Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Netflix και η Apple αντιμετωπίζουν περιορισμένη επιτυχία στα Όσκαρ 2024 με μία νίκη το καθένα

      Οι διαδικτυακές πλατφόρμες δεν είχαν την επιτυχία που περίμεναν

    Στα 96α Βραβεία Όσκαρ, οι γίγαντες του streaming Netflix και Apple έφεραν ένα μέτριο αποτέλεσμα, με το Netflix να εξασφαλίζει μόνο μία νίκη σε σύνολο 32 υποψηφιοτήτων. Η νίκη ήρθε στην κατηγορία ταινιών μικρού μήκους ζωντανής δράσης για το "The Wonderful Story of Henry Sugar" του Wes Anderson. Παρά την πρωτιά στις υποψηφιότητες με 19 υποψηφιότητες σε 11 ταινίες, συμπεριλαμβανομένης της ταινίας "Maestro" του Μπράντλεϊ Κούπερ, το Netflix δεν κατάφερε να εξασφαλίσει σημαντικά βραβεία. Η Apple, με 13 υποψηφιότητες, είδε το "Killers of the Flower Moon" του Μάρτιν Σκορτσέζε και το "Napoleon" του Ρίντλεϊ Σκοτ να μένουν χωρίς βράβευση. Η περιορισμένη επιτυχία έρχεται σε αντίθεση με την ιστορική νίκη του Apple TV+ το 2022 για το "CODA".

     

    Το Apple TV+ δεν τα κατάφερε παρά τις σημαντικές επενδύσεις του, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για προϋπολογισμό 215 εκατομμυρίων δολαρίων για το "Killers of the Flower Moon" του Σκορτσέζε. Το έπος διάρκειας τρεισήμισι ωρών, με πρωταγωνιστές τους Λίλι Γκλάντστοουν, Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Ρόμπερτ Ντε Νίρο, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει καμία νίκη. Η δαπάνη 200 εκατομμυρίων δολαρίων της Apple για το "Napoleon" του Ridley Scott δεν απέφερε επίσης κανένα βραβείο, παρά τις υποψηφιότητες για σχεδιασμό παραγωγής, ενδυματολογία και οπτικά εφέ. Η Apple TV+, η οποία κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας το 2022 για την ταινία "CODA", αντιμετώπισε προκλήσεις στην επανάληψη της προηγούμενης επιτυχίας της στα Όσκαρ του 2024.

     

    Ενώ το Netflix εξασφάλισε μόνο μία νίκη στα Όσκαρ του 2024, συνέχισε τα ιστορικά του επιτεύγματα στην εποχή του streaming. Με 23 Όσκαρ από το 2017, το Netflix αντιμετώπισε προκλήσεις σε σημαντικές κατηγορίες φέτος. Παρά το γεγονός ότι ήταν υποψήφιο για καλύτερη ταινία με το "Maestro", έχασε από το "Oppenheimer". Οι προηγούμενες νίκες του Netflix περιλαμβάνουν το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για το "The Power of the Dog" της Τζέιν Κάμπιον το 2022 και πολλαπλές νίκες το 2021 και το 2020, καθιερώνοντας την εξέχουσα θέση του στον κινηματογραφικό κλάδο.

    Κορντ Τζέφερσον κερδίζει η Amazon MGM Studios

     

    Στα Όσκαρ του 2024, ο Κορντ Τζέφερσον εξασφάλισε το βραβείο προσαρμοσμένου σεναρίου για την ταινία "American Fiction", την οποία επίσης σκηνοθέτησε, από την Amazon MGM Studios της Orion Pictures. Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Τζέφρι Ράιτ, έκανε πρεμιέρα στην υπηρεσία streaming MGM+. Η νίκη του Τζέφερσον ανέδειξε την παρουσία της Amazon στα Όσκαρ, ενώ το Netflix και η Apple αντιμετώπισαν περιορισμένη επιτυχία σε ένα ανταγωνιστικό πεδίο.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.