acct

Moderators
 • Δημοσιευσεις

  6.406
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  11

1 Ακόλουθος

Σχετικά με το μέλος acct

Πληροφορίες Προφίλ

 • Φύλο
  Μή ορισμένο
 1. Εργαλεία Lidl (Powerfix, parkside κλπ)

  Πέρασα και τα είδα στα γρήγορα. Ναι, είναι και τα 3 μαζί στα 10€, αλλά είχα βρει την 50ρα Stanley στα 6€. Για όποιον δε χρειάζεται συχνά πριονοδουλειές, μάλλον απλά θα πιάνουν τσάμπα χώρο τα 3, οπότε σήμερα δε με έπεισαν. Μάλλον θα ξαναπεράσω την Πέμπτη για να δω τα υπόλοιπα εργαλεία, οπότε αν έχει μείνει απόθεμα μπορεί να υποκύψω.
 2. Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

  http://www.iefimerida.gr/news/357159/sygkroysi-amerikanikoy-antitorpilikoy-me-dexamenoploio-10-agnooymenoi-vinteo
 3. Εργαλεία Lidl (Powerfix, parkside κλπ)

  Για τα σημερινά πριόνια χειρός έχει κανείς άποψη; Δεν είναι σημαντικά φτηνότερα από ό,τι πχ τα φτηνά Stanley γενικής χρήσης και αναρωτιέμαι αν αξίζουν τον κόπο απλά για να μην τρέχω να ψάχνω αλλού.
 4. Ενώ πρσπαθώ κομψά να παρακάμψω όλη την παραφιλολογία που τελικά δεν ενδιαφέρει κανέναν, επιμένετε να συνεχίζετε μια άσκοπη και ελαφρώς νοσηρή συζήτηση. Θα την πάμε μακριά αυτή τη βαλίτσα; Πρακτικά φαίνεται ότι είμαστε όλοι σε συμφωνία, αλλά καθόμαστε και τσακωνόμαστε για σημειολογικές λεπτομέρειες. Πάμε παρακάτω παρακαλώ. Ας μιλήσουμε για τη διαθεσιμότητα, για τις τιμές στην Ελλάδα, για κάνα benchmark σε gaming ή compute. Οτιδήποτε άλλο εκτός από γκρίνια. Αν δε λυπάστε αλλήλους, λυπηθείτε εμένα τουλάχιστον, που διαβάζω και το θέμα και τις αναφορές.
 5. Το "δίκιο" δεν μετράται κατά πλειοψηφία. Ειδικά στον πραγματικό κόσμο είναι συχνό να έχει ο ένας δίκιο και οι πολλοί άδικο. Κι ειδικά εφόσον πιθανότατα οι Vega θα ξεπουλήσουν (έστω λόγω μικρής προσφοράς), θα είναι ειρωνικό να ασχολούμαστε με το μάρκετινγκ. Το λιγότερο που πέτυχαν είναι να κρατάνε στη δημοσιότητα μία κυκλοφορία που με τόσες καθυστερήσεις θα μπορούσε να είχε χαθεί στην αφάνεια. Όμως, κατ' εμέ κακώς μπαίνετε στη διαδικασία να ασχολείστε με τις προωθητικές τακτικές της AMD. Το ζητούμενο είναι αν οι νέες κάρτες αξίζουν τα λεφτά τους και -ειδικά σε τούτο το θέμα- η πραγματική απόδοσή τους σε καθημερινές λειτουργίες. Κακά τα ψέματα, αυτό μπορούμε να το κρίνουμε πιο αντικειμενικά από την παραπάνω συζήτηση. Δεν εστιάζουμε εκεί;
 6. Πείτε Ό,τι Θέλετε v5.0

  Με πολλή φειδώ, spoiler και NSFW warning περιστασιακά είναι ανεκτά. Αλλά μην το κάνουμε και τσίρκο το θέμα. Ίσα που αντέχει τις πανηγυρικές καλημέρες.
 7. Χρεοκοπία Ευρώπης - The Euroskepticism Thread - Ευρωσκεπτικισμός v0.1

