Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Lian Li λανσάρει τροφοδοτικά σε σχήμα L για "δικάμπινα" PC

    Σε μια πρωτοποριακή κίνηση, η Lian Li παρουσίασε μια νέα σειρά τροφοδοτικών ειδικά σχεδιασμένων για περιπτώσεις "δικάμπινων" κουτιών υπολογιστή που διαθέτουν κάθετες βάσεις PSU, όπως η δημοφιλής σειρά O11. Το νέο τροφοδοτικό της σειράς Edge υιοθετεί έναν παράγοντα μορφής L, τοποθετώντας όλες τις κύριες υποδοχές τροφοδοσίας στο κάτω μέρος και όχι στο πλάι. Στόχος της Lian Li με αυτά τα νέα τροφοδοτικά είναι να παρέχει στους κατασκευαστές ευκολότερη πρόσβαση στις υποδοχές τροφοδοσίας πίσω από το τροφοδοτικό όταν αυτό τοποθετείται κάθετα.

     

    k2nmdR6zTzEUtQbzJYM69W-970-80.png.webp

     

    Η σχεδιαστική φιλοσοφία της Lian Li ξεχωρίζει σημαντικά από τα περισσότερα συμβατικά τροφοδοτικά που διατίθενται σήμερα. Όλα τα κύρια βύσματα τροφοδοσίας, συμπεριλαμβανομένων των βυσμάτων ATX 24-pin, EPS 8-pin, των συμπληρωματικών βυσμάτων τροφοδοσίας PCIe και των διαφόρων βυσμάτων τροφοδοσίας για περιφερειακά, όπως οι προσαρμογείς SATA ή Molex, έχουν μεταφερθεί σε μια κάτω διεπαφή που προεξέχει από την κάτω πλευρά του τροφοδοτικού.

     

    Αυτός ο καινοτόμος σχεδιασμός αποσκοπεί στη βελτίωση της προσβασιμότητας των καλωδίων, ιδίως σε περιπτώσεις με κάθετες βάσεις PSU, διευκολύνοντας την αναδιάταξη των προ-συνδεδεμένων καλωδίων μετά τη συναρμολόγηση του υπολογιστή. Αυτό είναι ιδιαίτερα επωφελές για τα καλώδια τροφοδοσίας που παραδοσιακά εγκαθίστανται στην κάτω σειρά συνδέσμων ενός τυπικού τροφοδοτικού. Τα τροφοδοτικά της σειράς Edge της Lian Li αντιστρέφουν τον προσανατολισμό αυτών των συνδέσμων, καθιστώντας την πρόσβαση και στις δύο σειρές καλωδίων βολική.

     

    Η Lian Li έχει επίσης υλοποιήσει έναν εσωτερικό διανομέα USB στα νέα τροφοδοτικά της, καταλαμβάνοντας το χώρο όπου συνήθως βρίσκονται οι υποδοχές τροφοδοσίας. Αυτές οι εσωτερικές θύρες USB έχουν σχεδιαστεί για να επεκτείνουν το συνολικό αριθμό των εσωτερικών USB του συστήματος και να τροφοδοτούν πρόσθετα περιφερειακά, όπως ελεγκτές RGB, ψύκτες υγρών all-in-one και ελεγκτές ανεμιστήρων. Αυτές οι πρόσθετες θύρες αποδεικνύονται χρήσιμες για μητρικές κάρτες που στερούνται πολλαπλών USB 2.0, ένα συνηθισμένο φαινόμενο σε παλαιότερες μητρικές κάρτες μεσαίας και χαμηλής κατηγορίας.

     

    Η σειρά Edge θα περιλαμβάνει τέσσερις SKUs, με ένα κορυφαίο μοντέλο 1300W, μια έκδοση 1000W και δύο παραλλαγές των 850W, μία με sleeved καλώδια και μία χωρίς. (Οι εκδόσεις 1300W και 1000W είναι διαθέσιμες μόνο με sleeved καλώδια.) Η νέα σειρά PSU της Lian Li διαθέτει επίσης ενσωματωμένο βύσμα και καλώδιο τροφοδοσίας 12VHPWR για την παροχή ρεύματος στις τελευταίες GPU της σειράς RTX 40 της Nvidia.

     

    Παρά την επιμήκη εμφάνισή τους, το κάλυμμα του τροφοδοτικού έχει κοντύνει για να φιλοξενήσει τον σχεδιασμό σε σχήμα L, εξασφαλίζοντας τη συμβατότητα με τις τυπικές βάσεις ATX PSU. Οι ημερομηνίες κυκλοφορίας και οι τιμές για τα νέα τροφοδοτικά της σειράς Edge της Lian Li δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, σηματοδοτώντας μια συναρπαστική εξέλιξη για τους λάτρεις των υπολογιστών και τους κατασκευαστές που περιμένουν αυτές τις καινοτόμες λύσεις τροφοδοσίας.


    Πηγή
    Φωτογραφία: YouTube - Lian Li
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.