Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Apple αποκαλύπτει τον επεξεργαστή M1 Ultra Desktop για τον νέο Mac Studio

    Η επόμενη γενιά τσιπ Apple Silicon είναι γεγονός. Στο σημερινό event που έλαβε χώρα στις 8 ώρα Ελλάδος, ανακοινώθηκε το νέο M1 Ultra SoC της εταιρείας. Το M1 Ultra αποτελεί την πιο πρόσφατη είσοδο στη σειρά chipset M1 της Apple και είναι ακόμα πιο ισχυρή από τα M1, M1 Pro και M1 Max.

     

    Screen_Shot_2022_03_08_at_1.31.36_PM.png


    Το κλειδί για το M1 Ultra είναι η αρχιτεκτονική UltraFusion της Apple -- ουσιαστικά, η Apple συγχωνεύει δύο ξεχωριστά τσιπ M1 Max σε ένα ενιαίο, τεράστιο SoC, χάρη στη σύνδεση 2,5 TB/s μεταξύ επεξεργαστών που προσφέρει το M1 Max. Αυτός ο σχεδιασμός επιτρέπει στην Apple να διπλασιάζει σχεδόν όλες τις προδιαγραφές από το τσιπ M1 Max της στο M1 Ultra: 20 πυρήνες CPU (16 πυρήνες επιδόσεων και τέσσερις πυρήνες αποδοτικότητας), 64 πυρήνες GPU, μια νευρωνική μηχανή 32 πυρήνων για επεξεργασία AI και έως 128 GB μνήμης RAM . Συνολικά, η Apple λέει ότι το M1 Ultra προσφέρει οκταπλάσια απόδοση από το κανονικό M1.

    Η Apple επίσης κάνει ορισμένες μεγάλες δηλώσεις για τις επιδόσεις για το νέο της, τεράστιο τσιπ: Η Apple λέει ότι προσφέρει καλύτερη απόδοση CPU από έναν «επιτραπέζιο υπολογιστή 16 πυρήνων» ενώ χρησιμοποιεί 100 W λιγότερη ισχύ, ενώ οι επιδόσεις της GPU είναι εφάμιλλη των «υψηλότερης ποιότητας» διακριτών GPU ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιεί 200 W λιγότερη ισχύ. (Η Apple δεν λέει με ποιους ανταγωνιστές δοκιμάζει και προφανώς θα πρέπει να επαληθεύσουμε μόνοι μας αυτούς τους ισχυρισμούς μόλις μπορέσουμε να δοκιμάσουμε το M1 Ultra.)

    Το M1 Ultra θα κάνει το πρώτο του ντεμπούτο σε έναν νέο επιτραπέζιο υπολογιστή τον Mac Studio που ανακοίνωσε η Apple μαζί με το νέο τσιπ στην εκδήλωσή. Αν θυμηθούμε, το αρχικό τσιπ M1 κυκλοφόρησε σε MacBook Air, MacBook Pro και Mac Mini, αλλά τελικά έφτασε στο πολύχρωμο iMac της Apple και στο tablet iPad Pro 2020, οπότε είναι πιθανό να δούμε το M1 Ultra να εμφανιστεί και σε άλλους επιτραπέζιους υπολογιστές της Apple (όπως ένας ακόμα πιο ισχυρός νέος Mac Pro με επεξεργαστή της Apple) τους επόμενους μήνες.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.