Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    ο Apple M2 αποδίδει καλύτερα από το Mac Pro αξίας 6.000 δολαρίων, σύμφωνα με benchmark που διέρρευσε

    Το νέο τσιπ M2 της Apple που βρίσκεται μέσα στο επερχόμενο MacBook Pro 13", εμφανίστηκε σε μια δοκιμή Geekbench 5 που διέρρευσε σήμερα. Η τελευταία έκδοση του επεξεργαστή της Apple σίγουρα έκανε καλή δουλειά — τόσο πολύ που σε σύγκριση με το Mac Pro των $6.000 που βασίζεται σε Intel επεξεργαστή, το τσιπ M2 είναι νικητής κατά κράτος.

    Με βάση το benchmark που διέρρευσε, το M2 φαίνεται ότι είναι έως και 20% ταχύτερο από το M1, ξεπερνώντας έτσι τις προσδοκίες της ίδιας της Apple για το τσιπ. Εκτός από το ότι κερδίζει τον προηγμένο Mac Pro, το M2 κερδίζει και το M1 MacBook Pro.

    Παρόλο που το MacBook Pro 13" δεν είναι ακόμη διαθέσιμο για προπαραγγελία, έχουμε ήδη τα πρώτα αποτελέσματα αναφοράς για τον φορητό υπολογιστή, και ως εκ τούτου, τα πρώτα σημεία αναφοράς για το τσιπ M2. Η ίδια η Apple έχει προβλέψει αύξηση της απόδοσης της τάξης του 18% κατά τη μετάβαση από το M1 στο M2. Αυτές είναι ακόμα πρώτες μέρες, και έχουμε μόνο τα αποτελέσματα ενός benchmark,  όπου και φαίνεται ότι το M2 κατάφερε να κάνει καλύτερη δουλειά από ό,τι η ίδια η Apple είχε ανακοινώσει.

    Το M2 και το M1 έχουν και τα δύο οκτώ πυρήνες, που ισοδυναμούν με τέσσερις πυρήνες επιδόσεων και τέσσερις πυρήνες απόδοσης. Ωστόσο, το M2 έχει υψηλότερες ταχύτητες ρολογιού, αγγίζοντας τα 3,49 GHz σε σύγκριση με τα 3,2 GHz που παρέχει το M1. Το M2 κερδίζει επίσης από τον αριθμό των πυρήνων GPU, ανεβάζοντάς το από 8 σε 10.

    Στη δοκιμή Geekbench 5, το MacBook Pro 13" με το τσιπ M2 σημείωσε 1.919 βαθμούς στη δοκιμή ενός πυρήνα και 8.928 στη δοκιμή πολλαπλών πυρήνων. Και οι δύο σημειώνουν άνοδο από την M1, η οποία σημείωσε 1.707 και 7.419, αντίστοιχα. Αυτό προσθέτει έως και 11,5% βελτίωση στην απόδοση ενός πυρήνα καθώς και 19,5% ενίσχυση σε πολλαπλούς πυρήνες. Οι δύο επιπλέον πυρήνες GPU στο M2 σίγουρα κάνουν τη δουλειά τους επίσης. Στο Metal benchmark, ο M2 σημείωσε 30.627 βαθμούς έναντι 21.001 του M1, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 45% μεταξύ των δύο τσιπ.

    Η σύγκριση του M2 με το M1 είναι λογικό, αλλά ίσως η πιο συναρπαστική μονομαχία είναι μεταξύ του τσιπ M2 και του τελευταίου Mac Pro, το οποίο ακόμα δεν έχει αναβαθμιστεί με επεξεργαστή της Apple. Η MacRumors συνέκρινε το βασικό μοντέλο του Mac Pro 2019, με τιμή 5.999 $, με το νέο MacBook Pro 13 ιντσών, με τιμή 1.299 $. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι το τσιπ M2 κυριαρχεί στον κάπως γερασμένο, αλλά πανάκριβο Mac Pro, κερδίζοντας κατά 11% στην απόδοση πολλαπλών πυρήνων.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Taylor Frint/Digital Trends Graphic
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.