Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Στη 10η επέτειο του Raspberry Pi, ο Eben Upton ζυγίζει τις πιθανότητες για ένα RISC-V Pi

    Στη 10η επέτειο του Raspberry Pi, σχέδια γίνονται για το μέλλον του project. Σύμφωνα με το δικτυακό τόπο theregister.com, ένα Raspberry Pi 5 είναι αναπόφευκτο, αλλά δε θα έρθει όπως το ελπίζουν πολλοί, δηλαδή μια πλατφόρμα σε κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο Broadcom Arm SoC, μιας και η υλοποίηση σε RISC-V δεν είναι στα χαρτιά και σίγουρα όχι στο χρονοδιάγραμμα για την επόμενη γενιά του RPi. «Δεν μπορώ να βγω σήμερα και να αδειοδοτήσω έναν πυρήνα RISC-V, ο οποίος είναι ακόμη τόσο καλός όσο ο πυρήνας του Raspberry Pi 4», λέει ο Upton, αναφέροντας την τρέχουσα κατάσταση του οικοσυστήματος, ελπίζοντας κάτι τέτοιο να μπορέσει να πραγματοποιηθεί στο μέλλον.

    Η κατάρρευση της συμφωνίας Nvidia/Arm μείωσε επίσης τις πιθανότητες ενός RISC-V Pi (σε χρονικό ορίζοντα έως το 2030), από 20% σε 10%, σύμφωνα με την Upton. "Η ιδιοκτησία του πυρήνα της de facto τυπικής αρχιτεκτονικής χαμηλής κατανάλωσης από έναν οργανισμό που είναι επίσης έτερος παίκτης της αγοράς, θα ήταν δυνητικά πολύ αποσταθεροποιητική και πάντα θα ήταν προς όφελος της προφανούς εναλλακτικής αρχιτεκτονικής."


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.