Jump to content

acct

Moderators
 • Content Count

  8,358
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

About acct

 • Rank
  Super Moderator

Πληροφορίες Προφίλ

 • Φύλο
  Μή ορισμένο

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. acct

  COVID-19

  Από προγενέστερες αποφάσεις που δεν έχουν αντικατασταθεί μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ότι ισχύει το διοικητικό πρόστιμο των 150€. Γενικά υπάρχει ένα θέμα με την επικάλυψη πολλαπλών ΚΥΑ για τα ίδια αντικείμενα. Ξεκίνησα να απαντώ στον Γιώργο και σταμάτησα γιατί θα παρέθετα 5 ΚΥΑ που είχα εύκαιρες και δυνητικά είναι όλες σε ισχύ αυτή τη στιγμή (ή απλώς δε βρήκα εκείνες που τις αντικαθιστούν ή τις τροποποιούν). Πχ σχετική με τα φροντιστήρια είναι και η: Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ. 53452 - ΦΕΚ 3630/Β/31-8-2020 - Ασθένειες (Κορωνοϊός - COVID-19) WWW.E-NOMOTHESIA.GR Μέτρα προστασίας για το σχολικό και εκπαιδευτικό έτος 2020-2021. Τρόπος ασφαλούς λειτουργίας φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών, φορέων παροχής εκπαίδευσης, κατάρτισης, μαθητείας και... η οποία τονίζει το υποχρεωτικό της χρήσης μάσκας, αλλά δεν προβλέπει κυρώσεις. Από περιέργεια, σε μύτη ή μάγουλο βάζουν σε σας τον στυλεό; Και πληρώνεις καθόλου συμμετοχή;
 2. Ναι, το νόημα είναι ότι παραμένει στις βιβλιοθήκες όσων το είχαν ήδη από το Steam, αλλά και για εκείνους το παιχνίδι χρειάζεται πια υποχρεωτική σύνδεση με Epic Games account.
 3. Τελικά καμιά πόρτα έχει αυτό το σύστημα ή μόνο παράθυρα; Όχι τίποτα άλλο, μας είπε ο Βρούτσης ότι τα έφτιαξαν όλα και τον πίστεψα!
 4. Είμαστε λίγο κατω από τους 70 θανάτους ανά εκατομμύριο ανά έτος, οπότε περιμένεις μεσοσταθμικά ~2 νεκρούς την ημέρα και πολύ περισσότερους βαριά τραυματίες. Και να σκεφτείς ότι έχουμε βελτιωθεί αρκετά σε σχέση με πριν 20 χρόνια. Μπα, προηγείται της COVID το φαινόμενο. Έχω την ενύπωση ότι η οδήγηση ανάποδα και η ανεξέλεγκτη διασπορά της νόσου σε κάποιες περιπτώσεις είναι και τα δύο παρενέργειες της ηλιθιότητας περίπου των ίδιων ανθρώπων.
 5. Συγγνώμη, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Καταλαβαίνω τον πειρασμό να τα απλουστεύσουμε όλα, αλλά συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια. Οι καινοτομίες στον χώρο των CPU δε λείπουν, απλά δεν προορίζονται οπωσδήποτε για να καλύψουν τις ανάγκες για gaming σε 4k-high refresh rate. Οι Zen3 της AMD είναι εξαιρετικοί επεξεργαστές για γενική χρήση. Οι Graviton2 της Amazon είναι εξαιρετικοί επεξεργαστές για datacenter. Αν πριν 5 χρόνια έλεγα σε κάποιον τις προδιαγραφές τους, θα με έλεγε τρελό. Στον χώρο των GPU επικρατεί παραδοσιακά μια σχεδιαστική ασυδοσία που επιτρέπει ειδικά στην NVIDIA να ισχυρίζεται ότι κάθε νέα αρχιτεκτονική της είναι το Άγιο Δισκοπότηρο. Φαντάσου με την ίδια λογική η Intel να έλεγε: σχεδίασα έναν νέο επεξεργαστή που σπέρνει, αλλά θέλει νέο 6-pin power adapter (όχι ATX ή EPS compliant), το slot του δε χωράει σε μητρικές μικρότερες από Full-ATX και παρεμπιπτόντως έχει συμφέρουσα ονομαστική τιμή (σχετικά με τους προηγούμενους), αλλά δεν παίζει να τον βρείτε σε αυτή πριν περάσει κάνας χρόνος. Με κίνδυνο να βγω off-topic, θεωρώ μεγαλύτερη καινοτομία στον χώρο των GPU το πρόσφατο open-sourcing του Tensorflow-DirectML από τη Microsoft, που ξεκλειδώνει την επιτάχυνση του Deep Learning σε όλες τις DirectX 12-capable GPUs. Σε σχέση με την τακτική της NVIDIA να κλειδώνει τα πάντα πίσω από την CUDA, είναι η μέρα με τη νύχτα.
 6. Το επαναλαμβάνω από εναλλακτική πηγή λόγω paywall στους FT: Boeing hid design flaws in 737 Max jets from pilots and regulators ARSTECHNICA.COM Congressional report finds aerospace group cut corners. Μιλάμε πια για το πόρισμα της Επιτροπής που είχε αναλάβει να ελέγξει τη διαδικασία πιστοποίησης. Από διαρροές στα πλαίσια των εργασιών αυτής της Επιτροπής είχε κυκλοφορήσει παλιότερα δημόσια και η εσωτερική αλληλογραφία της Boeing, που αποκάλυπτε πόσο προβληματική ήταν η εκχώρηση ελεγκτικών αρμοδιοτήτων της FAA στην εταιρεία.
 7. Σήμερα είναι ξανά στην επικαιρότητα η Αφροδίτη και οι νέες ενδείξεις για την ύπαρξη ζωής στον φαινομενικά αφιλόξενο πλανήτη. Η (πολύ πειστική) δημοσίευση στο Nature είναι αυτή: Phosphine gas in the cloud decks of Venus | Nature Astronomy WWW.NATURE.COM The detection of ~20 ppb of phosphine in Venus clouds by observations in the millimetre-wavelength range from JCMT and ALMA is puzzling... Και μια βολική σύνοψη εδώ: Scientists find possible sign of life on Venus WWW.AXIOS.COM Astronomers have found phosphine in the atmosphere of Venus, possibly indicating life.
 8. Το κέρδος είναι στην ενεργητική ασφάλεια. Προφανώς υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες η ταχύτητα στο κιβώτιο δε βοηθά ιδιαίτερα και προφανώς υπάρχουν οδηγοί που μπορούν να αντιδράσουν με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια ακόμη και από νεκρά. Αλλά επιμένω στη γενική συμβουλή.
 9. Επίτρεψέ μου πάντως να πιστεύω ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο με αυτούς, αλλά και με τα Μέσα που τους δίνουν βήμα για να λένε ό,τι τους κατέβει. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς βοηθά τον δημόσιο διάλογο η γνώμη κάθε τυχαίου εξ ημών. Δημιουργούν και την ψευδαίσθηση ότι οι δύο απόψεις είναι ισοβαρείς και εξίσου διαδεδομένες. Όπως έλεγε κι ένας καθηγητής σε σχολή δημοσιογραφίας: "If someone says it's raining, and another person says it's dry, it's not your job to quote them both. Your job is to look out the fucking window and find out which is true."
 10. Θυμάμαι και παλιότερα είχαμε κάνει κουβέντα για φρενάρισμα με ταχύτητα ή με νεκρά. Εξακολουθώ να είμαι αναφανδόν υπέρ της σχέσης στο κιβώτιο όσο το αυτοκίνητο κινείται.
 11. acct

