Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Ύστερα από 48 ώρες, λύθηκε το μυστήριο της μαζικής διακοπής λειτουργίας των router της Asus

      Η Asus επιτέλους απαντάει μετά την κατακεραύνωση της από τους χρήστες.

    Την Τετάρτη, χρήστες router της ASUS σε όλο τον κόσμο ανέφεραν ότι οι συσκευές τους ξαφνικά πάγωσαν χωρίς προφανή λόγο και στη συνέχεια, μετά από επανειλημμένη επανεκκίνηση, σταμάτησαν να λειτουργούν κάθε λίγα λεπτά, καθώς η μνήμη της συσκευής εξαντλούταν.

    Δύο ημέρες αργότερα, η ASUS απάντησε τελικά στις εκκλήσεις για βοήθεια. Η μαζική διακοπή λειτουργίας, σύμφωνα με την εταιρεία, ήταν αποτέλεσμα "ενός σφάλματος στη διαμόρφωση του αρχείου ρυθμίσεων του διακομιστή μας". Μετά τη διόρθωση της δυσλειτουργίας, οι περισσότεροι χρήστες χρειάστηκε μόνο να επανεκκινήσουν τις συσκευές τους. Σε περίπτωση που αυτό δεν διόρθωνε το πρόβλημα, η ομάδα υποστήριξης της εταιρείας συμβούλευσε τους χρήστες να αποθηκεύσουν τις τρέχουσες ρυθμίσεις διαμόρφωσης και να πραγματοποιήσουν επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

    Η εταιρεία ζήτησε επίσης συγγνώμη.

    Ήταν ένα απογοητευτικό διήμερο για πολλούς χρήστες, καθώς προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της διακοπής. Η σιωπή της Asus κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ενέτεινε το πρόβλημα. Οι ιδιοκτήτες των router της ASUS παραπονιόντουσαν για τη αδικαιολόγητη σιωπή της εταιρίας. Η Asus εξακολουθεί να μην έχει παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με το σφάλμα διαμόρφωσης. Διάφοροι χρήστες έχουν προσφέρει εξηγήσεις στο διαδίκτυο που φαίνεται να είναι σωστές.

    "Στις 16 του μήνα, η Asus προώθησε ένα κατεστραμμένο αρχείο ορισμού για το ASD, ένα ενσωματωμένο daemon ασφαλείας που υπάρχει σε ένα ευρύ φάσμα των δρομολογητών της", έγραψε ένα άτομο. "Καθώς οι δρομολογητές ενημερώνονταν αυτόματα και έπαιρναν το κατεστραμμένο αρχείο ορισμού, άρχισαν να ξεμένουν από χώρο και μνήμη στο σύστημα αρχείων και να καταρρέουν".

    Η εξήγηση απάντησε στο ερώτημα για το τι προκαλούσε τη συντριβή των δρομολογητών, αλλά έθεσε ένα νέο ερώτημα:

    Γιατί επηρεάστηκαν οι δρομολογητές ακόμη και όταν είχαν ρυθμιστεί ώστε να μην ενημερώνονται αυτόματα και δεν είχε πραγματοποιηθεί χειροκίνητη ενημέρωση;

    Η Asus δεν έχει ακόμη απαντήσει σε αυτό, αλλά η πιθανή απάντηση είναι ότι το αρχείο ορισμών για το ASD, το οποίο βρίσκεται στη μνήμη και σαρώνει τις συσκευές για απειλές ασφαλείας, ενημερώνεται είτε είναι ενεργοποιημένες οι αυτόματες ενημερώσεις είτε όχι.

    Η κατακλείδα της υπόθεσης είναι ότι το 48ωρο μυστήριο γύρω από τους δυσλειτουργικούς δρομολογητές της Asus έχει πλέον λυθεί και υπάρχει μια λύση. Επιστρέφουμε τώρα στην κανονικά προγραμματισμένη χρήση του Διαδικτύου 😛 


    Πηγή
    Φωτογραφία: Olly Curtis/MacFormat Magazine/Future via Getty Images
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.