Jump to content

acct

Moderators
 • Content Count

  8,031
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

About acct

 • Rank
  Super Moderator

Πληροφορίες Προφίλ

 • Φύλο
  Μή ορισμένο

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. acct

  COVID-19

  Επειδή μιλάς για Κρήτη και έχω ακούσει ήδη αρκετές ελεεινές καταστάσεις, έχε υπόψη ότι, αν είναι επιλέξιμος ο κλάδος, δεν "τρώει πόρτα" ο εργοδότης. Νομίζω ότι απλώς κάποιοι εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για να εκβιάσουν τους εργαζομένους τους. Ορισμένοι λέγεται ότι είχαν εξαναγκάσει το προσωπικό να πάρει άδεια άνευ αποδοχών και τώρα προσποιούνται ότι από μεγαλοθυμία το εγγράφουν για την αποζημίωση. Άλλοι φέρονται να ζητούν "λαδάκι" στο χέρι από κάθε εργαζόμενο, για να μπουν και να κάνουν τη δήλωση ("τι μόνος σου θα τα φας τα 800€, βάλε πλάτη και στην επιχείρηση που σε πληρώνει")... Εν ολίγοις, ακόμη κι αν δεν έχω τρόπο να διασταυρώσω με αποδείξεις τους ισχυρισμούς, αν ισχύουν, κάποιες "επιχειρήσεις" έχουν πάει σε άλλο επίπεδο την αυθαιρεσία και τη δικαιολογούν δημόσια ως "πόρτα" από την πλατφόρμα.
 2. Υποθέτω εννοείς RPi4. Για την ώρα χρειάζεσαι ακόμη SD card, δεν έχει βγει firmware για full USB boot (εκτός αν το έβαλαν σε κανένα beta και δεν το έχω δει). Οπότε, για αρχή, βάλε καινούρια firmware (bootloader, USB). Μετά, χάζεψε λίγο το παρακάτω βιντεάκι για μια σύνοψη και μετά ακολούθησε τις οδηγίες του. Μισή ωρίτσα δουλειά, γενναιόδωρα. Υπάρχουν κι αλλού οδηγίες και 1-2 εργαλεία που αυτοματοποιούν κάποια βήματα, αλλά θα κάνεις δουλειά κι από εδώ. Α, για να είμαι εντός θέματος, εγώ πίνω κάνα εσπρεσάκι κάνοντας απρόσκλητος tech support σε άσχετα threads.
 3. acct

  COVID-19

  Αφού ο άνθρωπος έχει ιδιότητα "γιος επιχειρηματία". Τι περιμένεις, να πειθαρχεί στους κανόνες, όπως οι πληβείοι; Αναρωτιέμαι ποιος δημοσιογραφικός κανόνας επιτάσσει να γράφεις "γιος επιχειρηματία" αντί "άεργος κοπρίτης"; Το άρθρο δε λέει τίποτα και για ποινική δίωξη και πεντοχίλιαρο. Λες το εκκαθαριστικό του μπαμπά να υπερβαίνει το όριο μέχρι του οποίου ασχολείται η Δικαιοσύνη; Βεβαιώς, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται εκεί παρότι έπραξαν με στοιχειώδη πρόνοια. Ας πούμε, να επαναπατρίσουμε και όσους αποφάσισαν εν μέσω γενικευμένης επιδημίας να πάνε διακοπές στην Κωνσταντινούπολη ή στην Αγγλία, αλλά τελευταίους σε σειρά προτεραιότητας και χρεώνοντάς τους ανάλογα για το προνόμιο. Με το ίδιο σκεπτικό που δεν είναι το ίδιο να χρειαστείς διάσωση από το Λιμενικό επειδή σε έπιασε αιφνιδιαστική θύελλα κι επειδή αγνόησες 10 δελτία θυέλλης και βγήκες για κανώ. Να σε σώσουν, αλλά να σε συνετίσουν κιόλας.
 4. acct