  Προσωπικά, ούτε για μένα. Μεταξύ άλλων, γι αυτό το κόμμα που το πρεσβεύει βρίσκεται στο 5%. Αλλά ιδεολογικά ανέχομαι αυτούς που το πιστεύουν, γιατί αυτό δεν παραβιάζει έμπρακτα τις ατομικές ελευθερίες μου. Από την άλλη, οι εκπρόσωποι των νεοναζί που οργανώνουν βίαιες συγκεντρώσεις μίσους είναι στο 7%. Εκ του αποτελέσματος, κοινωνικά μοιάζουμε να το θεωρούμε περισσότερο ανεκτό. Λάθος, σχεδόν για όλες τις εκφάνσεις του. Αλλά το θέμα δεν είναι για να κάνουμε μάθημα Πολιτικής Οικονομίας. Για όποιον ενδιαφέρεται, υπάρχουν πηγές. Για μένα αρκεί η διατύπωση του Ελληνικού Συντάγματος: H ιδιοκτησία τελεί υπό την προστασία του Kράτους, τα δικαιώματα όμως που απορρέουν από αυτή δεν μπορούν να ασκούνται σε βάρος του γενικού συμφέροντος. Είναι λίγο αφελές να κρίνεις συνολικά τον Κομμουνισμό επιλέγοντας ως χαρακτηριστικό δείγμα ακραίους Μαοϊστές. Εξηγείται, αν απλά επαναλαμβάνεις ό,τι ακούς, αλλά δε δικαιολογείται ως επιχείρημα. Για την ιστορία, υπάρχουν περιπτώσεις που ακόμη και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα δεν προστατεύονται επαρκώς. Έχει τεράστια σημασία αν αυτό συμβαίνει επειδή μια Κυβέρνηση αποτυγχάνει στην προσπάθεια να τα διαφυλάξει ή επιτυγχάνει στην προσπάθεια να τα πατάξει. Αυτή η στάση απέναντι στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να είναι η μόνη διαχωριστική γραμμή που ορίζει ποια φιλοσοφία δικαιούται να εκπροσωπείται πολιτικά.
 8. Χρεοκοπία Ευρώπης - The Euroskepticism Thread - Ευρωσκεπτικισμός v0.1

  Δεν πέθαναν από "κομμουνισμό". Από τον Στάλιν και άλλους δικτατορίσκους που αυτοποσδιορίζονταν ως κομμουνιστές πέθαναν. Αντίστοιχα πέθαναν εκατομμύρια αθώοι και υπό άλλα καθεστώτα ιδεολογικά αντίθετα. Δε χρειάζεται να ασπάζεσαι κάποια κοινωνική ή οικονομική θεώρηση για να μπορείς να κατανοήσεις τη διαφορά ανάμεσα σε μια ανεκτή ιδεολογία (Κομμουνισμός/Σοσιαλισμός, Καπιταλισμός/Φιλελευθερισμός) και μια μάστιγα που κυριολεκτικά προκρίνει γενοκτονίες και εθνοκαθάρσεις (Φασισμός/Ναζισμός). Φαίνεται πως πιστεύεις ότι όσοι έχουν διαφορετική άποψη από σένα απλά δεν έχουν δει ακόμη την αλήθεια. Επίσης ότι όσοι υπερασπίζονται (όπως εγώ) το δικαίωμα κάποιου να είναι κομμουνιστής χωρίς να τον εξισώνουν με τους Ναζί πρέπει να είναι κι οι ίδιοι είτε κομμουνιστές είτε ηλίθιοι. Κάτι τέτοιες μισαλλόδοξες απλουστεύσεις πολώνουν συνέχεια την κατάσταση στην Ελλάδα. Απόψεις σαν κι αυτές που προτάσσεις είναι που έχουν επιτρέψει την ανοχή προς τον Νεοναζισμό στην Ελλάδα και παγκόσμια. Είναι ανεύθυνο και επικίνδυνο να σε ικανοποιεί η απόπειρα δαιμονοποίησης κάθε ιδεολογίας με την οποία δε συμφωνείς. Είτε θα έρθει κι κι η σειρά της δικής σου είτε θα εξωρραϊστεί τόσο η εικόνα του φασισμού, που θα αναγκαστούμε όλοι να τον ξαναζήσουμε. Εκτός αν αυτό είναι το σχέδιο...
 9. Χρεοκοπία Ευρώπης - The Euroskepticism Thread - Ευρωσκεπτικισμός v0.1

