Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η λέξη "Google" είναι η πιο αναζητήσιμη λέξη στο Bing, λέει η Google

    Η κορυφαία καταχώριση στη μηχανή αναζήτησης της Microsoft, Bing, αφορά την Google, υποστηρίζει η εταιρία. Ο ισχυρισμός  αυτός, υποβλήθηκε στο δικαστήριο, καθώς η Google άσκησε έφεση κατά του προστίμου των 4,3 δισ. Ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για κατάχρηση εξουσίας στην αγορά.

    Η ΕΕ κατηγόρησε την Google ότι χρησιμοποίησε την επιτυχία του Android στην αγορά των smartphone για να κάνει το την μηχανή αναζήτησής της, την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης των τηλεφώνων της. Η Google από την άλλη, υποστηρίζει ότι η υπηρεσία της είναι απλώς η πιο δημοφιλής.

    "Έχουμε υποβάλει στοιχεία που δείχνουν ότι το πιο συνηθισμένο ερώτημα αναζήτησης στο Bing είναι, με διαφορά, το" Google"", δήλωσε ο δικηγόρος Alfonso Lamadrid στο Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ. "Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Google επειδή το επιλέγουν, όχι επειδή αναγκάζονται. Το μερίδιο αγοράς της Google στη γενική αναζήτηση είναι συνεπές με τις έρευνες των καταναλωτών που δείχνουν ότι το 95% των χρηστών προτιμούν την Google από τις ανταγωνιστικές μηχανές αναζήτησης."

    Η Margrethe Vestager, τότε Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ, είπε ότι η Google είχε αναγκάσει τους κατασκευαστές Android να προεγκαταστήσουν την εφαρμογή αναζήτησης και το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Chrome - και επιπλέον πλήρωσε μερικούς για να γίνει η μόνη προεγκατεστημένη εφαρμογή - πράγμα που σημαίνει ότι μόνο το 1% των ανθρώπων κατέβασε διαφορετική εφαρμογή αναζήτησης.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.