  COVID-19

  Καταλαβαίνω το σκεπτικό, αλλά α παραλληλισμός με το συνεργείο δε βοηθά. Η παροχή υπηρεσιών υγείας σε νοσούντες είναι ανελαστικό αγαθό, χωρίς υποκατάστατο. Η τιμολόγησή της δεν ακολουθεί κανόνες αγοράς.Για τους ίδιους λόγους και τα φάρμακα υπόκεινται σε διατίμηση και επιπλέον ελέγχους. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση στην οποία διακυβεύεται η δημόσια υγεία. Είναι τόσο σοβαρή, που έχουν ανασταλεί ελευθερίες που θεωρούμε δεδομένες επί δεκαετίες. Σε τέτοιες περιπτώσεις δε θα έπρεπε καν να δίνεται η επιλογή σε όποιον θεωρεί ότι μπορεί να αγοράσει την παράκαμψη των πρωτοκόλλων που προορίζονται για "τον μέσο πολίτη", για να συζητάμε για το κόστος της ιδιωτικής εξέτασης. Η εξέταση θα έπρεπε να είναι διαθέσιμη στα ιδιωτικά κέντρα στο κόστος που έχει για το δημόσιο σύστημα και μόνο εφόσον ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις για να κριθεί αναγκαία. Το ότι κάποιος μπορεί να πληρώσει ένα (φιλοσοφικό) χιλιάρικο για να πει ότι έκανε το τεστ, δεν του δίνει το δικαίωμα να το αφαιρέσει από κάποιον άλλο για τον οποίο είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Μια πανδημία δεν μπορεί να γίνεται "business opportunity". Προφανώς δε λέω να στείλουμε ως πρώτη κίνηση το Υγειονομικό του Στρατού Ξηράς στα ιδιωτικά κέντρα να κατάσχει τον εξοπλισμό και τα αντιδραστήρια. Όμως πρέπει να παράσχουν τις υπηρεσίες τους με τις προϋποθέσεις που θα ορίσει ο επιβλέπων και αδειοδοτών φορέας τους. Και ναι, αυτό σημαίνει ότι δε θα βγάλουν όσο κέρδος θα μπορούσαν υπό τις τρέχουσες συνθήκες. Άλλοι κλάδοι έχουν πληγεί βαρύτατα και αποζημιώνονται στο βαθμό που είναι δυνατό -το ίδιο πρέπει να συμβεί κι εδώ. Ρισκάροντας κι εγώ να κάνω έναν άστοχο παραλληλισμό, αν είναι αποδεκτή η επίταξη των ναυτεργατών στην περίπτωση μιας 48ρης απεργίας, σίγουρα είναι αποδεκτή η ήπια επίταξη των ιδιωτικών μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας στην περίπτωση πανεθνικής καραντίνας. Γι αυτό είχα βάλει εδώ προ ημερών και το παράδειγμα της Ιρλανδίας, χωρίς άλλο σχόλιο, ως τροφή για σκέψη. Η προσωρινή ένταξη των ιδιωτικών μονάδων στο δημόσιο σύστημα υγείας υπό ενιαίο έλεγχο είναι η πιο επωφελής λύση για όλους. Δεν πιστεύω να θεωρεί κανείς τους Ιρλανδούς απολειφάδια του Στάλιν... Και θυμίζω ότι αυτά τα κέντρα έχουν αδειοδοτηθεί επειδή αυτό κρίνεται κοινωνικά επωφελές. Είναι διαρκής απαίτηση το κοινωνικό κόστος να μην υπερβαίνει την ωφέλεια.
 5. acct

  COVID-19

  Open Source Ventilator Project
 6. Νωρίτερα μου έστειλαν ένα χιουμοριστικό μήνυμα που λέει ότι ήταν ήδη στο ίδιο (υπνο)δωμάτιο, γι αυτό κόλλησαν και οι δύο...
 7. Οι 80 ℃ από μόνοι τους δεν είναι ανησυχητικοί. Αλλά από όλα τα συμπτώματα εγώ θα υποψιαζόμουν ότι η ψύκτρα δεν έχει κάτσει σωστά και δημιουργούνται hotspots (όχι τα μεταναστευτικά, τα άλλα). Αυτό θα δικαιολογούσε και το ανεβοκατέβασμα των στροφών του ανεμιστήρα. Προσωπικά θα ξαναπροσάρμοζα την ψύκτρα με προσοχή, πριν κάνω οτιδήποτε άλλο. Από τη όψη της πάστας πάνω στον επεξεργαστή όταν την βγάλεις ενδέχεται να έχεις και μια ακόμη πληροφορία.
 8. acct