  Πολλές πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες έχουν υποφέρει από τις πολιτικές του παλαιού καθεστώτος. Όμως αυτού του τύπου οι συμψηφισμοί δεν είναι ανέξοδοι μακροπρόθεσμα. Δεν μπορείς χωρίς συνέπειες να εξισώνεις ιδεολογικά τον Κομμουνισμό και τον Ναζισμό επειδή εκφάνσεις και των δύο είχαν αρνητικές συνέπειες στη σύγχρονη ιστορία. Το επόμενο αναπόφευκτο βήμα είναι η απενοχοποίηση των Νεοναζί, ως υποστηρικτών απλώς μιας άλλης ιδεολογίας. Χαρακτηριστικό και επίκαιρο παράδειγμα σε όσα συνέβησαν πρόσφατα στην Αμερική. Εκεί είναι πια αποδεδειγμένα ευκολότερο για κάποιους να πουν ότι είναι Ναζί από ό,τι Κομμουνιστές. Όπως και να 'χει, για μένα ο Κοντονής όφειλε να διατυπώσει τη διαφωνία του για την επιλογή του τίτλου του Συνεδρίου αλλά να είναι παρών, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας. Άλλωστε, το ψήφισμα του Ευηρωκοινοβουλίου σωστά ορίζει την 23η Αυγούστου ως ημέρα μνήμης για τα θύματα των ολοκληρωτικών και απολυταρχικών καθεστώτων και ένας Θεός ξέρει πόσα τέτοια θύματα μετρά η χώρα μας. Η πολιτική αξιοποίηση της ημέρας από τους προεδρεύοντες Εσθονούς για τις δικές τους ιστορικές επιδιώξεις δε θεωρώ ότι μειώνει τη σημασία της.
 10. Όπως πάντα, αν ξεκινάς με μηδενικές προσδοκίες, είναι δύσκολο να απογοητευτείς. Είμαι σίγουρος ότι όσοι περίμεναν με το δάχτυλο στη σκανδάλη για να χτυπήσουν μια 1080 killer είναι αγανακτισμένοι. Όμως η πικρή αλήθεια είναι ότι πιθανότατα θα πουληθούν όλες οι κάρτες που προλαβαίνει να κατασκευάσει η AMD, ακόμη και στην υψηλότερη τιμή. Ακόμη κι αν πρόσκαιρα τους γυρίσουμε την πλάτη για τα καραγκιοζιλίκια με τις τιμές, εξαιτίας της περιορισμένης προσφοράς, τελικά θα ξεπουλήσουν. Οπότε, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, επιχειρηματικά η σειρά θα κριθεί "επιτυχής". Προσωπικά είμαι προβληματισμένος με την κατάσταση στη μεσαία κατηγορία. Η απόσυρση της RX480 και η ανατίμηση της RX580 δεν έχουν αφήσει ικανοποιητικές επιλογές, ενώ ακόμη κι η 1060/6GB έχουν ανατιμηθεί αρκετά πάνω από τα 300€. Ούτε λόγος βέβαια για τις 1070. Οι τιμές <300€ είναι που χρειάζονταν επειγόντως ανανέωση για να τονωθεί η αγορά. Εξαιτίας της τιμολόγησης των Vega, αυτό το κρίσιμο κομμάτι παραμένει σε διαρκές τέλμα.
 11. Αυτοκίνηση

  Αυτές τις μέρες (πιθανότατα λόγω ζέστης) έμεινα κι εγώ από μπαταρία, όπως κι άλλοι γνωστοί. Αλλά δεν είναι δεδομένο ότι δε δίνει ενδείξεις πριν αποδημήσει. Στο προηγούμενο αυτοκίνητο με ειδοποιούσε τουλάχιστον έναν μήνα πριν χρειαστεί αλλαγή, με έναν ελαφρύ δισταγμό στη μίζα. Πάντως, έχω κι εγώ επιφυλάξεις για την προσωρινή φόρτιση -ενδέχεται να μη βοηθήσει. Α, και μια και λέμε για φορτίσεις, επιστράτευσα και τον φορτιστή του Lidl, ο οποίος φαίνεται ότι τα έχει φτύσει μέσα σε ένα εξάμηνο και μετά από μόλις 2-3 χρήσεις. Δεν κάνει τίποτα εκτός να μετρά την τάση, σε καμία μπαταρία.
 12. Πείτε Ό,τι Θέλετε v5.0

  Μάστορα, Περσείδες. Συνήθως δε διορθώνω, αλλά μπερδεύεις τον Καβασάκι και θα έχουμε επεισόδια...
 13. AMD Threadripper thread

  Δεν είναι ανάγκη στο τέλος της συζήτησης να συφωνούμε όλοι. Κακώς επιμένετε να προσπαθείτε να εντοπίσετε ασυνέπειες που να υπονομεύουν την προσωπική προτίμηση του συνομιλητή σας. Μπορείτε να διαφωνείτε ελεύθερα. Απλώς παρακαλώ να λείπουν οι χαρακτηρισμοί. Δεν είναι κρίμα να ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία;
 14. AMD Threadripper thread

  Εντάξει, για να είμαστε δίκαιοι έκαναν ακριβώς την ίδια ηλιθιότητα και ανάποδα στο ίδιο "ρηβιού" και ευτυχώς μετά το συνολικό κράξιμο τα διόρθωσαν όλα (http://www.techradar.com/reviews/amd-ryzen-threadripper-1950x). Δεν ήταν κάποια περίτεχνη συνωμοσία κατά της AMD. Ενδεικτικά: Το πραγματικό ζήτημα είναι ότι όλο και συχνότερα τα ηλεκτρονικά μέσα επενδύουν πολύ περισσότερο στην ταχύτητα ανάρτησης και πολύ λιγότερο στην ποιότητα του περιεχομένου τους. Κάτι τέτοια γραφήματα απλώς είναι ένα από τα συμπτώματα.
 15. Security/privacy news

  https://www.wired.com/story/malware-dna-hack