Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Η εφαρμογή Adult Player για Android εκβιάζει τους χρήστες με selfies

    Δυστυχώς μία εφαρμογή με το όνομα Adult Player που επιτρέπει στους χρήστες να προβάλουν περιεχόμενο πορνογραφικού χαρακτήρα στα κινητά και στα tablet τους, τραβάει φωτογραφίες selfies χωρίς οι χρήστες να το γνωρίζουν και αφού κλειδώσει τη συσκευή, ζητάει λύτρα. Η εφαρμογή απειλεί ότι θα δημοσιοποιήσει τις επίμαχες φωτογραφίες και θα διαγράψει τα δεδομένα του τηλεφώνου αν δεν πληρωθούν τα λύτρα στους δημιουργούς της εφαρμογής, τα οποία φτάνουν τα 500 δολάρια.

     

    Κάποιοι χρήστες σκέφτηκαν ότι με μια επανεκκίνηση της συσκευής θα λυνόταν το πρόβλημα αλλά το Adult Player τρέχει ξανά και κλειδώνει πάλι τη συσκευή. Υπάρχει ευτυχώς μία λύση, επανεκκινώντας τη συσκευή σε κατάσταση ασφαλούς λειτουργίας (safe mode). H διαδικασία περιγράφεται λεπτομερώς από την ZScaler εδώ.

     

    Αν και η τεχνολογία έχει προχωρήσει αρκετά, υπάρχει ένα σημαντικό κενό όσον αφορά την προστασία από κακόβουλες εφαρμογές τύπου ransomware και παρόμοιες απειλές στις κινητές συσκευές. Πρόσφατα η Qualcomm ανακοίνωσε ότι διαθέτει μία τέτοια νέα μέθοδο πρόληψης από malware, αλλά το ερώτημα είναι πόσο γρήγορα θα αντιδράσουν οι κατασκευαστές για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα στο μέλλον.

     

    mp4tube money demand

    mp4tube ransom screen


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.