Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Big Battery της Tesla κατηγορείται για αστοχία υποστήριξης του δικτύου παροχής ρεύματος στην Αυστραλία

    Η Big Battery της Tesla, που βρίσκεται στη νότια Αυστραλία, συμπεριλαμβάνεται σε ομοσπονδιακή αγωγή ύστερα από την αποτυχία της να παράσχει την κρίσιμη υποστήριξη δικτύου που κάποτε είχε δεσμευθεί ότι θα παρείχε.
    Κατασκευασμένη από την Tesla το 2017, η μπαταρία 150 megawatt παρέχει 189 megawatώρες αποθήκευσης και σχεδιάστηκε για να υποστηρίζει το δίκτυο όταν υπερφορτώνεται. Τώρα που λειτουργεί από τον Γάλλο παραγωγό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Neoen, παρέχει αποθήκευση για το παρακείμενο αιολικό πάρκο Hornsdale, χρησιμοποιώντας καθαρή ενέργεια για να καλύψει τα κενά ενέργειας που υπάρχουν από τη χρήση συμβατικής καύσιμης ύλης. Είχαν γίνει δηλώσεις την περίοδο κατασκευής της ότι επρόκειτο για την μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου στον κόσμο.

    Την προηγούμενη εβδομάδα, η Αυστραλιανή Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (AER), ο φορέας που εποπτεύει τις αγορές χονδρικής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στη χώρα, ανακοίνωσε ότι είχε καταθέσει ομοσπονδιακή μήνυση κατά του Hornsdale Power Reserve (HPR) - του συστήματος αποθήκευσης ενέργειας που κατέχει την μπαταρία Tesla - για την παράλειψη παροχής "βοηθητικών υπηρεσιών ελέγχου συχνότητας" πολλές φορές κατά τη διάρκεια τεσσάρων μηνών το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2019. Με άλλα λόγια, η μπαταρία υποτίθεται ότι τροφοδοτούσε δίκτυο όταν μια κύρια πηγή ενέργειας, όπως ένα εργοστάσιο άνθρακα, αποτύγχανε να καλύψει τη ζήτηση.

    Το υποτιθέμενο μοτίβο αποτυχιών του HPR πρωτοεμφανίστηκε κατά τη διάρκεια διακοπής λειτουργίας σε ένα κοντινό εργοστάσιο άνθρακα το 2019, σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή. Όταν ο κοντινός σταθμός παραγωγής ενέργειας Kogan Creek του Queensland μπήκε σε λειτουργία στις 9 Οκτωβρίου 2019, η HPR κλήθηκε να προσφέρει υποστήριξη, έχοντας κάνει προσφορές στον Αυστραλιανό Διαχειριστή Αγοράς Ενέργειας (AEMO). Το αποθεματικό ισχύος απέτυχε να παρέχει το επίπεδο υποστήριξης δικτύου που περίμενε η AEMO και, στην πραγματικότητα, δεν μπόρεσε ποτέ να το κάνει, υποστηρίζει η μήνυση, παρά το γεγονός ότι κέρδισε χρήματα από την προσφορά τους. Αν και η HPR παρενέβη τελικά και δεν καταγράφηκαν διακοπές, το περιστατικό πυροδότησε την έρευνα για μια σειρά παρόμοιων αποτυχιών κατά τη διάρκεια του Ιουλίου έως τον Νοέμβριο του 2019. Η αποτυχία του αποθεματικού να υποστηρίξει το δίκτυο με τον τρόπο που υποσχέθηκε δημιούργησε «κίνδυνο για την ενέργεια» ασφάλεια και σταθερότητα του συστήματος», αναφέρεται σε δελτίο τύπου σχετικό με τη μήνυση.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.