Jump to content

neuromancer

Premium Members
 • Content Count

  6,825
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

About neuromancer

 • Rank
  s.t.a.l.k.e.r.
 • Birthday 09/13/1969

Πληροφορίες Προφίλ

 • Φύλο
  Άνδρας
 • Περιοχή
  Pripyat
 • Ενδιαφέροντα
  μετρητές Geiger, mutants, guns
 • Επάγγελμα
  μαζεύω artifacts (STALKER)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. - αν δεν εξελίσσεται είναι νεκρή - αν κάνεις τη δουλειά σου και δεν δίνεις λογαριασμό σε κανένα και δεν υπάρχουν θέματα security, είναι οκ - δε νομίζω όμως ότι μπορεί να σταθεί στο σύγχρονο web παρά μόνο αν μιλάμε για απλοϊκά sites. Έχω κάνει sites με ASP πίσω στο 2004 που παίζουν ακόμη χωρίς πρόβλημα και με μηδενική συντήριση αλλά είναι sites με 5-10 επισκέψεις τη μέρα και για εσωτερική κυρίως χρήση.
 2. Ο Edge απετυχε για 2 λόγους: 1. Ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση. Ως ΙΕ11 χρήστης (σε ΙΕ από Netscape 4.7 και 6) μπορώ να πω οτι επί 4 περίπου χρόνια ο ΙΕ11 ηταν παρατημένος και καθημερινά δε λειτουργούσε σωστά σε όλο και περισσότερα site. Μέχρι κι εγώ λοιπόν έριξα μαύρη πέτρα εδώ και 2 χρόνια και πήγα σε Chrome. 2. Ο edge, όταν ηρθε, είχε στήσιμο στο γόνατο με λογική touchscreen. Όταν το όραμα mobile τελείωσε για την MS της εμεινε ο Edge που κανείς δεν συμπαθούσε γιατί άν και με καλή render engine, τα υπόλοιπα ήταν στημένα για να γίνεις ms fan boy. H σωστή κινηση θα ηταν να αναβαθμιστεί ο ΙΕ11 στην ώρα του, πριν 5-6 χρόνια, και να γίνει και ενας touch για τα 10. Τώρα είναι αργά.
 3. Λοιπόν... εβαλα τον 970 NVMe στο M2-1 slot, το bios τον είδε μια χαρά και επώνυμα. Ξεκινησε το PC με τον 950 στο SATA1, τα win ειδαν τον δισκο, εγινε format κανονικά. Ο magician και το migration tool της samsung επίσης τον εβλεπαν (με microsoft driver) και ο magicial μάλιστα έκανε και firmware update. Μόνο το Intel Rapid Storage που κοντρολαρει το RAID δεν τον εβλεπε καθόλου. Το έκανα κι αυτό update αλλά δεν άλλαξε κάτι. Λογικό αφού ο 970 δεν ειναι στο SATA κλυκλωμα αλλά στο PCIe x4. Ο 970 εδινε 3500/2500 περίπου στο bench της Samsung και 450K read / 350K wright σε IOPS. Εγινε κλωνοποίηση του 850 στον 970 και μετά εσβησε το PC, βγηκε ο 850, στο bios δηλώθηκε boot ο 970, power on, τζίφος!!!! Ξανά στο bios, βαζω boot κατι με windows UEFI και τέτοια "σύγχρονα" και bootαρε κανονικά. Ξανά bench με Samsung tools, τα ίδια score. Μετά με έτρωγε, βαζω και τον NVMe driver της Samsung, μπηκε και αυτός χωρίς κιχ, reboot, όλα κατα, bench ξανα με Samsung tools, ιδια νουμερα σχεδόν σε read/wright αλλά τα IOPS αρκετά διαφορετικά.... 270Κ read (από 450Κ) και 370Κ wright (από 250Κ). Τρέχα γύρευε αλλά δεν θα τρελαθούμε.... Τέλος καλό όλα καλά. Φαίνεται δεν υπάρχει θέμα με το RAID ή υπάρχει όταν ο δισκος ειναι σε RAID συστοιχία και όχι απλά ο SATA controler ειναι σε RAID mode οπως είναι στο δικό μου. Ο 970 καίει λίγο, 43 βαθμούς (με 23 στο δωμάτιο) με αερόψυξη στο κουτί στο ρελαντί. EDIT: Δεν είδα καμιά τρομερή διαφορά σε επιδόσεις, ίσως λίγο πιο σβέλτο boot και σε ταυτοχρονο ανοιγμα photoshop, office και rapidminer δεν ένιωσε τίποτα (!!!). Επίσης κάτι που είδα ήταν ότι τα tools της Samsung τερματίζουν τα 4 cores οταν τα βάζεις δουλειά και τα 5ο 6ο cores (στον 8600K) ήταν idle.
