Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Intel διαβεβαιώνει ότι οι κάρτες γραφικών Arc παίρνουν firware update σε συστήματα με Intel και AMD

    Οι Arc GPU της Intel, έχουν καλή απόδοσή σε σχέση με την τιμή τους. Ωστόσο, οι πιθανοί αγοραστές έχουν πολλές πιθανές προειδοποιήσεις που πρέπει να λάβουν υπόψη, όπως ασταθή προγράμματα οδήγησης, ασυνεπής απόδοση και μερικά περίεργα προβλήματα που πρέπει να ερευνηθούν στις ρυθμίσεις BIOS του υπολογιστή για να επιλυθούν.

    Οι Linux devs που εργάζονται για την υποστήριξη των οδηγών Arc φαίνεται να έχουν αποκαλύψει ένα άλλο παράξενο σχετικά με τις κάρτες. Σύμφωνα με τον προγραμματιστή Richard Hughes (όπως αναφέρεται από το Phoronix), η ενημέρωση του firmware στις Arc GPU φαίνεται να γίνεται από το Intel Management Engine, έναν μικρό microcontroller που περιλαμβάνεται μόνο σε υπολογιστές με επεξεργαστές Intel. Ο Hughes αντιμετώπισε το πρόβλημα ειδικά στο πλαίσιο της αρχιτεκτονικής POWER CPU της IBM, αλλά φαίνεται να καθιστά αδύνατες τις ενημερώσεις firmware σε οποιαδήποτε πλατφόρμα εκτός της Intel, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βασίζονται σε επεξεργαστές AMD ή Arm.

    Ευτυχώς, αυτού του είδους οι ενημερώσεις firmware δεν γίνονται τόσο συχνά, και όταν συμβαίνουν, είναι συνήθως για να διορθωθεί ένα συγκεκριμένο πρόβλημα ή να προστεθούν δευτερεύουσες λειτουργίες — η χρήση μιας GPU με ξεπερασμένο firmware δεν είναι το τέλος του κόσμου. Από την άλλη πλευρά, η πρώτη γενιά καρτών Arc της Intel είναι πολύ πιθανό να χρειαστούν κάποιο firmware update, μιας και σίγουρα θα βρεθούν σημεία που ξέφυγαν από τον beta έλεγχο του προϊόντος, τα οποία χρήζουν βελτίωσης.

    Σε επικοινωνία που είχε ο δικτυακός τόπος Ars Technica με την Intel, έγινε γνωστό ότι είναι δυνατό για τις πλατφόρμες Intel και AMD να ενημερώσουν το firmware Arc GPU και ότι η Μηχανή Διαχείρισης (Management Engine) της Intel δεν χρειαζόταν στην πραγματικότητα για ενημερώσεις firmware.

    "Τα προϊόντα Intel Arc δεν απαιτούν από το CSME του κεντρικού υπολογιστή να ενημερώσει το firmware του Arc", δήλωσε εκπρόσωπος της Intel στο Ars. "Οι ενημερώσεις firmware θα λειτουργούν τόσο σε πλατφόρμες AMD όσο και σε πλατφόρμες Intel. Τα προϊόντα Arc έχουν τον δικό τους έλεγχο ασφαλείας γραφικών για ενημερώσεις firmware και αξιοποιούν την υπάρχουσα τεχνολογία της Intel, όπως το πρωτόκολλο διασύνδεσης HECI, για να εφαρμόσουν τη ροή ενημέρωσης firmware."

    Ο Richard Hughes, αυτός που ανακάλυψε αρχικά τον περιορισμό, είπε ότι κάποιος χρήστης του είχε πει ότι μια "συσκευή GSC που χρησιμοποιεί HECI εμφανίζεται στα Windows" όταν είναι εγκατεστημένη μια Arc GPU, η οποία θα έπρεπε να επιτρέπει ενημερώσεις στις x86 συσκευές. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τον δικτυακό τόπο ArsTechnica.com, σε έναν υπολογιστή με Windows με εγκατεστημένη μια Arc GPU όπου φάνηκε το firmware interface GSC της Intel να αναφέρεται στη διαχείριση συσκευών, η οποία λογικά πρέπει να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο και στις πλατφόρμες Intel και AMD, καθώς αποτελεί μέρος της ίδιας της GPU. Το πώς και αν θα λειτουργήσει στο x86 Linux είναι κάτι που δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί σε αυτό το σημείο.

     

    arc_GSC.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.