Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Έφυγε από τη ζωή ο εφευρέτης του e-mail Ray Tomlinson

    Ένας θρύλος των υπολογιστών και εφευρέτης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έφυγε από τη ζωή. Ήταν ο Ray Tomlinson, ο οποίος πέθανε από έμφραγμα στην ηλικία των 74 ετών.

     

    Ο Tomlinson έστειλε το πρώτο email το 1971, ο οποίος εργαζόταν τότε στη Βοστόνη στην εταιρία  Bolt, Beranek, and Newman (BBN), μία εταιρία που πρωτοστάτησε στη δημιουργία της αρχικής έκδοσης του internet, το οποίο ονομαζόταν ARPANET. Εκεί η εργασία του αφορούσε "την έρευνα προβλημάτων τα οποία μπορούσε να λύσει  το ARPANET ", όπως είχε δηλώσει σε μία παλαιότερη συνέντευξή του το 2012.

     

    Πολλοί είχαν σκεφτεί να στείλουν μηνύματα σε άλλους χρήστες στο παρελθόν και υπήρχαν εφαρμογές με τις οποίες οι χρήστες μπορούσαν να μοιραστούν σημειώσεις με άλλους χρήστες στον ίδιο όμως υπολογιστή, αλλά ο Tomlinson ήταν ο πρώτος ο οποίος ανακάλυψε την εντολή SNDMSG command. Αντίθετα με το ότι ήταν δυνατόν μέχρι τότε, με την εντολή SNDMSG μπορούσαν να σταλούν αρχεία στον υπολογιστή του παραλήπτη. Ήταν με άλλα λόγια η πρώτη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων μέσω internet.

     

    ray-tomlinson-color.jpg

     

    Επίσης ο ίδιος ξεκίνησε να χρησιμοποιεί το σύμβολο @ το οποίο διαχώριζε τους χρήστες από τον τομέα τους. Η απόφαση αυτή το ανέδειξε σε ένα διεθνές σύμβολο με αποτέλεσμα να πάρει μία θέση στη συλλογή του MOMA το 2010. Το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιόταν σχεδόν καθόλου έκανε εντύπωση στον Tomlinson, ο οποίος όπως του άρεσε να λέει "Είναι η μόνη πρόθεση που υπάρχει στο πληκτρολόγιο".

     

    Δυστυχώς για εμάς αυτό το πρώτο e-mail χάθηκε στον χρόνο. Σε μία συνέντευξή του το 2009 είχε δηλώσει ότι απλώς ήταν μερικές προτάσεις από κειμένου : "Το πρώτο e-mail δεν ήταν κάτι αξέχαστο και γι αυτό και ... ξεχάστηκε". Χάρις όμως στην εφεύρεσή του ο Tomlinson δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

     

    Πηγή : TheVerge


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.