Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Τη τρίτη θέση σε έσοδα κατέκτησε το «Spider-Man: No Way Home» στο πρώτο Σαββατοκύριακο κυκλοφορίας του

    Ήταν το καλύτερο πρώτο σαββατοκύριακο στις ΗΠΑ από οποιαδήποτε άλλη ταινία σε περιόδους πανδημίας. Πριν από αυτό το Σαββατοκύριακο, καμία άλλη ταινία της εποχής του COVID δεν είχε καταφέρει να ξεπεράσει ακόμη και τα 100 εκατομμύρια δολάρια σε ένα μόνο Σαββατοκύριακο. Το μεγαλύτερο εγχώριο ντεμπούτο ανήκε προηγουμένως σε ένα άλλο sequel comic της Sony, το "Venom: Let There Be Carnage", το οποίο απέφερε 90 εκατομμύρια δολάρια στην αρχική του κυκλοφορία. Και μετά από μόλις τρεις ημέρες στους κινηματογράφους, το "Spider-Man: No Way Home" είναι ήδη η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις φέτος (και της περασμένης). Στο εξωτερικό, η πιο πρόσφατη έξοδος του Spider-Man συγκέντρωσε 334,2 εκατομμύρια δολάρια από 60 διεθνείς αγορές για έναν παγκόσμιο απολογισμό 587,2 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι επιδόσεις αυτές, κατατάσσουν τη ταινία στη τρίτη θέση σε έσοδα του πρώτου Σαββατοκύριακου κυκλοφορίας στους κινηματογράφους.

    Η ταινία βιώνει το είδος της ζήτησης που δεν έχει παρατηρηθεί στους κινηματογράφους μετά το mashup της Disney, «Avengers: Endgame», η οποία συγκέντρωσε 357 εκατομμύρια δολάρια στο ντεμπούτο της το 2018. Το Spider-Man: No Way Home δεν φτάνει σε αυτά τα (βασικά ανέφικτα) ύψη, αλλά η ταινία ήταν μια τρομερή δύναμη, καθώς ξεπέρασε τις πωλήσεις εισιτηρίων για το πρώτο Σαββατοκύριακο άλλες ταινίες μεγαθήρια όπως το Star Wars: The Force Awakens του 2015 (247 εκατομμύρια δολάρια) , Star Wars: The Last Jedi (220 εκατομμύρια δολάρια) του 2017, Jurassic World του 2015 (208 εκατομμύρια δολάρια), The Avengers του 2012 (207 εκατομμύρια δολάρια) και Μαύρος Πάνθηρας του 2018 (202 εκατομμύρια δολάρια). Στέκεται πίσω από το Avengers: Endgame και το Avengers: Infinity War του 2017 (ντεμπούτο 257 εκατομμυρίων δολαρίων) για να φτάσει το τρίτο καλύτερο Σαββατοκύριακο έναρξης στην ιστορία. Μετρώντας το No Way Home, μόνο οκτώ ταινίες έχουν ξεπεράσει ποτέ τα 200 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις εισιτηρίων σε ένα μόνο Σαββατοκύριακο συνολικά.

    Τα αξιοσημείωτα έσοδα της ταινίας συμπίπτουν με την ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Omicron του COVID-19, η οποία ήδη οδηγεί στο κλείσιμο εστιατορίων, συναυλιών και ζωντανών θεάτρων στη Νέα Υόρκη.

    Οι ειδικοί του box office πιστεύουν ότι υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο το «Spider-Man: No Way Home» φέρνει πολλά εισιτήρια: οι υπερήρωες πουλάνε. Με άλλα λόγια, οι επιδόσεις των ταινιών με υπερήρωες, δε σώζει τους επιχειρηματίες του κινηματογράφου, μιας και φαίνεται ότι η κίνηση στον κινηματογράφο εξαρτάται από θεάματα μεγάλου προϋπολογισμού, ιδιαίτερα από την ποικιλία των υπερήρωων.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.