώδικα, η AMD στοχεύει να παρέχει στους χρήστες ολοκληρωμένους πόρους για να αξιοποιήσουν και να συμβάλουν στην ανάπτυξη του MES.

     

    Η απόφαση έρχεται μετά από επίμονη υποστήριξη από τον George Hotz και τη νεοσύστατη επιχείρησή του, Tiny Corp, οι οποίοι είχαν εκφράσει έντονα την ανάγκη η AMD να ανοίξει το firmware του MES σε ανοιχτό κώδικα. Παρά τον αρχικό σκεπτικισμό μετά από συνομιλίες με εκπροσώπους της AMD, οι προσπάθειες του Hotz φαίνεται ότι απέδωσαν καρπούς, καθώς η AMD αγκαλιάζει το άνοιγμα. Αυτή η εξέλιξη έχει ιδιαίτερη σημασία για τα έργα της Tiny Corp, κυρίως για το TinyBox με κινητήρα AMD, το οποίο αντιμετώπιζε αβεβαιότητα λόγω προβλημάτων με τις GPU RX 7900 XTX. Ενώ εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός TinyBox με ισχύ RTX 4090, η δέσμευση της AMD για την ανοιχτή διάθεση του firmware MES παρέχει μια σανίδα σωτηρίας για τα τρέχοντα έργα που εξαρτώνται από τις GPU Radeon.

     

    Καθώς η τεχνολογική κοινότητα αναμένει περαιτέρω σχόλια τόσο από τον Hotz όσο και από την AMD σχετικά με αυτή την ανακοίνωση, παραμένουν ερωτήματα σχετικά με τα κίνητρα πίσω από την αλλαγή προσέγγισης της AMD. Οι εικασίες του Hotz σχετικά με τη φύση της δέσμευσης με την AMD υπογραμμίζουν την πολυπλοκότητα της δυναμικής μεταξύ των εταιρειών τεχνολογίας και των ενδιαφερόμενων μερών τους. Παρ' όλα αυτά, η στροφή της AMD προς το άνοιγμα σηματοδοτεί μια θετική στροφή προς την ενδυνάμωση των χρηστών και την προώθηση της συνεργασίας στην ανάπτυξη και τη χρήση GPU.


    Πηγή
    Φωτογραφία: AMD
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.