Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι GPU RDNA 4 της AMD θα παραμείνουν με μνήμη GDDR6;

      Διαρροή υποδηλώνει ότι οι επόμενης γενιάς GPU της σειράς RX 8000 μπορεί να μην υιοθετήσουν την GDDR7

    Πρόσφατες διαρροές από τον γνωστό insider @Kepler, στο X, υποδηλώνουν ότι η επερχόμενη σειρά GPU RDNA 4 της AMD, που ονομάζεται σειρά RX 8000, θα μπορούσε να κολλήσει με "αργές" μονάδες μνήμης GDDR6 18Gbps. Αυτή η πιθανή απόφαση, αν αληθεύει, σηματοδοτεί μια απόκλιση από την τάση αύξησης των ταχυτήτων μνήμης που παρατηρήθηκε σε προηγούμενες αρχιτεκτονικές RDNA.

     

     

    Η μετάβαση σε μνήμη GDDR6 ήταν χαρακτηριστικό γνώρισμα των πρόσφατων εκδόσεων GPU της AMD, με κάθε επανάληψη RDNA να χρησιμοποιεί ταχύτερες μονάδες μνήμης. Ωστόσο, εάν το RDNA 4 επιλέξει πράγματι τσιπ 18Gbps, αυτό θα σήμαινε ένα βήμα προς τα πίσω όσον αφορά το εύρος ζώνης της μνήμης. Αν και οι διαρροές πρέπει να διαβάζονται με προσοχή, η πιθανότητα αυτή εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη στρατηγική της AMD για τις GPU επόμενης γενιάς.

     

    Παρά τη διαρροή, οι ειδικοί του κλάδου παραμένουν επιφυλακτικοί σχετικά με την απόφαση της AMD να περιορίσει τις GPU RDNA 4 στα 18Gbps. Με τις τρέχουσες GPUs της σειράς RX 7000 να χρησιμοποιούν ήδη ταχύτερες μονάδες 20Gbps, φαίνεται απίθανο η AMD να παραιτηθεί από επιλογές υψηλότερου εύρους ζώνης, εκτός εάν κριθεί περιττό. Οι εικασίες υποδηλώνουν ότι η AMD μπορεί να επικεντρωθεί στη βελτίωση του σχεδιασμού Infinity Cache αντί να υιοθετήσει νεότερες αρχιτεκτονικές μνήμης GDDR7.

     

    Καθώς οι φήμες συνεχίζουν να κυκλοφορούν σχετικά με το RDNA 4, συμπεριλαμβανομένων των εικασιών σχετικά με τη στόχευση της AMD στην αγορά mainstream/value, οι ενθουσιώδεις περιμένουν με ανυπομονησία τις επίσημες ανακοινώσεις της εταιρείας. Είτε η AMD επιλέξει το GDDR6 είτε εξετάσει τη μετάβαση στο GDDR7, η επιλογή αυτή θα επηρεάσει αναμφίβολα το ανταγωνιστικό τοπίο των αρχιτεκτονικών GPU επόμενης γενιάς, διαμορφώνοντας ενδεχομένως το μέλλον του gaming και των υπολογιστών.


    Πηγή
    Φωτογραφία: AMD
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.