Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Υποβρύχιος 3D εκτυπωτής λειτουργεί μέσα σε ενυδρείο, ακόμα και σε δημόσια πισίνα

      Η τρισδιάστατη υποβρύχια εκτύπωση είναι εφικτή, αλλά έχει τις δικές της μοναδικές προκλήσεις

    Ο δικτυακός τόπος CPSdrone και το αντίστοιχο κανάλι στο YouTube πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό εγχείρημα: την υποβρύχια 3D εκτύπωση. Δημιούργησαν έναν ειδικό εκτυπωτή, πιθανότατα βασισμένο στο Prusa i3, που θα μπορεί να λειτουργεί απόλυτα υποβρυχίως. Χρησιμοποίησαν διάφορα εποξικά για να στεγανοποιήσουν διάφορα μέρη για να αποτρέψουν το βραχυκύκλωμα και αντικατέστησαν κάποια μεταλλικά μέρη που διαβρώνονται γρήγορα με πλαστικά, και διατήρησαν την οθόνη και την τροφοδοσία εκτός του νερού.

     

     

    Μετά τις τροποποιήσεις, δοκίμασαν τον 3D εκτυπωτή τους σε διάφορα περιβάλλοντα κάτω από το νερό, συμπεριλαμβανομένων ενός ενυδρείου και μιας δημόσιας πισίνας. Πραγματοποίησαν μία εβδομάδα πλήρων δοκιμών πριν μετακινηθούν στην πισίνα. Η 3D εκτύπωση κάτω από το νερό φαίνεται όχι μόνον εντυπωσιακή, αλλά έχει και πλεονεκτήματα. Χωρίς την ανάγκη ανεμιστήρων ψύξης, η ποιότητα των εκτυπώσεων αυξάνεται. Αν και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η υποβρύχια 3D εκτύπωση προκαλεί ενδιαφέρον, μιας και είχε εφαρμοστεί και πάλι το 2021, για επισκευές υποθαλάσσιων αγωγών από την Kongsberg Ferrotech.

     

    CdQ4BKnGVQBSKsMsyopvJE-970-80.png.webp

     

    Ωστόσο, παρά τις προσπάθειές τους, η CPSdrone δεν κατάφερε να επιτύχει πλήρως την εκτύπωση μέσα στην πισίνα, όπως φαίνεται στην εικόνα του βίντεο. Πριν από τις δοκιμές στην πισίνα, ο εκτυπωτής λειτούργησε άψογα για μία ολόκληρη εβδομάδα κάτω από το νερό. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των δοκιμών στην πισίνα, ο κινητήρας άρχισε να παρουσιάζει προβλήματα λόγω - μαντέψτε - σκουριάς, η οποία φυσικά συσσωρεύεται σε κάθε υποβρύχιο περιβάλλον δοκιμών.

     

    Στο τέλος του βίντεο, η CPSdrone συζητά επίσης μερικές βελτιώσεις που θα μπορούσαν να καταστήσουν τη διαδικασία πολύ πιο βιώσιμη, όπως η χρήση "αδιάβροχων κινητήρων".


    Πηγή
    Φωτογραφία: CPSdrone
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.