Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι τελευταίοι drivers της Nvidia μπορούν να αναβαθμίσουν παλιά θολά βίντεο στο YouTube

      Η νέα λειτουργία RTX Video Super Resolution της Nvidia είναι εδώ για το Chrome και τον Edge στις GPUs σειράς 30 και 40

    Η Nvidia κυκλοφορεί σήμερα νέα προγράμματα οδήγησης για κάρτες γραφικών, τα οποία μεταξύ άλλων θα αναβαθμίσουν παλιά θολά βίντεο στο διαδίκτυο σε κάρτες RTX 30 και 40 σειρών. Το RTX Video Super Resolution είναι μια νέα τεχνολογία AI upscaling από την Nvidia που λειτουργεί μέσα στο Chrome ή τον Edge για να βελτιώσει οποιοδήποτε βίντεο σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, οξύνοντας τις άκρες των αντικειμένων και μειώνοντας τα artifacts στα βίντεο.

    Η Nvidia θα υποστηρίζει βίντεο μεταξύ 360p και 1440p έως 144Hz σε ρυθμό καρέ και αναβάθμιση μέχρι την ανάλυση 4K. Αυτό το εντυπωσιακό4K upscaling ήταν προηγουμένως διαθέσιμο μόνο στην τηλεόραση Shield της Nvidia, αλλά οι πρόσφατες εξελίξεις στη μηχανή Chromium επέτρεψαν στη Nvidia να το φέρει στις τελευταίες κάρτες της σειράς RTX 30 και 40.

     

     

    Καθώς αυτό λειτουργεί σε οποιοδήποτε βίντεο στο διαδίκτυο, θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε για την αναβάθμιση περιεχομένου από το Twitch ή ακόμη και από εφαρμογές ροής όπως το Netflix, όπου συνήθως πρέπει να πληρώσετε επιπλέον για ροές 4K. Δεδομένου ότι αυτή η τεχνική ήταν ήδη εντυπωσιακή στην Shield TV, είναι βέβαιο ότι θα δούμε πολλά παραδείγματα όπου μπορεί να εφαρμοστεί για να βελτιώσει παλιά και θολά βίντεο στο YouTube.

    Η Nvidia χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια τεχνικές AI για τη βελτίωση παιχνιδιών και βίντεο, με το σύστημα Deep Learning Super Sampling (DLSS) να είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο. Η Nvidia κυκλοφόρησε επίσης πέρυσι ένα πρόγραμμα οδήγησης που περιλάμβανε το Deep Learning Dynamic Super Resolution (DLDSR) για την απόδοση παιχνιδιών σε υψηλότερη ανάλυση από αυτή που μπορεί να διαχειριστεί η οθόνη σας για τη βελτίωση της ποιότητας της εικόνας. Η Nvidia λάνσαρε επίσης το χαρακτηριστικό Eye Contact για το Nvidia Broadcast τον περασμένο μήνα, το οποίο χρησιμοποιεί AI για να κάνει να φαίνεται σαν να έχετε οπτική επαφή κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Alex Castro / The Verge
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.