Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι νέοι οδηγοί Radeon 23.7.1 της AMD διορθώνουν σφάλματα στο VR και μειώνουν την ισχύ αδράνειας για την RX 7900

    Βρισκόμαστε ήδη στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, που σημαίνει ότι έχουμε μια νέα έκδοση για το πρόγραμμα οδήγησης Radeon, που φέρει τον αριθμό 23.7.1. Αυτά τα προγράμματα οδήγησης διαθέτουν το συνηθισμένο πακέτο διορθώσεων σφαλμάτων και γνωστών προβλημάτων, αλλά ο πραγματικός πρωταγωνιστής της παράστασης είναι κάτι που πολλοί χρήστες μπορεί να μην προσέξουν ποτέ.

     

    Ένα από τα κυριότερα παράπονα για τη σειρά Radeon RX 7900 όταν κυκλοφόρησε ήταν η σχετικά υψηλή κατανάλωση ενέργειας στο "ρελαντί" σε σύγκριση ακόμη και με άλλες κάρτες τελευταίας γενιάς της AMD. Σε αυτή τη τελευταία έκδοση του προγράμματος οδήγησης λαμβάνονται μέτρα για την επίλυση αυτού του ζητήματος. Η AMD αναφέρει ότι η ισχύς αδράνειας θα πρέπει να μειωθεί σε συστήματα που χρησιμοποιούν οθόνες 4K 144Hz καθώς και σε διαμορφώσεις οθόνης πολλαπλών οθονών - και τα δύο είναι γνωστό ότι αποτελούν προβληματικά σενάρια ακόμη και για την NVIDIA κατά καιρούς.


    Μια άλλη μεγάλη απογοήτευση για όσους αγόρασαν GPU Navi 31 ήταν η σχετικά υποτονική απόδοσή τους στην εικονική πραγματικότητα. Η AMD απλά δεν έχει επενδύσει τα χρήματα στην VR που έχει επενδύσει η NVIDIA, αλλά αν είστε εθισμένοι στα παιχνίδια VR και κάτοχοι μιας GPU της σειράς Radeon RX 7000, θα πρέπει να δείτε σημαντικά βελτιωμένη απόδοση και μειωμένο shuttering με αυτό το τελευταίο πρόγραμμα οδήγησης. 

     

    Άλλες διορθώσεις σφαλμάτων σε αυτή την έκδοση περιλαμβάνουν κρεμάσματα εφαρμογών και timeouts του προγράμματος οδήγησης κατά την αναπαραγωγή βίντεο AV1 -η AMD λέει ότι αυτό συμβαίνει μόνο στο DaVinci Resolve, αλλά αυτό το πρόβλημα έχει εμφανιστεί και στο Chrome και στο MPV- καθώς και διορθώσεις για προβλήματα στα παιχνίδια WWE 2K23 και το Nioh 2.


    Τα γνωστά προβλήματα αυτής της έκδοσης περιλαμβάνουν crashes κατά την αναπαραγωγή του Runescape σε κάρτες RX 5000, αλλοίωση εικόνας γύρω από τα μοντέλα χαρακτήρων στο Hatsune Miku: Project DIVA Mega Mix+, shuttering με το Radeon Anti-Lag στο Call of Duty: Modern Warfare II (απλά απενεργοποιήστε το Anti-Lag) και πρόβλημα με το σήμα οθόνης σε οθόνες Adaptive Sync κατά την εναλλαγή εργασιών από ένα παιχνίδι ή ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο στην Radeon RX 7900 XTX. Υπάρχει επίσης ένα σφάλμα όπου το Radeon Overlay ενδέχεται να μην εμφανίζει σωστά τα FPS σε όλα τα παιχνίδια και ένα άλλο όπου οι λειτουργίες ReLive ενδέχεται να χρησιμοποιούν μεγάλες ποσότητες μνήμης RAM βίντεο.

     

    Η AMD δεν έχει ακόμα διορθώσει τη λειτουργία "επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων" των οδηγών της, οπότε αν έχετε κάποιες περίεργες ρυθμίσεις του προγράμματος οδήγησης, θα πρέπει δυστυχώς να καταφύγετε στη χρήση κάτι σαν το Display Driver Uninstaller. Διαφορετικά, μπορείτε να ελέγξετε τις σημειώσεις επιδιόρθωσης εδώ ή απλά να προμηθευτείτε αυτόν τον οδηγό από το συνηθισμένο μέρος και στη συνέχεια να τον εγκαταστήσετε πάνω από την τρέχουσα έκδοσή σας.


    Πηγή
    Φωτογραφία: hothardware.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.