Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Intel και η Samsung ετοιμάζονται για «συρόμενους» υπολογιστές

    Η Samsung Display και η Intel εργάζονται σε «συρόμενους» υπολογιστές. Κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας της Intel για την Καινοτομία σήμερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Samsung Display, JS Choi, εμφανίστηκε στη σκηνή για να επιδείξει ένα πρωτότυπο υπολογιστή που σύρεται από ένα tablet 13 ιντσών σε μια οθόνη 17 ιντσών.

     

    samsungslideablepc.gif

     

    «Ανακοινώνουμε την πρώτη συρόμενη οθόνη 17 ιντσών στον κόσμο για υπολογιστές», δήλωσε ο Choi. "Αυτή η συσκευή θα ικανοποιήσει διάφορες ανάγκες για μεγαλύτερη οθόνη και φορητότητα μαζί." Η Samsung Display επέλεξε να εφαρμόσει μια συρόμενη (και όχι αναδιπλούμενη) τεχνολογία για τις εύκαμπτες οθόνες υπολογιστών της και ο Choi φάνηκε να δείχνει ότι το "αναδιπλούμενο δεν υπάρχει" για τους υπολογιστές προς το παρόν.

    Η Intel πειραματιζόταν με νέους μορφότυπους υπολογιστών εδώ και χρόνια και αρχικά προετοιμαζόταν για ένα μέλλον με διπλή οθόνη και αναδιπλούμενο, προτού η Microsoft εγκαταλείψει τα σχέδιά της για τα Windows 10X σε αναδιπλούμενες συσκευές. Αυτοί οι νέοι μορφότυποι υπολογιστών χρειάζονται ένα λογισμικό και εφαρμογές για να τους κάνουν να ξεχωρίσουν και δεν είναι ακόμη σαφές πώς η Intel θα κάνει πραγματικότητα τους συρόμενους υπολογιστές.

    Η πρωτότυπη συσκευή που παρουσίασαν σήμερα η Samsung Display και η Intel μετατρέπει ουσιαστικά ένα tablet 13 ιντσών σε οθόνη 17 ιντσών με ευέλικτη οθόνη και συρόμενο μηχανισμό. Η Intel έσπευσε να επιδείξει το νέο της λογισμικό Unison σε αυτήν την οθόνη, το οποίο στοχεύει στη σύνδεση υπολογιστών που τροφοδοτούνται από την Intel με smartphone — συμπεριλαμβανομένων των iPhone.

    Ο ίδιος ο συρόμενος υπολογιστής είναι απλώς μια ιδέα προς το παρόν και δεν υπάρχει καμία λέξη από την Intel ή τη Samsung Display για το πότε θα γίνει πραγματικότητα.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Intel
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.