Jump to content

chameleon

Premium Members
 • Content Count

  96
 • Joined

 • Last visited

About chameleon

 • Rank
  Registered User
 • Birthday 11/20/1980

Πληροφορίες Προφίλ

 • Φύλο
  Άνδρας
 • Περιοχή
  Ορεστιάδα
 • Ενδιαφέροντα
  Προγραμματισμός Η/Υ, Αθλητισμός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Παρότι χρησιμοποιώ OpenOffice από το 2004 και LibreOffice ένα χρόνο μετά το fork, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ, θα την πω την κακία μου: Το κόπι πάστε (ο Πολάκης με έχει σημαδέψει) από το Calc σε ήδη υπάρχοντα πίνακα του Writer δεν είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι. Πολύ καλύτερα πάντως από παλιά που δεν γίνονταν καν τέτοιου είδους επικόλληση: Έπρεπε να κάνεις special paste και όλα κείμενο και μετά text to table. Επίσης το LibreOffice είναι ελληνική αρίθμηση α,β,γ,..στ, Α,Β,Γ,...ΣΤ από το πρώτο του release πολύ πιο πριν από το Microsoft Office.
 2. Καλό είναι να υπάρχουν πάνω από μια μηχανές περιηγητή διαδικτύου. Τώρα είναι 2 οι πολύ ικανές και κάμποσες οι πιο lightweight με μικρότερες δυνατότητες. Καλό θα ήταν να είναι περισσότερες οι ικανές. Μετά τη μηχανή του Opera σειρά είχε η μηχανή του Internet Explorer να αφομοιωθεί. Για τον Opera λυπήθηκα. Για τον Internet Explorer που ήταν περιηγητής ενός άλλου specification δε λυπήθηκα.
 3. Πληροφοριακό: Οι GPU είναι -ας πούμε- 16384 μυρμήγκια, τη στιγμή που οι CPU είναι -ας πούμε- 8 σκορπιοί. Το ποιος νικάει είναι δύσκολο να ειπωθεί. Ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα, νομίζω είναι το bottleneck μεταφοράς από τη RAM της μητρικής στη RAM της GPU. Είχα τεστάρει κάποτε κάτι βασικές πράξεις σε CPU (με C++) και σε GPU (με OpenCL). Είχα διαπιστώσει ότι το μεγαλύτερο φρένο είναι η ταχύτητα ...της RAM. Έτσι όταν τα memory access είναι αρκετά πολλά σε σχέση με την επεξεργασία, το αποτέλεσμα είναι πενιχρό. Με 2 πυρήνες πετύχαινα βελτίωση ταχύτητας 10-20% αντί για 100% καθώς ήταν πλήρως παραλληλισμένη διαδικασία. Φυσικά λόγω της ανάγκης μεταφοράς των δεδομένων στην GPU, η απόδοσή της ήταν ΧΑΛΙΑ. 3 φορές πιο αργή.
 4. Γενικά ο Torvalds χρησιμοποιεί πολλές ατάκες που χρησιμοποιώ κι εγώ: να πεθάνουν με οδηνηρο θάνατο. Όμως πιστεύω ότι έχει άδικο. Αν κατάλαβα καλά αυτό το AVX-512 είναι κάποιου είδους πράξεις διανυσμάτων. Όπως είχε κάνει την αρχή το MMX κτλ. Όταν γράφεις κώδικα C ή C++ όλα αυτά δε σε ενδιαφέρουν καθολου. Τα αναλαμβάνει ο compiler και στην προκειμένη ο gcc. Άρα πρέπει να παράγεις binary για τη συγκεκριμένη σειρά επεξεργαστών και μόνο με παράμετρο π.χ. -march=architecture_name Αυτό έχει 2 προβλήματα: - το binary πιθανότατα δε θα τρέχει σε άλλες αρχιτεκτονικές x86. - Ο gcc δεν έχει πολύ καλό ή καθόλου χειρισμό της συγκεκριμένης αρχιτεκτονικής άρα το AVX-512 απλά δεν χρησιμοποιείται ποτέ. Είναι όμως χρήσιμο; Ναι είναι. Όταν λύνεις προβλήματα πεπερασμένων στοιχείων έχεις πολλαπλασιασμούς πίνακα με διάνυσμα διαστάσεων 500 με 1.000.000.000 ανάλογα το πρόβλημα. Άρα έχει μεγάλο νόημα η πράξη διανυσμάτων (ή οι παράλληλες πράξεις βαθμωτων - το ίδιο είναι).
 5. Δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά αλλά τόσους πυρήνες που έχει το raspberry είναι σαν να έχεις ξεχωριστή gpu απλά δεν ξέρω τι γίνεται με την υλοποίηση του vulcan, σε πόσο ποσοστό είναι hardware και πόσο software.
