Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το M1 Ultra Chip του Mac Studio σπάει τα ρεκόρ στο Computational Fluid Dynamics Benchmark

    Ο Dr. Craig Hunter είναι μηχανολόγος/αεροδιαστημικός μηχανικός με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη λογισμικού και εκτελεί Computational Fluid Dynamics (CFD) benchmarks σε Mac για χρόνια -- έχει αποτελέσματα από το 2010 με έναν Intel Xeon 5650, με το πιο πρόσφατο να είναι ένας Xeon W 28 πυρήνων από το 2019. Αυτό έχει να πει σχετικά με το γιατί πιστεύει ότι τα CFD benchmarks είναι μια καλή δοκιμή: "Όπως φαίνεται παραπάνω, βλέπουμε μια αρκετά τυπική τάση όπου οι μηχανές γίνονται όλο και λιγότερο αποδοτικές καθώς όλο και περισσότεροι πυρήνες εντάσσονται στον υπολογισμό. Αυτό συμβαίνει επειδή η υπολογιστική εργασία αρχίζει να υπερπληρώνει τις επικοινωνίες στο σύστημα καθώς οι εντολές δεδομένων και MPI περνούν μεταξύ των πυρήνων και της μνήμης, δημιουργώντας επιβάρυνση. Αυτό είναι που κάνει τους παράλληλους υπολογισμούς CFD τόσο σπουδαίο benchmark στον πραγματικό κόσμο. Σε αντίθεση με τα απλούστερα σημεία αναφοράς που τείνουν να κάνουν τις CPU να φαίνονται καλές, το CFD benchmark πιέζει ολόκληρο το σύστημα και μας δείχνει πώς αντέχουν τα πράγματα καθώς οι συνθήκες γίνονται όλο και πιο δύσκολες».

    Με μόλις 6 πυρήνες, το M1 Ultra του Mac Studio ξεπέρασε το Xeon του 2019 και κυριολεκτικά βγήκε από το αρχικό σχεδιάγραμμα. Έπρεπε να διπλασιαστεί ο άξονας y μόνο και μόνο για να ταιριάζει με τις επιδόσεις του επεξεργαστή M1.

     

    chart1.png

    Ο αρχικός πίνακας 

     

    chart2.png

    Ο πίνακας μετά τον διπλασιασμό του άξονα y

     

    Όπως ήταν αναμενόμενο, φαίνεται εντυπωσιασμένος:

    «Γνωρίζουμε από τις προδιαγραφές και το υλικό μάρκετινγκ της Apple ότι το M1 Ultra έχει εξαιρετικά υψηλό εύρος ζώνης μνήμης 800 GB/sec και ακόμη πιο γρήγορη διεπαφή 2,5 TB/sec μεταξύ των δύο τσιπ M1 Max που συνθέτουν το M1 Ultra, και φαίνεται στο CFD benchmark. Αυτό οδηγεί σε ένα επίπεδο κλιμάκωσης της απόδοσης της CPU που δεν βλέπω καν σε υπερυπολογιστές.", δήλωσε ο Dr Hunter.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.