 4. Κοιτώντας το manual του Migration tool, λέει: 16. Please note if you use a Samsung NVMe SSD as the Target Disk without installing the Samsung NVMe Driver, this software may not function properly. Χλωμό το βλέπω το cloning.... Θέλει driver αλλά ο driver δεν θέλει RAID more! Καμιά άλλη ιδέα? π.χ. Backup τον 850 SSD σε έναν HDD και μετά restore στον MVMe στο άλλο PC? Και θα τρέξουν τα Win όντας σε RAID mode πριν το back up και AHCI μετά στο restore? ή θα πρέπει να τα γυρίσω σε safe mode.... any info ευπροσδεκτη.
 5. Στο σύστημα της υπογραφής, ο SATA controler είναι σε RAID mode (στο BIOS) και το σύστημα έχει εναν Samsung 950 EVO SSD κύριο δίσκο και δύο "σίδερα" (HDD) του 1ΤΒ έκαστο σε RAID1 (mirror). Θέλω να κουμπώσω στο M.2 slot της μητρικής έναν Samsung 970 EVO MVMe M.2 για να κλωνοποιήσω πάνω του τον κύριο δίσκο με το Migration tool. Στην Samsung υπάρχει ένας driver για MVMe δίσκους για τον οποίο ο οδηγός εγκατάστασης λέει: Windows Operating System shall successfully load the driver only when Samsung NVMe SSD 970 PRO, 970 EVO, 960 PRO, 960 EVO or 950 PRO is installed to - PCIe slot directly connected to CPU or - M.2 or PCIe slot connected to PCH. However, in the PCH case, Windows Operating System cannot load the driver under following BIOS configurations where - PCH Storage Configuration is set to “Raid Mode, or - NAND/Storage Remapping option*” is enabled. Άρα δεν θα μπει ο driver? Άρα δεν θα δει τον 970 το σύστημα? Να σημειώσω ότι απλά θέλω να κλωνοποιήσω τον 950 SSD στον 970 MVMe και μετά να βάλω τον 970 ως κύριο δίσκο σε άλλο "όμοιο" σύστημα. τα φώτα σας!
 6. Αν δεν βλέπει η TesnsorFlow τα cores δεν έχει ελπίδα σε ML.
 7. machine learning = "μηχανική μάθηση" (όχι "εκμάθηση μηχανής" )
 8. Όταν φθαρεί το δέρμα τι γίνεται? το πας στον τσαγκάρη?
 9. Το μόνο σοβαρό ζήτημα αναμονής είναι το αν οι νέες CPUs θα έχουν διορθωμένα σε hardware τα security issues που πατσαρίστηκαν όπως όπως και όπου ήταν εφικτό, τους τελυταίους μήνες. Εγώ δεν είδα ξεκάθαρη θέση από Intel και προχώρησα σε update (z370+8600K).
 10. Λοιπόν, η 9500 σκέτη δεν κάνει για 1151. Η 9500Α έχει πιο φαρδιές τρύπες (διπλές ας το πούμε) και ανάλογα το socket διαλέγεις που θα βιδώσεις (κάνει για 1151). Οπότε αλλάξαμε και ψύκτρα!
 11. Έχω μια Zalman 9500 (του 2006) σε παλιά μητρική με 775 socket και σύμφωνα με νεώτερη εκδοχή (http://www.zalman.com/contents/products/view.html?no=461) φαίνεται ότι μπαίνει και σε 1151 socket. Το έχει κάνει κανείς? Στο manual της Zalman 9500A στο παραπάνω URL (φαίνεται ότι οι τρύπες στη μητρική δεν είναι ακριβώς ίδιες μεταξυ 1151 και 775, πλήν όμως η βαση που δίνει η Zalman (Clip Support) καλύπτει και τις δύο περιπτώσεις. Αυτό που με προβληματίζει (δεν θέλω να ξηλώσω την ψύκτρα από την 775 μητρική αν δεν κάνει) είναι κατά πόσο η 9500A είναι ίδια με την 9500 του 2006 που δεν υπήρχε 1151 socket. Αυτό το εύρος που έχουν οι τρύπες στο Clip Support της 9500A το εχουν και οι τρύπες του Clip Support της 9500 του 2006? Με λίγα λόγια 9500 και 9500Α έχουν διαφορετικό clip support?
 12. Η δεύτερη που ανοίγει είναι κομπλέ μητρική? Τι μέγεθος είναι? ω-μι-τζι έχω χάσει επεισόδια!
 13. Ποιος είναι ο "θερμοσίφωνος"? Φίλος σου?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.