Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Linux Foundation ανακοινώνει το OpenWallet Foundation για την ανάπτυξη διαλειτουργικών ψηφιακών πορτοφολιών

    Το Linux Foundation ανακοίνωσε σχέδια για μια νέα συλλογική πρωτοβουλία που έχει σχεδιαστεί για την υποστήριξη της διαλειτουργικότητας μεταξύ των ψηφιακών πορτοφολιών, που βασίζεται στον ανοιχτό κώδικα.

    Το OpenWallet Foundation (OWF), όπως ονομάζεται η νέα προσπάθεια, είναι το πνευματικό τέκνο του Daniel Goldscheider, Διευθύνοντος Συμβούλου της startup ανοιχτής τραπεζικής Yes.com, αν και η σημερινή ανακοίνωση αποκαλύπτει μια ευρεία γκάμα buy-in από πολλούς παίκτες του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των Okta, Ping Identity, Accenture, CVS Health, OpenID Foundation, μεταξύ πολλών άλλων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων. Με το Linux Foundation να λειτουργεί ως οικοδεσπότης του έργου, δίνει στο OWF σημαντική επιρροή καθώς προσπαθεί να ενεργοποιήσει αυτό που ο Goldscheider αποκαλεί «πληθώρα πορτοφολιών που βασίζονται σε έναν κοινό πυρήνα», σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου.

    Τα νέα έρχονται επίσης καθώς οι ρυθμιστικοί φορείς σε όλο τον κόσμο κινούνται για να υποστηρίξουν τον ανταγωνισμό μέσω της επιβολής της διαλειτουργικότητας σε όλα τα συστήματα, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης που προσπαθεί επί του παρόντος να κάνει τη διαλειτουργικότητα των μηνυμάτων.

    Το OWF σχεδιάζει να υποστηρίξει μυριάδες περιπτώσεις χρήσης που καλύπτουν ταυτότητα, πληρωμές, ψηφιακά κλειδιά και πολλά άλλα. Με τον ίδιο τρόπο που τα email και τα SMS είναι διαλειτουργικά (οι άνθρωποι μπορούν να στέλνουν μηνύματα σε άλλους ακόμα κι αν είναι με διαφορετικούς παρόχους υπηρεσιών), το OWF πιέζει να αναπτυχθεί μια «ασφαλή μηχανή ανοιχτού κώδικα πολλαπλών χρήσεων» την οποία μπορεί ο καθένας χρησιμοποιήστε για την κατασκευή ψηφιακών πορτοφολιών που παίζουν με άλλα ψηφιακά πορτοφόλια. Μια «πολυφωνία», όπως την αποκαλεί ο Goldscheider, δίνει μια ιδέα για το ποια είναι η αληθινή πρόθεση· δεν επιδιώκει απαραίτητα να δημιουργήσει τον μεγαλύτερο πάροχο ψηφιακού πορτοφολιού και να γκρεμίσει από τα βάθρα τους εταιρίες όπως η Apple ή η Google, είναι περισσότερο η τροφοδοσία πολλών νέων παρόχων που συλλογικά μπορεί να ξεπερνούν τους γίγαντες στον χώρο. Πράγματι, ο δηλωμένος στόχος του OWF είναι να επιτύχει τελικά «ισοτιμία χαρακτηριστικών με τα καλύτερα διαθέσιμα πορτοφόλια».

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το OWF δεν σκοπεύει να αναπτύξει το ίδιο ένα ψηφιακό πορτοφόλι ή να δημιουργήσει νέα πρότυπα - έχει να κάνει μόνο με την προώθηση μιας συλλογικής, κοινοτικής προσπάθειας για την ανάπτυξη μιας ανοιχτής βάσης για οποιονδήποτε οργανισμό να δημιουργήσει τα δικά του ψηφιακά πορτοφόλια στην κορυφή.

    «Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα ψηφιακά πορτοφόλια θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο για τις ψηφιακές κοινωνίες», δήλωσε ο Jim Zemllin, εκτελεστικός διευθυντής του Linux Foundation. «Το ανοιχτό λογισμικό είναι το κλειδί για τη διαλειτουργικότητα και την ασφάλεια».


    Πηγή
    Φωτογραφία: Jadamprostore / Getty Images
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.