Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Linux 5.19 προσθέτει 500.000 γραμμές νέου κώδικα προγράμματος οδήγησης γραφικών

    Ο David Airlie σήμερα το πρωί έστειλε ενημερώσεις του υποσυστήματος Direct Rendering Manager (DRM) ενόψη της κυκλοφορίας του Linux 5.19. Το πιο αξιοσημείωτο με τις DRM ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης γραφικών για αυτήν την επόμενη έκδοση πυρήνα είναι η πολλή δουλειά στο Intel Arc Graphics DG2/Alchemist για την προετοιμασία αυτής της υποστήριξης και την αρχική ενεργοποίηση του Raptor Lake, καθώς και η AMD που προετοιμάζεται για προϊόντα επόμενης γενιάς CDNA Instinct και κάρτες γραφικών της σειράς RDNA3 Radeon RX 7000.

    Με όλη την εργασία ενεργοποίησης που γίνεται από την Intel και την AMD για τα νεότερα προϊόντα γραφικών τους, αυτό το DRM pull είναι άλλο ένα μεγάλο έργο. Το pull έχει αλλάξει 1302 αρχεία, 495.793 γραμμές νέου κώδικα και 32.019 γραμμές διαγραμμένου κώδικα. Οι περισσότερες από τις νέες γραμμές βρίσκονται στην πλευρά του προγράμματος οδήγησης γραφικών AMD λόγω των header αρχείων που δημιουργούνται αυτόματα και άλλων headers που σχετίζονται με την εμφάνιση νέων μπλοκ IP για το RDNA3. Αυτό είναι που πηγαίνει το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών AMD σε πάνω από 4 εκατομμύρια γραμμές κώδικα στον πυρήνα του Linux.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.