Jump to content

chameleon

Premium Members
 • Content Count

  71
 • Joined

 • Last visited

About chameleon

 • Rank
  Registered User
 • Birthday 11/20/1980

Πληροφορίες Προφίλ

 • Φύλο
  Άνδρας
 • Περιοχή
  Ορεστιάδα
 • Ενδιαφέροντα
  Προγραμματισμός Η/Υ, Αθλητισμός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Βλακεία γιατί περιορίζει τους κατασκευαστές σε πιο πολύπλοκες και ογκώδεις θήκες, τόσο για τη μπαταρία, όσο και για το κινητό. Δε με δυσκόλεψε ιδιαίτερα να αλλάξω ενσωματωμένη μπαταρία στο Xiaomi μου. Γίνεται πιο πολύπλοκη η θήκη του κινητού. Αλλά ταυτόχρονα, η μπαταρία πρέπει να γίνει πιο στερεό σώμα και όχι να λυγίζει σαν πλαστελίνη όπως τώρα. Που σημαίνει ότι και η μπαταρία θέλει σκληρή θήκη (πάχος 0.5mm;) ενώ τώρα περικλείεται απλά σε μια σακούλα.
 2. Για όσους λέτε ότι το jpeg δεν παρέχει καλή συμπίεση πλέον, είναι σαν να λέτε ότι το mp3 πλέον δεν παρέχει καλή συμπίεση (σε σχέση με το vorbis). Το 5% με 15% καλύτερη συμπίεση δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Τώρα για τα νέα format: Εμείς πρέπει να προωθούμε ΜΟΝΟ όσα έχουν ανοικτό αλγόριθμο και ΜΗ ΠΑΤΕΝΤΑΡΙΣΜΕΝΟ. Οι μεγάλες εταιρίες είναι σίγουρο ότι θα κάνουν τους πολέμους τους, ωστόσο οι viewers είναι προφανές ότι θα υποστηρίξουν όλα τα format.
 3. Ουαου. Πίστευα ότι το πρόβλημα είναι οι χαλκογραμμες πάνω στη μητρική και όχι το καλώδιο το ίδιο. Οπότε θεωρούσα ότι έπρεπε να υπάρχει διαμοιρασμός του ενός καλωδίου σε μεγάλη χαλκοεπιφανεια στη μητρική μεσω του/των pin.
 4. Διαβάζω τα σχόλια και κανείς δε σχολιάζει το γεγονός που πάντα με ξένιζε. Γιατί ρε παιδιά 3 γειώσεις; Και γιατί 3 καλώδια +12VCC; Υπολόγιζα κάτι σε μια γείωση και ένα +12VCC. Όλα τα άλλα χρειάζονται; Όσο για την dc-to-dc μετατροπή, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, πλέον αυτά είναι πολύ εύκολα και πολύ φθηνά και δεν παράγουν ιδιαίτερη θερμότητα.
 5. Σκοπεύω να μείνω στα windows 7 χωρίς αναβαθμίσεις. Όταν πια τα προγράμματα δε θα βγαίνουν για windows 7, τότε μάλλον θα βάλω κανένα Debian που θα τρέχει windows 10 με kvm.
 6. Σε όλα τα σάπια μηχανήματα με < 2GB RAM βάζω Linux (AntiX). Στο δικό μου PC με 32GB RAM έχω Windows 7 και δε βλέπω να το αλλάζω. Το έκανα παλιά αλλά απογοητεύτηκα οικτρά. Όταν διάβασα το παρακάτω άρθρο, με ανακούφιση βρήκα μέσα όλους τους λόγους που είχα απογοητευτεί τότε. https://itvision.altervista.org/why.linux.is.not.ready.for.the.desktop.current.html
 7. Τώρα σοβαρά, για ποιο λόγο να θέλει κάποιος να κάνει χριστουγεννιάτικο δέντρο το PC του; Θεωρώ ότι ένας από τους λόγους είναι επειδή του αρέσει να φτιάχνει και το αμάξι του. Όταν πέφτει δουλειά, δεν προλαβαίνω ούτε τα αρχεία μου να τακτοποιήσω, όχι να ασχολούμαι και με φωτάκια.
 8. Όλα αυτά, πληκτρολογώντας σειριακά λέξεις. Αν χρειαστεί να κάνεις διορθώσεις, αντιγραφη-επικολληση κτλ, άστο...
 9. Η συμπίεση βίντεο προσφέρεται για παράλληλη επεξεργασία. Ένα frame - ένα thread.
 10. Ιου! Καλές οι οθόνες αφής αλλά για να σερφαρεις στο Facebook από κινητό. Όχι ρε φίλε και σε πολεμικά καράβια! Τι είναι πιο αποδοτικό και γρήγορο; Οθονη αφής; Ποντίκι; Συντόμευση πληκτρολογίου; Προφανώς το τρίτο. Αλλά υπάρχει και το ποντίκι για λειτουργίες που είναι σπάνιες και ο χρήστης δεν έχει μάθει τη συντόμευση. Έχει δει κανένας κάποιον αρχιτέκτονα να σχεδιάζει CAD ή 3d modeling σε οθόνη αφής;
 11. Μέχρι 97% γρηγορότερο φόρτωμα. Είμαι σίγουρος ότι οι δικές μου περιπτώσεις odt αρχείων θα φορτώνουν 0 ως -10% πιο γρήγορα. Εντάξει, κάποιες πολύ ειδικές περιπτώσεις μπορεί να φτάνουν το 97%. Δηλαδή εκεί που ήθελαν 2 sec (1.3 HDD, 0.7 CPU) τώρα θα θέλουν 1.3 sec. Αλλά αυτό αφορά πολύ ειδικές περιπτώσεις. Όπως καταλαβαίνετε, όταν κάποιος ισχυρίζεται ότι η νέα έκδοση είναι 97% πιο γρήγορη, με πιάνουν οι διαολοι.
 12. Δεν φταίει το όπλο για τους φόνους. Όπως δε φταίνε τα μαχαίρια, τα σπαθιά και τα τόξα. Σίγουρα δε φταινε και τα βιντεοπαιχνίδια. Αποτέλεσμα όσων λέω είναι ότι στην Τσεχία με ελευθερία στα όπλα να μην υπάρχει ούτε El Paso ούτε άλλος τόπος μαζικής σφαγής. Κάπου αλλού πρέπει να το ψάξουν οι Αμερικανοί...
 13. Μάλλον δεν είμαι θετικός προς τις αλλαγές. Θέλω το Start των Windows 95 πίσω! Μέχρι τα Windows 7, αυτό ήταν δυνατό. Από εκεί και μετά αποδιοργανώθηκα! Οπότε έμεινα στα Windows 7.
 14. Επειδή έχω ανεβάσει κάνα δυο εφαρμογές στο Google play, δε νομίζω ότι γίνεται πολύ σοβαρός έλεγχος. Άλλωστε πως θα μπορούσε να γίνει; Ο κώδικας είναι κλειστός αλλά και ανοικτός να ήταν πάλι δε θα μπορούσαν να βρουν μέσα στον κώδικα μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τέτοια πράγματα. Το θέμα είναι το νομικό πλαίσιο και η συνεργασία των κρατών σε διακρατικά οικονομικά εγκλήματα.
 15. Λογικά στο webkit θα βασιζεται, στον οποίον βασίζεται και ο chromium. Άρα για τους προγραμματιστές μένουν 2 μηχανές: η μηχανή του Firefox και το Webkit.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.