Jump to content

acct

Moderators
 • Content Count

  7,595
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

About acct

Πληροφορίες Προφίλ

 • Φύλο
  Μή ορισμένο

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καμιά φορά ακόμη περισσότερα -αν και το παρακάτω είναι λανθασμένος χειρισμός...
 2. Εναλλακτικά, τη βάζεις όπως να 'ναι με το χέρι, όπως πιθανότατα ο σπιτονοικοκύρης μου. Κι όποτε έχει λίγο αεράκι γίνεται φλόκος...
 3. Αν τελικά τα βάλεις, όχι. Αν σε 4 χρόνια είσαι ακόμη με 16, είναι κάπως... Τέλος πάντων, μικρό το κακό, μην αγχώνεσαι.
 4. Ε, του αλλάζει λίγο τα πρέκια με τις περιστροφικές συρματόβουρτσες και τα γυαλόχαρτα, ακόμη και σε σημεία που ωφελούνται από σχετικά μικρές ανοχές και καλή συναρμογή. Νομίζω ότι θα μπορούσε να είχε αποφύγει και το πολύ επιθετικό λιμάρισμα στα άβαφα πέδιλα, αν και κάποιος πιο έμπειρος ενδέχεται να με διαψεύσει σ' αυτό. Πάντως, από την άνεση του πληκτρολογίου, η επιχείρηση φαίνεται λίγο πιο άτσαλη από άλλες όμοιες που έχουμε δει κατά καιρούς εδώ.
 5. Σε ένα εναλλακτικό σύμπαν, ο @DEADLAZARUS (έχων καθαρό μυαλό) θυμήθηκε να πάρει το κατσαβίδι:
 6. Μπορεί το παλιό δίκτυο της περιοχής να είναι προβληματικό, αλλά η νέα οπτική που περνά δίπλα από το σπίτι σου τερματίζει σε νέα καμπίνα από την οποία θα σου προσφέρουν τη "fiber" 100ρα. Έχοντας αρκετά ακριβή στοιχεία από την πλευρά τους υπολογίζουν βάσιμα ότι θα είσαι πολύ κοντά σε αυτόν τον αριθμό. Πάντως, αν μετά την ενεργοποίηση μετράς στην είσοδο της οικοδομής σου τέτοια χαμηλά νούμερα (30-40), μπορείς κάλλιστα να τη ρίξεις σε 50ρα, αν και θα είναι σχετικά ασυνήθιστη περίπτωση. Αντίθετα, αν στην είσοδο της οικοδομής έχεις ~100 και πέφτει πολύ μέχρι το σπίτι σου, θα πρέπει εσύ να λύσεις τα προβλήματα της καλωδίωσης (παλαιά ή ακατάλληλα καλώδια, διακλαδώσεις, ματίσεις κοκ).
 7. Συμφωνώ απόλυτα και χαίρομαι πολύ που την είδα και στο φόρουμ ( @colt3003), απλώς δεν μπορώ να επιδοκιμάσω και τους αφορισμούς που τη συνοδεύουν.
 8. Τι είδους "fiber" θα βάλεις; Σχεδόν όλα τα προγράμματα που προσφέρονται με αυτό το όνομα δεν είναι πάνω από πραγματική οπτική ίνα μέχρι το σπίτι σου, αλλά από χαλκό, όπως και η τρέχουσα σύνδεσή σου (VDSL). Θα είναι πολύ πιο εύκολο να σου απαντήσουμε αν γράψεις το μοντέλο του παλιού και του νέου σου ρούτερ.