 6. Το starcraft 1 έπαιξα. Είχα σάπιο μηχάνημα για να δοκιμάσω το 2. Έπαιζε και online. Να φας ban από Linux για ποιο λόγο; Παραβιάζεις την άδεια χρήσης; Τα αρχεία crack παίζουν κανονικά όπως και οι loaders. Κάτι άλλες εφαρμογές όπως ο.χ. το AutoCAD τρέχουν license servers σαν windows services. Εκει δεν ξέρω τι γίνεται με το Wine. Μην κολλάς στο AutoCAD που υπάρχει και για linux. Ένα παράδειγμα έδωσα.
 7. "Τα καινούργια είναι πιο γρήγορα". "Τα καινούργια απαιτούν λιγότερη μνήμη". Ναι, γιατί βελτίωσαν έναν αλγόριθμο και αντί για 2KB τώρα απαιτεί 1KB. Όμως οι εικόνες έγιναν από 64x64 που ήταν πριν 20 χρόνια 1024x1024. Δηλαδή από 16384 bytes που έπιαναν, τώρα πιάνουν 4193304 bytes. Και εκεί που ο browser πριν 10 χρόνια έπαιζε 480p video, τώρα πρέπει να παίξει 4Κ. Τέλος πάντων, όταν ακούς ότι τα Windows 10 είναι π.χ. πιο γρήγορα από τα Windows 7, εγώ σκέφτομαι τον υπολογιστή του 2006 με 1GB RAM. FAIL.
 8. 103€ για ποντίκι; Οκ. Κανένα καλό ποντίκι gaming μέχρι 15€ παίζει; Είναι σοβαρή η ερώτηση. Γιατί 3 ποντίκια που αγόρασα με 1.20€ από Κίνα, κάνανε διπλό κλικ ενώ τα πατούσα μια φορά και ο δείκτης τρεμόπαιζε. Δεν πολυκάνανε για gaming.
 9. Συγνώμη είναι επιτυχία που έτρεξε παιχνίδι του 1999; Δηλαδή το Raspberry 3 είναι εφάμιλλο του Pentium II στα 400MHz που είχα τότε; Εκτός κι αν μιλάμε για textures με 8πλασιες διαστάσεις και αναλύσεις fullHd οπότε απαιτείται τρομακτική ταχύτητα ανάγνωσης/εγγραφής μνήμης.
 10. Τι να πω; Από τη στιγμή που το StarCraft και το DeathCarz μου έπαιξαν με ένα ΚΛΙΚ(!) πάνω στο αρχείο exe, όλα μπορεί να τα πιστέψω! Και μάλιστα σε Lubuntu 16.04. Και μάλιστα πηγαίναν ΓΡΗΓΟΡΑ, τουλάχιστον όσο σε Windows. Τα crack όμως θα είναι το ίδιο εύκολα να τα εγκαθιστούμε; Και πρόκειται για κάθε παιχνίδι να σηκώνουν έναν license server όπως στα Windows;
 11. Τι εννοείς κανείς δε θα έπαιζε; Έβαλα τη γυναίκα να μου πάρει δώρο joystick πριν 2 μήνες για να παίξω αυτά τα 2 παιχνίδια. X-Wing Alliance είναι πολύ μεταγενέστερο. Μιλάμε για το X-Wing του 1994! Άντε αν θέλεις να το παίξεις σε 640x480 και να δουλεύει το throttle του joystick, στο X-Wing επανέκδοση του 1998... Μακράν καλύτερο παιχνίδι όμως από το "στήσιμο" των αποστολών ήταν το Tie-Fighter.
 12. Απόγονος του X-Wing και του Tie-Fighter; Ελπίζω να είναι ακριβώς στο ίδιο στυλ αλλά με καλύτερα γραφικά.
 13. Συμφωνώ απόλυτα και σε κάθε σου λέξη. Βέβαια η κονσόλα θέλει πολύ man για να κάνεις δουλειά. Αλλά κάνεις δουλειά. Είναι απλά ένα παραπονιάρικο post. Είχα την αίσθηση ότι οι drivers είναι η υλοποίηση ενός API κοινού για τον τύπο συσκευής και γίνεται από τον κατασκευαστή. Το γραφικό περιβάλλον που λες, υπάρχει από μόνο του και είναι το sane για scanners και ο διάλογος εκτύπωσης για τον εκτυπωτή. Έχω ασχοληθεί με κονσόλα με τα pipes, τα hda, sda και ίσως και τίποτα άλλο. Αλλά μέχρι εκεί. Έχει ακόμα νόημα ο φάκελος /dev ή οι νέες συσκευές θέλουν άλλα κόλπα; Όχι αλλά όταν η συσκευή που υποστηρίζει μόνο Windows 7 κάνει 20€ και η συσκευή που υποστηρίζει τα πάντα κάνει 120€, νομίζω ότι είναι δεσμευτικό για το ποιο λειτουργικό θα έχεις. Ευχαριστώ για το link!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.