  COVID-19

  "Οικονομικοί νόμοι"... Τέλος πάντων, πάμε σε πιο ενδιαφέροντα... Δεν είχα προλάβει να δω την πρόσφατη αναφορά από το https://nextstrain.org/ncov, όπου παρακολουθούνται τα παγκόσμια αποτελέσματα από την αλληλούχιση δειγμάτων του ιού. Αναμενόμενα (για τον τύπο του ιού), οι παραλλαγές που καταγράφονται έχουν αυξηθεί αρκετά. Όπως και να 'χει, είναι εντυπωσιακό ότι μεσούσης της πανδημίας έχουμε ήδη διαθέσιμες εκατοντάδες γονιδιακές αναλύσεις για έναν καινούριο ιό. https://nextstrain.org/narratives/ncov/sit-rep/el/2020-03-20 Αν δε βαρεθείτε, δείτε τη στα γρήγορα. Είναι πολύ κατατοπιστική για τους χρόνους διπλασιασμού των κρουσμάτων υπό διάφορα σενάρια περιορισμού του συγχρωτισμού.
 9. acct

  COVID-19

  https://www.thejournal.ie/private-hospitals-ireland-coronavirus-5056334-Mar2020/
 10. acct

  COVID-19

  Τι να πούμε κι εμείς ρε Nick; Αν μας μοιάζει συμπαθής ως άνθρωπος; Εγώ από την αρχή επιμένω ότι η ειδησεογραφική κάλυψη της πανδημίας (από πριν οριστεί ως τέτοια) είναι δυσανάλογη σε σχέση με άλλους ομοειδείς κινδύνους. Ως τέτοιον θεωρώ και την εποχική γρίπη, αφού είναι μεταδιδόμενη νόσος με εκατομμύρια νοσούντες παγκόσμια και εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς κάθε χρόνο, πάρα πολλοί από τους οποίους θα μπορούσαν να αποφευχθούν, με ηπιότερα μέτρα από τα σημερινά. Από την άλλη, συμφωνώ απόλυτα με τη λήψη των πρόσφατων μέτρων, με την ελπίδα να συμβεί αυτό που λέμε από τον Φλεβάρη -να αντιμετωπίσουμε το ξέσπασμα κυρίως ως οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα, αντί ως μείζον υγειονομικό πρόβλημα (αν και τα όρια προφανώς είναι θολά μετά από ένα σημείο). Ο μεγάλος κίνδυνος που επιβάλλει τη λήψη των μέτρων δεν είναι από μόνη της η επιδημία. Είναι ο ενδεχόμενος ταχύς κορεσμός του συστήματος υγείας από περιστατικά που με τα μέτρα μπορούν να κατανεμηθούν και να αντιμετωπιστούν σχετικά αποτελεσματικά σε βάθος χρόνου. Σε αυτήν την περίπτωση χάνονται άδικα και μαζικά ανθρώπινες ζωές. Κι επειδή έχω πει ότι στην Ευρώπη γενικά έχουμε και τη γνώση και την υποδομή για να αντεπεξέλθουμε, ομολογώ ότι έχω ξαφνιαστεί δυσάρεστα από ορισμένες χώρες που έχουν σταθμίσει ως σημαντικότερη τη συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητας από τις ζωές (έστω λίγων) πολιτών τους. Η Ιταλία ήταν το wake-up call που κάποιοι προσποιούνται ότι δεν άκουσαν. Δεν υπάρχει καλή δικαιολογία για τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα την Αγγλία ή το χειρίζονται ακόμη και σήμερα στη Σουηδία. Εκτός αν κάποιος κάνει μια ανάλυση κόστους-οφέλους και διαπιστώνει ότι μπορεί να ανεχτεί μερικούς θανάτους, αρκεί να μην είναι φίλων και συγγενών του.
 11. Τη γνωρίζω τη νεαρά και την απεχθάνομαι, ειδικά μετά τον φρέσκο ντόρο για τις αιδοιόπετρες και τα ψυχεδελικά που (ξανα)πλάσαρε στο Netflix. Το έλεγα ειρωνικά...
 12. Στις τριγωνικές έτσι κι αλλιώς θα πληρώνεται ο ΦΠΑ στη χώρα εισόδου, οπότε θα πάψουν να είναι τόσο χρήσιμες όσο είναι τώρα.Λογικά περιμένεις και μείωση φόρτου (και εσόδων ΦΠΑ) στις χώρες που τώρα λειτουργούν ως ενδιάμεσοι και αύξηση εσόδων ΦΠΑ στις χώρες τελικής παράδοσης. Μοιάζει πιο ορθολογικό, αλλά μένει να το δούμε και στην πράξη. Νομίζω το είχαμε ξανασυζητήσει όταν είχε πρωτο-ανακοινωθεί, αλλά μπορεί να ήταν και σε άλλο θέμα.
 13. O IE είναι χρήσιμος για να μπορείς να την παρακολουθείς 12 ώρες στο παρελθόν!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.