Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο νέος σταθμός εργασίας Arm 128-Core της Ampere μπορεί να τρέξει Windows

      Η Ampere λανσάρει κιτ προγραμματιστών για προγραμματιστές εφαρμογών cloud native.

    Η Ampere ξεκίνησε αθόρυβα το κιτ προγραμματιστών Altra που απευθύνεται σε δημιουργούς λογισμικού για κέντρα δεδομένων cloud. Μαζί με το Dev Kit που περιλαμβάνει τα system-on-chips της εταιρείας με έως και 80 πυρήνες, η Ampere προσφέρει επίσης έναν προκατασκευασμένο σταθμό εργασίας που τρέχει το 128-core SoC της, σύμφωνα με τον Joe Speed, επικεφαλής του edge computing της εταιρείας. Μια απροσδόκητη ανατροπή είναι ότι ο σταθμός εργασίας μπορεί να τρέξει Windows και διαθέτει ακόμη και υποστήριξη προγράμματος οδήγησης για τις κάρτες γραφικών GeForce RTX της Nvidia. 

     

    Το Ampere Altra Developer Platform (AADP) είναι ένα σύστημα πρωτοτυποποίησης για γενικές embedded εφαρμογές, αλλά προφανώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή λογισμικού για το cloud. Το μηχάνημα μπορεί να χρησιμοποιήσει μια ποικιλία πρόσθετων boards, συμπεριλαμβανομένων των καρτών GeForce RTX της Nvidia. Αυτό που προκαλεί μερική έκπληξη είναι ότι μπορεί να τρέξει Windows, καθιστώντας το ίσως το πιο ισχυρό μηχάνημα που βασίζεται στο Arm και τρέχει το λειτουργικό σύστημα της Microsoft που είναι προσανατολισμένο προς τους καταναλωτές. 

     

    PxgNAMyD2CMkVhJaN2FgGS-970-80.png.webp

     

    Δεδομένης της υποστήριξης των Windows από το AADP, τίποτα δεν εμποδίζει τους κατασκευαστές λογισμικού να προσπαθήσουν να μεταφέρουν τις εφαρμογές επιδόσεων τους σε υλικό Arm υψηλής απόδοσης πολλαπλών πυρήνων και να δουν τι είδους απόδοση μπορούν να πάρουν από το SoC της Ampere.  Το AADP χρησιμοποιεί το Altra Dev Kit της Ampere, το οποίο περιλαμβάνει μια μονάδα COM-HPC που τροφοδοτείται από μια αρχιτεκτονική βασισμένη στο Arm Neoverse N1. Η μονάδα διαθέτει 32/64/80 πυρήνες Arm v8.2 64-bit που λειτουργούν σε συχνότητες έως 1,70 GHz, 2,20 GHz και 2,60 GHz. Η μητρική πλακέτα υποστηρίζει μνήμη DDR4 έως 768 GB και εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητες εισόδου/εξόδου του 128πύρηνου SoC της Ampere, το οποίο προσφέρει τρεις υποδοχές x16 και δύο υποδοχές x4 PCIe, καθώς και μερικές υποδοχές M.2 για SSD.  

     

     

    RdUFtMXSNBehSeNev3eLAS-970-80.jpeg.webp

     

    Όσον αφορά την υποστήριξη των καταναλωτικών καρτών γραφικών GeForce RTX της Nvidia, αυτό είναι κάτι απροσδόκητο, καθώς τα SoC της Ampere απευθύνονται κυρίως σε εφαρμογές cloud και edge computing, ενώ το GeForce RTX της Nvidia έχει σχεδιαστεί κυρίως για gamers και δημιουργούς περιεχομένου (όταν χρησιμοποιείται με τους οδηγούς Studio). Ωστόσο, η υποστήριξη δεν αποτελεί εντελώς απροσδόκητη έκπληξη, καθώς, σε τελική ανάλυση, η Ampere και η Nvidia συνεργάζονται στο μέτωπο των κέντρων δεδομένων γενικά και ειδικότερα στο κομμάτι των κέντρων δεδομένων παιχνιδιών

     

    MzBPUPwUuMzf7dozGLLCxR-970-80.jpeg.webp

     

    Εν πάση περιπτώσει, προς το παρόν, ο σταθμός εργασίας AADP της Ampere είναι διαθέσιμος για παραγγελίες που ξεκινούν από 3.250 δολάρια για μια έκδοση 32 πυρήνων με 32 GB DDR4 και 5.658 δολάρια για μια έκδοση 128 πυρήνων με 128 GB μνήμης. Εν τω μεταξύ, το ίδιο το devkit ξεκινά από τα 2.003 δολάρια.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Ampere
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.