Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο πρώτος Mini PC με Ryzen Z1 είναι γεγονός και φτάνει τα 40W TDP

      Υπάρχουν ακόμα πολλές ερωτήσεις σχετικά με την τιμολόγηση και τη διαθεσιμότητα.

    Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς η APU Ryzen Z1 που βρίσκεται στα Asus ROG Ally Z1 και Lenovo Legion Go θα τα πήγαινε σε ένα μίνι PC; Δεν χρειάζεται να αναρωτιέστε για πολύ ακόμα, επειδή αυτή τη στιγμή που μιλάμε δοκιμάζονται ήδη mini PC με αυτήν ακριβώς την APU. Ο YouTuber ETA Prime δοκιμάζει με αποκλειστική πρόσβαση σε μια πρωτότυπη μονάδα του Phoenix Edge Z1.

     

    Παραδόξως το μίνι PC Edge Z1 μπορεί να μην βγει καν στην αγορά. Όπως φαίνεται, ο κατασκευαστής μπορεί να σχεδιάζει την κυκλοφορία αυτού του μίνι PC με crowdfunding και επιπλέον δεν έχει κοστολογηθεί ακόμα.

     

    Ανεξάρτητα από αυτό, αυτό αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να δούμε πώς μπορεί να τα πάει ο AMD Z1 εκτός ενός φορητού σεναρίου. Θεωρητικά, αυτό θα επιτρέψει την προβολή του πληρέστερου δυναμικού του τσιπ, καθώς δεν περιορίζεται πλέον από τους σοβαρούς θερμικούς περιορισμούς ενός φορητού υπολογιστή παιχνιδιών.

     

     

    Το βίντεο του ETA Prime περνάει μέσα από το φάσμα του unboxing και μια επισκόπηση των προδιαγραφών πριν μεταπηδήσει σε μια ανάλυση TDP, όπου τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται ενδιαφέροντα. Ενώ το Mini PC που παρουσιάζεται στην έκθεση έχει επίσημη ονομαστική ισχύ 54 W, μπορεί να φτάσει το μέγιστο των 40 W σύμφωνα με τις δοκιμές του ETA Prime, ακόμη και με στόχο 68 W σε σχετικό λογισμικό.

     

    Στη συνέχεια, προχωρά σε συνθετικό benchmarking και ακολουθείται από μερικά παιχνίδια. Ωστόσο, αυτά τα benchmarks, είναι πολλά υποσχόμενα, αφού το αποτέλεσμα 3DMark Fire Strike των 1.755 σε αυτό το Mini PC είναι, τουλάχιστον, καλύτερο από το Ally Z1. Δυστυχώς, το προαναφερθέν ζήτημα TDP εξακολουθεί να σημαίνει ότι αυτό το PC εξακολουθεί να περιορίζεται τουλάχιστον λίγο.

     

    Τα benchmarks παιχνιδιών είναι λίγο λιγότερο άμεσα συγκρίσιμα με τις φορητές συσκευές, αλλά φαίνεται να σπρώχνουν το Z1 πιο κοντά στο Steam Deck σε ορισμένους τίτλους. Ωστόσο, ο Z1 εξακολουθεί να βρίσκεται σταθερά κάτω από τον Ally και η αύξηση του TDP μπορεί να κάνει μόνο τόσα πολλά για να βελτιώσει μια τόσο "κομμένη" APU.

     

    Σε αυτή τη σημείωση, δεδομένου ότι ο ETA Prime αναφέρει ότι σχεδιάζεται ήδη ένα μοντέλο Z1 Extreme, φαίνεται πραγματικά ότι αυτό το μίνι PC θα καταλήξει είτε να πνιγεί από το Deck είτε να "χαντακωθεί" από τον ίδιο του τον κατασκευαστή. Ο ETA Prime σκέφτεται ότι η τιμή θα είναι γύρω στα 299 δολάρια, ενώ εγώ σκέφτομαι ότι οτιδήποτε υψηλότερο από αυτό είναι πολύ κοντά στο Steam Deck, που χρησιμοποιεί επεξεργαστή AMD Aerith.

     


    Πηγή
    Φωτογραφία: ETA Prime στο YouTube
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.