Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Apple ανανέωσε την σειρά iMac με νέες οθόνες Retina

    .
    Ειδικότερα, ο νέος iMac των 21,5'' θα είναι διαθέσιμος για πρώτη φορά με την νέα Retina 4k οθόνη ανάλυσης 4096 x 2304 pixels, καθιστώντας έτσι πιο προσιτή στο καταναλωτικό κοινό την δυνατότητα να αποκτήσει έναν iMac με Retina οθόνη. Η ανάλυση αυτή είναι υψηλότερη από την συνήθη 3840 x 2160 UHD ανάλυση που διαθέτουν οι περισσότερες οθόνες που προωθούνται ως 4K και ικανή να υπερκαλύψει τις προδιαγραφές για DCI 4K περιεχόμενο. Το μοντέλο των 27'' πλέον έρχεται με Retina 5K οθόνη, ανάλυσης 5210 x 2880 pixels.

     


    iMacRetina 2Up PR PRINT

     


    Οι νέες οθόνες Retina, τόσο αυτή για το 21,5'' iMac όσο και αυτή του iMac των 27'', καλύπτουν μεγαλύτερο φάσμα χρωμάτων, προσφέροντας ακόμα πιο ζωντανά και αληθοφανή χρώματα. Οι νέες οθόνες της Apple έρχονται με υποστήριξη του DCI-P3 προτύπου για την απόδοση των χρωμάτων, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως στον χώρο των ψηφιακών ταινιών. Σύμφωνα με την Apple οι νέες της οθόνες προσφέρουν έως και 25% μεγαλύτερο φάσμα χρωμάτων έναντι του sRGB. Για να το επιτύχει αυτό η Apple, χρησιμοποίησε κόκκινα και πράσινα LEDs φωσφόρου αντί για τα συνήθη λευκά LEDs.

     


    iMac27 Desktop PR PRINT

     


    Όσον αφορά τον επεξεργαστή, ο iMac των 27'' θα έρχεται με επεξεργαστές Core της Intel 6ης γενιά ή αλλιώς Skylake, ενώ ο iMac των 21,5'' θα έρχεται με επεξεργαστές Core της Intel 5ης γενιάς, δηλαδή αρχιτεκτονικής Broadwell. Η μνήμη των μοντέλων ανέρχεται στα 8GB, με το iMac των 21,5'' να μπορεί να ανέβει έως τα 16GB και ο iMac των 27'' έως τα 32GB. Όσον αφορά την κάρτα γραφικών, ο iMac των 21,5''θα αξιοποιεί την ενσωματωμένη Intel Iris Pro 6200 των Broadwell, ενώ ο iMac των 27'' θα έρχεται με τελευταίας γενιάς κάρτες γραφικών της AMD, η οποία θα χρησιμοποιεί 2GB GDDR5 μνήμης. Στις στάνταρ επιλογές θα περιλαμβάνονται η M380, η M390 και η M390X, αλλά αν κάποιος επιθυμεί κάτι παραπάνω στον τομέα των γραφικών, θα μπορεί να κάνει ειδική παραγγελία μία M395X με 4GB GDDR5.

     


    iMac21 Desktop PR PRINT

     


    Όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο, μια οικονομικότερη έκδοση του Fusion drive θα είναι διαθέσιμη, με 1TB σκληρό δίσκο και 24GB γρήγορης flash μνήμης. Θα υπάρχει και η επιλογή ενός Fusion drive με 2TB ή 3TB σκληρού δίσκου και 128GB γρήγορης μνήμης flash. Θα υπάρχει και η επιλογή για όποιον επιθυμεί ενός SSD των 256GB ή των 512GB.

     

    Τα νέα iMacs θα έρχονται με δύο Thunderbolt 2 θύρες ως στάνταρ, για ταχύτητες έως και 20Gbps, και 802.11ac Wi-Fi τριών streams, για υποστήριξη ασύρματης διασύνδεσης έως και 1,3Gbps. Το λειτουργικό σύστημα θα είναι το OS X El Capitan, το οποίο είναι η τελευταία έκδοση του λειτουργικού της Apple και κατάλληλα σχεδιασμένο για να αξιοποιεί τις νέες Retina οθόνες της Apple. Δωρεάν θα περιλαμβάνεται και λογισμικό της Apple όπως τα iMovie, GarageBand και το iWork.

     


    iMac27 Accessories PR PRINT

     


    Τέλος, η Apple ανακοίνωσε και τα νέα Magic Keyboard, Magic Mouse 2 και Magic Trackpad 2. Αντί για AA μπαταρίες πλέον έρχονται με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες λιθίου, επιτρέποντάς τους να είναι κομψότερα και ελαφρύτερα, αλλά και αρκετά βελτιωμένα σε άλλους τομείς, ώστε να προσφέρουν μια πιο καλή εμπειρία χρήσης.

     


    MagicAccessories Family PR PRINT

     


    Όσον αφορά διαθεσιμότητα, τα νέα iMac είναι ήδη διαθέσιμα μέσω της Apple και εξουσιοδοτημένων συνεργατών της. Ο iMac των 27'' έρχεται σε τρεις εκδόσεις με τιμές που θα ξεκινάνε από $1,799, $1,999 και $2,299, ενώ ο iMac των 21,5'' θα διατίθεται επίσης σε τρεις εκδόσεις με τιμές που θα ξεκινάνε από $1,099, $1,299 και για την έκδοση με την Retina 4K $1,499. Κάθε νέος iMac θα έρχεται με τα νέα Magic Keyboard και Magic Mouse 2 ως στάνταρ και το Magic Trackpad 2 ως επιλογή. Αν κάποιος επιθυμεί να τα αποκτήσει αυτά ξεχωριστά, οι τιμές τους είναι, για το Magic Keyboard $99, για το Magic Mouse 2 $79 και για το Magic Trackpad 2 $129. Είναι άμεσα διαθέσιμα μέσω της Apple και εξουσιοδοτημένων συνεργατών της.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.