Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Οι τιμές στις RAM θα ​​μειωθούν 3-8% λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και του πληθωρισμού

    Η εταιρεία ερευνών της Ταϊβάν TrendForce δήλωσε τη Δευτέρα ότι η τιμολόγηση των RAM για τους εμπορικούς αγοραστές προβλέπεται να μειωθεί περίπου 3 έως 8% το τρίτο τρίμηνο σε σύγκριση με τους προηγούμενους τρεις μήνες. Ακόμη και οι τιμές των μονάδων DDR5 στην αγορά υπολογιστών θα μπορούσαν να μειωθούν έως και 5% από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο. 
    Αυτό θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα οι αγοραστές μνημών RAM, όπως οι πωλητές συστημάτων και οι διανομείς, να μειώσουν τις τιμές για τους τελικούς χρήστες, με την ελπίδα να τονώσουν τη ζήτηση σε αγορές όπως οι υπολογιστές και τα smartphone όπου οι πωλήσεις έχουν μειωθεί. Ο ένοχος για την πτώση της τιμής των μνημών είναι αυτός για τον οποίο ακούγαμε πολλά τους τελευταίους μήνες: η ασθενέστερη ζήτηση για ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, συμπεριλαμβανομένων των υπολογιστών και των smartphone, ως αποτέλεσμα του υψηλού πληθωρισμού και της συνεχιζόμενης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με στο TrendForce.

    Η ασθενέστερη ζήτηση των καταναλωτών σημαίνει ότι τα αποθέματα μνημών συσσωρεύονται σε προμηθευτές και διανομείς συστημάτων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να αγοράσουν τόσα πολλά στο εγγύς μέλλον. Αυτός, με τη σειρά του, είναι ο λόγος που οι τιμές της μνήμης πέφτουν, είπε η εταιρεία ερευνών. Από την πλευρά των υπολογιστών, η τιμολόγηση της μνήμης DDR4 αναμένεται να μειωθεί κατά 3 έως 8% το τρίτο τρίμηνο του 2022, ύστερα από την μείωση έως 5% που εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο. Η τιμολόγηση της DDR5, από την άλλη πλευρά, αναμένεται να μειωθεί μόνο έως 5% το τρίτο τρίμηνο, ύστερα από πτώση περίπου από 3 έως 8%.

    Για ορισμένα προϊόντα RAM, οι τιμές θα μπορούσαν να έχουν μια πιο απότομη πτώση άνω του 8%, σύμφωνα με την TrendForce, αν και η εταιρεία δεν είπε ποια προϊόντα θα περιλαμβάνει. Η TrendForce είπε ότι οι κατασκευαστές υπολογιστών επικεντρώνονται στο να απαλλαγούν από τα υπάρχοντα αποθέματά τους RAM και μια συνεχώς "νωθρή" αγορά σημαίνει ότι θα είναι επιφυλακτικοί στο να αγοράσουν πολύ περισσότερη μνήμη.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.