Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο "Strix Halo" Zen 5 της AMD, χρησιμοποιεί 256-bit LPDDR5X

      Οι λεπτομέρειες που διέρρευσαν ρίχνουν φως στο φιλόδοξο τσιπ επόμενης γενιάς της AMD για Ultraportable Gaming

    Πρόσφατες διαρροές στο φόρουμ ChipHell έχουν προκαλέσει ενθουσιασμό, προσφέροντας μια ματιά στον επερχόμενο mobile επεξεργαστή "Strix Halo" της AMD. Τοποθετημένος για να επαναπροσδιορίσει τις εμπειρίες gaming σε ultraportable laptop, ο "Strix Halo" στοχεύει να ανταγωνιστεί τους επεξεργαστές M3 Max και M3 Pro της Apple, υποσχόμενος επιδόσεις συγκρίσιμες με τις διακριτές GPU μέσα σε ένα κομψό σχήμα.

     

    Στην καρδιά του επεξεργαστή "Strix Halo" βρίσκεται ένας σχεδιασμός βασισμένος σε chiplet, που διαθέτει μια υπερμεγέθη ενσωματωμένη GPU (iGPU) βασισμένη στην αρχιτεκτονική γραφικών RDNA 3+. Διαθέτοντας εντυπωσιακές 40 υπολογιστικές μονάδες RDNA και υψηλή ταχύτητα ρολογιού του κινητήρα έως και 3,00 GHz, η iGPU είναι έτοιμη να προσφέρει καθηλωτικές εμπειρίες gaming που δεν είχαν προηγουμένως παρουσιαστεί σε εξαιρετικά λεπτούς φορητούς υπολογιστές.

     

    Για να συμπληρώσει τις τρομερές επιδόσεις της στα γραφικά, η AMD έχει εξοπλίσει το "Strix Halo" με τεχνολογία μνήμης αιχμής. Χρησιμοποιώντας μια διεπαφή μνήμης 256-bit LPDDR5X και μια κρυφή μνήμη L4 32 MB, ο επεξεργαστής επιτυγχάνει ένα αποτελεσματικό εύρος ζώνης κρυφής μνήμης περίπου 500 GB/s, εξασφαλίζοντας ομαλή απόδοση ακόμη και σε εργασίες έντασης μνήμης.

     

    Αν και οι λεπτομέρειες σχετικά με τη διαμόρφωση της CPU δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, ο "Strix Halo" αναμένεται να διαθέτει έως και 16 πυρήνες CPU "Zen 5", παρέχοντας επιδόσεις που μοιάζουν με επεξεργαστές γραφείου υψηλών προδιαγραφών. Με συνδεσιμότητα PCIe Gen 5 και ενσωματωμένη υποστήριξη USB4, το chip προσφέρει μεγάλη ευελιξία για τη σύνδεση περιφερειακών και εξωτερικών συσκευών, ενισχύοντας περαιτέρω την ευελιξία του.

     

    Καθώς κορυφώνεται η προσμονή για την επίσημη παρουσίαση του επεξεργαστή "Strix Halo" από την AMD, όλοι περιμένουν με ανυπομονησία την ευκαιρία να βιώσουν την επόμενη εξέλιξη. Με υποσχέσεις για επιδόσεις που ανταγωνίζονται τις αποκλειστικές GPU, η τελευταία καινοτομία της AMD θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός για τους λάτρεις του mobile gaming.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.