Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Κίνα εντείνει τον έλεγχο των εταιρικών δεδομένων με νέους κανόνες

    Οι εταιρείες στην Κίνα θα χρειάζονται την έγκριση της κυβέρνησης για να μεταφέρουν σημαντικά εταιρικά δεδομένα στο εξωτερικό σύμφωνα με τους προτεινόμενους κανόνες που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, οι οποίοι θα ενισχύσουν τον έλεγχο του Πεκίνου στην διακίνηση της πληροφορίας στη χώρα και θα μπορούσαν να διαταράξουν τη λειτουργία των πολυεθνικών εταιρειών.

    Η κυβέρνηση του προέδρου Xi Jinping βλέπει ως πιθανό κίνδυνο για την ασφάλεια τον έλεγχο των πληροφοριών για τους 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους της Κίνας σε χέρια ιδιωτών. Έχει εκδώσει μια σειρά κανόνων που ενισχύουν τον έλεγχο στον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες συλλέγουν και χειρίζονται πληροφορίες. Οι εταιρείες που θέλουν να μεταφέρουν σημαντικά δεδομένα στο εξωτερικό θα πρέπει να αναφέρουν πόσες και τι είδους πληροφορίες εμπλέκονται και μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα με την CAC. Οι ρυθμιστικές αρχές θα αποφασίζουν εντός μιας εβδομάδας εάν θα το αποδεχτούν ή θα πραγματοποιήσουν τη δική τους αξιολόγηση, η οποία θα μπορούσε να διαρκέσει έως και 60 ημέρες. Οι κανόνες θα ισχύουν για μεταφορές που αφορούν "ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία" τουλάχιστον 10.000 ατόμων ή για οποιαδήποτε εταιρεία που χειρίζεται πληροφορίες για περισσότερα από 1 εκατομμύριο άτομα.

    Οι κανόνες που επιβλήθηκαν παλαιότερα, απαγορεύουν στις εταιρείες να αποθηκεύουν πληροφορίες για Κινέζους πολίτες στο εξωτερικό. Αυτό δημιούργησε καταγγελίες ότι οι πολυεθνικών εταιρείες (πλην των Κινέζικων) βρίσκονται σε μειονεκτική θέση επειδή δεν μπορούν να συνδυάσουν πληροφορίες από την Κίνα με άλλες χώρες, ενώ οι Κινέζοι ανταγωνιστές μπορούν να συλλέγουν όλα τα δεδομένα τους στα κεντρικά γραφεία τους.

    Σε αντίθεση με τους νόμους περί προστασίας δεδομένων στις δυτικές χώρες, οι κινεζικοί κανόνες δεν λένε τίποτα για τον περιορισμό της πρόσβασης της κυβέρνησης ή του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος σε προσωπικές πληροφορίες.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.