Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft ξεκινά τη φάση "καταστολής" του Ελεύθερου Λογισμικού και Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα

    O Bryan Lunduke, αμφιλεγόμενος youtuber με θεματολογία τη τεχνολογία, έχει αναφερθεί στον αυξανόμενο έλεγχο της Microsoft στον κόσμο του Linux και του Open Source στο πλαίσιο της οικονομικής επιρροής σε μεγάλα τμήματα του κόσμου FOSS (τον οποίο, μέχρι πολύ πρόσφατα, η Microsoft θεωρούσε ως νούμερο ένα εχθρό).

    Στο παρακάτω άρθρο του αναφέρει τα εξής: "Υπέθεσα ότι αυτές οι ενέργειες της Microsoft μοιάζουν εντυπωσιακά με τακτικές «Εναγκαλισμού» και «Επέκτασης» (“Embrace” and “Extend”) της περίφημης στρατηγικής που έχει ακολουθήσει παλαιότερα η εταιρία για να βγάλει εκτός συναγωνισμού άλλους ανταγωνιστές, η οποία ονομάζεται «Εναγκαλισμός, Επέκταση, Καταστολή» (Embrace, Extend, Extinguish). Λοιπόν, φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει η φάση της «Καταστολής». Στις 16 Ιουνίου, η Microsoft ενημέρωσε την πολιτική για το κατάστημα της Microsoft ώστε να περιλαμβάνει τον ακόλουθο περιορισμό για όλο το λογισμικό που πωλείται:

    «να απαγορεύσει τη χρέωση τελών στο Κατάστημα για λογισμικό ανοιχτού κώδικα ή άλλο λογισμικό που είναι γενικά διαθέσιμο δωρεάν»

    Ναί. Σωστά διαβάσατε.

    Η Microsoft πρόκειται να αρχίσει να απαγορεύει τη χρέωση για οποιοδήποτε λογισμικό ανοιχτού κώδικα… καταργώντας ουσιαστικά μια κρίσιμη μέθοδο για τη χρηματοδότηση έργων Ελεύθερου Λογισμικού και Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα."

    Ένας από τους προγραμματιστές της Krita, εταιρίας που ασχολείται με την ανάπτυξη εφαρμογών Ελεύθερου Λογισμικού και Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, είχε να πει αυτό:

    «Ως ένας από τους ~ 8 πλήρους απασχόλησης αμειβόμενους προγραμματιστές της Krita , μπορώ να σας πω ότι, καλώς ή κακώς, ένα μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης ανάπτυξης προέρχεται από καταστήματα όπως το Steam και το Windows Store, χωρίς τα οποία έχουμε πολύ λίγες πιθανότητες να διατηρήσουμε την τρέχουσα κλίμακα και ρυθμό ανάπτυξης».

    Ο Bryan Lunduke συνόψισε την τακτική της Microsoft, σε τέσσερα απλά βήματα::

    Βήμα 0) Μιλάει για το πόσο κακό είναι το Linux και το Open Source εδώ και χρόνια. Δηλώνει ότι είναι μια σημαντική απειλή για όλους. Όταν αυτό δεν καταφέρει να καταστρέψει το Linux και το Open Source… προχώρησε στο Βήμα 1. 

    Βήμα 1) Ασχολείται με το Open Source και δημιουργήστε μια επιχείρηση γύρω από αυτό. [Εναγκαλισμός]

    Βήμα 2) Έκανε το Open Source να εξαρτάται από τη Microsoft (τόσο για υποδομές όσο και για χρηματοδότηση). [Επέκταση]

    Βήμα 3) Αποκλείει άλλες μορφές χρηματοδότησης για το Open Source. [Κατασχολή] ←(Είμαστε εδώ)

    Τελειώνοντας το άρθρο, ο Bryan Lunduke μας επιβεβαιώνει ειρωνικά "Αλλά, μην ανησυχείτε, η Microsoft αγαπά απόλυτα το Linux. 😉"


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.