Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Alexa της Amazon συλλέγει περισσότερα προσωπικά δεδομένα από οποιονδήποτε άλλο έξυπνο βοηθό

    Σύμφωνα με έρευνα από το Reviews.org, η Alexa της Amazon συλλέγει περισσότερα δεδομένα από οποιονδήποτε από τους αλλους ψηφιακούς βοηθούς που αναλύθηκαν, στους οποίους περιλαμβάνονται οι Google Assistant, Siri, Bixby και Cortana. Και οι πέντε υπηρεσίες συλλέγουν το όνομά σας, τον αριθμό τηλεφώνου, την τοποθεσία της συσκευής και τη διεύθυνση IP σας. τα ονόματα και τους αριθμούς των επαφών σας· το ιστορικό της αλληλεπίδρασής σας και τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε. Εάν δεν σας αρέσει να αποθηκεύονται αυτές οι πληροφορίες, πιθανότατα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε φωνητικό βοηθό. Στην έρευνα, το 60% των ερωτηθέντων ανησυχούσε μήπως κάποιος ακούει τις φωνητικές του ηχογραφήσεις, κάτι που είναι πραγματικός φόβος, καθώς η Google και η Apple έχουν πιαστεί να κάνουν ακριβώς αυτό. Ενώ το Google Assistant και το Siri χρειάζονται τώρα την άδειά σας για να καταγράφουν τις αλληλεπιδράσεις σας, οι άλλες επιλογές σας καταγράφουν από προεπιλογή.

    Ποια επιλογή είναι η πιο επεμβατική; Η ανάλυση από το Reviews.org διαπίστωσε ότι η Alexa συλλέγει 37 από τα 48 κατηγορίες δεδομένων, τα περισσότερα δεδομένα από κάθε άλλο. Το Bixby της Samsung συγκέντρωσε 34 κατηγορίες δεδομένων και η Cortana συλλέγει 32 κατηγορίες δεδομένων. Εν τω μεταξύ, η Siri συλλέγει μόλις 30 και ο έξυπνος βοηθός της Google παίρνει μόνο 28, καθιστώντας τον σαν τον λιγότερο επεμβατικό. Ενώ το 76% των Αμερικανών αναφέρει ότι χρησιμοποιεί έξυπνους βοηθούς, το 61% ανησυχεί ότι αυτά τα προγράμματα και οι συσκευές τους ακούν πάντα στο παρασκήνιο. Και οι άνθρωποι δυσκολεύτηκαν να μετριάσουν αυτούς τους φόβους - μόνο το 45% των χρηστών προσπάθησαν να απενεργοποιήσουν τον έξυπνο βοηθό τους, με το 38% να αναφέρει ότι δεν μπορούσε να καταλάβει πώς.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.