Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ανησυχίες εγείρονται για το "νέο" πρόγραμμα οδήγησης συστήματος αρχείων Linux NTFS

    To 2020, ο πάροχος προγραμμάτων οδήγησης συστήματος αρχείων Paragon Software ανακοίνωσε ότι ήθελε να μεταφέρει το πρόγραμμα οδήγησης NTFS στον πυρήνα Linux. Αυτό το πρόγραμμα οδήγησης ήταν προηγουμένως μια ιδιόκτητη, εμπορική προσφορά από την εταιρεία, αλλά δεδομένης της κατάστασης του NTFS αυτές τις μέρες ήθελαν να ανανεώσουν αυτό το πρόγραμμα οδήγησης με πλήρη υποστήριξη ανάγνωσης/εγγραφής και άλλες δυνατότητες που δεν υπήρχαν στο υπάρχον πρόγραμμα οδήγησης NTFS. Τελικά πέρυσι, αφού πέρασε από πολλούς γύρους αναθεώρησης, το νέο πρόγραμμα οδήγησης συγχωνεύτηκε στο Linux 5.15. Δυστυχώς, λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα, έχουν εκφραστεί ανησυχίες ότι ο οδηγός είναι ήδη ουσιαστικά ορφανός και δεν συντηρείται.

    Ενώ η Paragon Software δεσμεύτηκε να διατηρήσει αυτό το πρόγραμμα οδήγησης ως μέρος της υποβολής του στο upstream, από τότε που εισάχθηκε στο Linux 5.15 το 2021, δεν έχουν γίνει σημαντικές ενημερώσεις σε αυτό, ακόμη και με διάφορες επιδιορθώσεις να έχουν τεθεί σε αναμονή από τότε. Ένας από τους προγραμματιστές που συνεισέφεραν ορισμένες ενημερώσεις κώδικα στον κώδικα NTFS3 κατά τη διαδικασία ελέγχου, ο Kari Argillander, εξέφρασε ανησυχίες σήμερα σχετικά με την κατάσταση του προγράμματος οδήγησης. Ο Kari σημείωσε επίσης ότι δεν μπόρεσε να λάβει καμία απάντηση από τον συντηρητή του Paragon και ότι υπάρχει σιγή ασυρμάτου από την εταιρία.

    Ο Kari έθεσε τώρα αυτές τις ανησυχίες στη λίστα αλληλογραφίας του πυρήνα (kernel) και συνόψισε την κατάσταση. O Kari ταξινομεί αυτόν τον οδηγό ως ήδη ουσιαστικά ορφανό, ενώ έκανε μια προσφορά να συντηρήσει αυτόν τον οδηγό, αλλά δεν έλαβε ακόμη απάντηση από την εταιρία. Ερωτάται λοιπόν εάν αυτό το πρόγραμμα οδήγησης θα πρέπει να αφαιρεθεί από την κύρια γραμμή ή ποια μέτρα ελήφθησαν για αυτή τη κατάσταση -- ή αν μπορούμε να ελπίζουμε να φέρουμε τον οδηγό σε μια ανεκτή κατάσταση διατήρησης στην κύρια γραμμή

     

    image (1).jpg

     

    Μια γρήγορη αναζήτηση στο Git δεν δείχνει όντως καμία σημαντική αλλαγή κώδικα στο πρόγραμμα οδήγησης συστήματος αρχείων NTFS3 από τότε που συγχωνεύτηκε πέρυσι για το Linux 5.15. Το τμήμα ανάπτυξης της Paragon έκανε αλλαγές για τελευταία φορά τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του περασμένου έτους -- διορθώσεις που έκτοτε δεν έχουν ακόμη ανανεωθεί. Έτσι, αυτή τη στιγμή τα πράγματα δεν δείχνουν καλά για το άλλοτε πολλά υποσχόμενο πρόγραμμα οδήγησης NTFS για Linux, αλλά θα δούμε αν αλλάξουν τα πράγματα ή αν θα ληφθούν άμεσα μέτρα.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.