Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι προδιαγραφές που διέρρευσαν ρίχνουν φως στις CPU AMD Zen 5 Epyc "Turin" πριν από την επίσημη ανακοίνωση τους

      Μια λίστα μητρικών πλακετών Socket SP5 AMD Epyc 9000 αποκαλύπτει υποστήριξη για λειτουργία DDR5 6000 MT/s

    Μια πρόσφατη διαρροή από τη γνωστή πηγή @momomo_us στο X / Twitter παρείχε νέες πληροφορίες σχετικά με τις επερχόμενες CPU Zen 5 Epyc της AMD, με την κωδική ονομασία Turin, προκαλώντας την προσμονή ενθουσιωδών χρηστών. Η λίστα προδιαγραφών της μητρικής που διέρρευσε αποκαλύπτει κρίσιμες λεπτομέρειες, υποδεικνύοντας πιθανές αναβαθμίσεις και περιορισμούς για τους πολυαναμενόμενους επεξεργαστές. Αν και οι διαρροές πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή μέχρι να επιβεβαιωθούν επίσημα, αυτές οι αποκαλύψεις υποδηλώνουν μια επικείμενη ανακοίνωση, λαμβάνοντας υπόψη το χρονοδιάγραμμα της προγραμματισμένης κυκλοφορίας του 2024.

     

     

    Σύμφωνα με τις προδιαγραφές που διέρρευσαν, η μητρική με Socket SP5 φέρεται να υποστηρίζει ταχύτητες μνήμης DDR5 έως και 6000 MT/s με τους επεξεργαστές Turin, προσφέροντας σημαντική ώθηση σε σχέση με τους περιορισμούς του Zen 4. Ωστόσο, χωρίς Turin, η ταχύτητα RAM πέφτει κατακόρυφα, τονίζοντας τον αναπόσπαστο ρόλο της CPU στην απελευθέρωση των πλήρων δυνατοτήτων της πλακέτας. Επιπλέον, το μέγιστο TDP της CPU που αναφέρεται στα 400 Watt εγείρει ερωτηματικά, καθώς οι CPU Zen 5 Epyc αναμένεται να υποστηρίζουν υψηλότερες ισχύς, γεγονός που ενδεχομένως υποδηλώνει πρόβλημα συμβατότητας ή σφάλμα στην καταχώριση.

     

    Πέρα από τις προδιαγραφές μνήμης και ισχύος, η διαρροή επισημαίνει επίσης μια αξιοσημείωτη βελτίωση στην υποστήριξη λωρίδων PCIe. Ενώ οι CPUs Zen 4 περιορίζονταν σε 96 λωρίδες PCIe 5.0, η εικαζόμενη μέγιστη τιμή των 120 λωρίδων PCIe 5.0 με τη νέα μητρική  υποδηλώνει σημαντική βελτίωση κατά 20%. Αυτή η ώθηση στη συνδεσιμότητα θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά την απόδοση και την ευελιξία των επεξεργαστών Zen 5 Turin, καλύπτοντας τις εξελισσόμενες απαιτήσεις των εφαρμογών διακομιστή. Με την επικείμενη αποκάλυψη των CPU Zen 5 Epyc και των συμβατών μητρικών πλακετών, η τεχνολογική κοινότητα αναμένει περαιτέρω επιβεβαίωση και λεπτομέρειες από την AMD, σηματοδοτώντας μια κομβική στιγμή στην εξέλιξη των CPU διακομιστών.


    Πηγή
    Φωτογραφία: @yuuki_ans στο Twitter
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.