 9. Τολμώ να μαντέψω ότι δεν αποκόμισες αυτές τις εντυπώσεις από προσωπική εμπειρία. Φοβάμαι ότι έχεις παραπλανηθεί και στα δύο. Όμως, επειδή το θέμα είναι ο "λειτουργικός αναλφαβητισμός", που αφορά κυρίως στη δευτεροβάθμια (υποχρεωτική) εκπαίδευση, προτρέπω όποιον ενδιαφέρεται να αναζητήσει ενημέρωση και στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία. Εκεί συμπεραίνεται πια ότι δεν υπάρχει μεγάλη ομοψυχία στην αξιοπιστία της μέτρησης του λειτουργικού αναλφαβητισμού με την ίδια απλή μέθοδο σε διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα (πχ PISA scores). Επίσης, θεωρείται πια ευρέως ξεπερασμένη η δρομολόγηση αλλαγών στην υποχρεωτική εκπαίδευση μόνο στη βάση γενικών δεικτών όπως αυτός και αμφισβητείται η χρησιμότητα της θεώρησης της εκπαίδευσης ως απλού αμιγούς υποσυστήματος της οικονομίας ("επένδυση σε ανθρώπινο κεφάλαιο"). Πάντως, καλώς ή κακώς, το ζήτημα είναι αρκετά σύνθετο και είναι λίγο ευκολότερα κατανοητό με έστω κάποια κατάρτιση στην τρίτη βαθμίδα εκπαίδευσης -σε ιδιωτικό ή δημόσιο ίδρυμα.
 10. https://www.cretapost.gr/511608/vretaniko-mousio-mouchla-ke-dysosmia-stin-ethousa-me-ta-glypta-tou-parthenona/ Αν και μετά την κατασκευή του Μουσείου της Ακρόπολης έχει καταρρεύσει αμετάκλητα το επιχείρημα ότι στο Λονδίνο φιλοξενούνται καλύτερα, παραθέτω τις εικόνες για να μην ξεχνάμε πώς μοιάζει ο ανταγωνισμός.
 11. Πήρε το μάτι μου ότι αυτή τη φορά θα έχει και μπαταρίες 2 Ah και 4 Ah για τη σειρά των 20V. Όποιος θέλει καμιά για ρεζέρβα και βαριέται να μπει στη διαδικασία να παραγγείλει, ας το έχει κατά νου. https://www.lidl-hellas.gr/el/prosfores.htm?articleId=32760 https://www.lidl-hellas.gr/el/prosfores.htm?articleId=32761
 12. Θεωρητικά αυτά... Στην πράξη ψάχνεις με το δίκαννο να βρεις επώνυμα συστήματα γραφείου με AMD combo. Υποψιάζομαι ότι από τη μια φταίει η σχετική σπανιότητα των APUs, από την άλλη η επιφυλακτικότητα των εταιρειών να ανατρέψουν την ανεφοδιαστική αλυσίδα τους με τις πλατφόρμες της Intel και η απροθυμία της AMD να επενδύσει αυτή τη στιγμή σε μια αγορά με χαμηλό περιθώριο κέρδους και μεγάλο όγκο. Σε workstations και built-to-order η AMD είναι καλή επιλογή, αλλά στη μαζική αγορά των υπολογιστών γραφείου με integrated graphics είναι ακόμη σχεδόν ανύπαρκτη.
 13. Κανείς δεν ήθελε να είναι μπροστά, γιατί όλοι ήθελαν να πάρουν από κάποιον slipstream. Μεταξύ Hulkenberg και Sainz ήταν πολλαπλή η γελοιότητα, γιατί δεν άφηναν καν τον Vettel να περάσει, που ήθελε να κάνει γύρο, πιθανόν γιατί δεν περίμεναν ότι θα μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του. O Hulk ήταν τόσο γελοίος που "έχασε" και την πρώτη στροφή μετά τα pits για να μείνει πιο πίσω (0:50 στο παρακάτω): https://streamable.com/42rcu Μ' αυτά και με τ' άλλα, καταλήξαμε στο τσίρκο του τέλους των δοκιμαστικών, με 1-2 αυτοκίνητα να προλαβαίνουν να πάρουν χρόνο: https://streamable.com/skwps
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.