Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η ASUS προσθέτει το "Intel Baseline Profile" στις μητρικές της Z790 λόγω προβλημάτων σταθερότητας του Core i9

      Intel Baseline Profile προεπιλογή των προδιαγραφών της μητρικής κάρτας στις συνιστώμενες ρυθμίσεις

    Μετά από αναφορές για προβλήματα σταθερότητας που ταλαιπωρούν τους επεξεργαστές Core i9 13ης και 14ης γενιάς της Intel, η ASUS κυκλοφόρησε μια ενημέρωση firmware για τη μητρική ROG Maximus Z790 Hero, με στόχο να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες. Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση σε εκτεταμένες καταγγελίες χρηστών σχετικά με τυχαίες καταρρεύσεις και σφάλματα μνήμης εκτός βίντεο που αποδίδονται σε ορισμένους προμηθευτές μητρικών πλακετών που επιτρέπουν στις CPU να λειτουργούν πέραν των προδιαγραφών.

     

    Το νέο firmware εισάγει το Intel Baseline Profile, το οποίο μειώνει τα όρια ισχύος και ενισχύει τη σταθερότητα, ιδιαίτερα σε σενάρια παιχνιδιών. Οι βασικές προσαρμογές περιλαμβάνουν την επιβολή όλων των ορίων για τις βελτιώσεις ASUS MultiCore Enhancements, τη χρήση των επιλογών ασφαλείας της Intel για τη συμπεριφορά SVID και την ενεργοποίηση των ρυθμίσεων IA CEP και SA CEP. Αυτές οι αλλαγές είναι σύμφωνες με τις συστάσεις του προμηθευτή PC Falcon Northwest, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για τον μετριασμό των προβλημάτων αστάθειας.

     

    Ενώ η ενημέρωση αναμένεται να βελτιώσει τη σταθερότητα, μπορεί να έρθει σε βάρος των επιδόσεων για επεξεργαστές υψηλών προδιαγραφών, όπως ο Core i9-14900KS. Οι προκαταρκτικές δοκιμές υποδηλώνουν πιθανή μείωση της απόδοσης έως και 12,6% σε δοκιμές αναφοράς, όπως η πολυπύρηνη δοκιμή Cinebench R23. Παρά την κυκλοφορία του firmware, οι χρήστες πρέπει ακόμα να εφαρμόσουν χειροκίνητα την ενημέρωση, μια διαδικασία που μπορεί να αποτρέψει ορισμένους από το να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες για τη σταθερότητα.


    Πηγή
    Φωτογραφία: videocardz
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.