  COVID-19

  Από το Σάββατο έχει ανακοινωθεί ότι η αξιολόγηση του περιστατικού στην Αγγλία έχει ολοκληρωθεί και έχει κατατεθεί σύσταση για επανεκκίνηση της μελέτης. Το αποτέλεσμα προστίθεται στο σύνολο δεδομένων της κλινικής δοκιμής και πρέπει να επικυρωθεί από τους επιμέρους εθνικούς ελεγκτικούς οργανισμούς για το μέρος που αφορά τον καθένα τους. Ενδεικτικά: NPR Choice page WWW.NPR.ORG
 12. Τσάμπα ασχολούμαστε με τον κύριο, αλλά επειδή είναι πρόσφατη η μελέτη των CDC και αφορά ακριβώς στο συγκεκριμένο θέμα: Transmission Dynamics of COVID-19 Outbreaks Associated ... WWW.CDC.GOV Reports suggest that children aged ≥10 years can efficiently transmit SARS-CoV-2, the virus that causes coronavirus disease 2019 (COVID-19).
 13. Είμαι σίγουρος ότι θα πέσει σε ευήκοα ώτα... https://www.dw.com/en/german-arms-exports-to-turkey-at-highest-level-since-2005/a-50866242 https://eu.greekreporter.com/2020/06/23/more-than-one-third-of-german-military-exports-go-to-turkey/ https://www.dailysabah.com/business/defense/limit-on-arms-export-to-turkey-excludes-maritime-equipment-german-fm-says
 14. Ο Κούκης δε θέλει να έχει ασφαλή ψηφιακή υπογραφή, για να μπορεί να τη βάζει ανεξέλεγκτα όπου να 'ναι. Καλόμαθε η γριά στα σύκα!
 15. Ακριβώς. Η γραφειοκρατία και η ανεπαρκής ψηφιοποίηση των διαδικασιών είναι δύο διαφορετικά προβλήματα. Σίγουρα το ένα επιτείνει το άλλο, αλλά ας μην έχει κανείς παράλογες προσδοκίες από τη νέα (απαραίτητη) προσπάθεια. Θυμίζω ότι επί ΓΑΠ (οπότε και ιδρύθηκε και η ΔΙΑΥΓΕΙΑ) υποτίθεται ότι ελήφθησαν και πολλά μέτρα που θα επέτρεπαν την ηλεκτρονική επικοινωνία με φορείς του Δημοσίου και την ταχύτερη διεκπεραίωση πολλών καθημερινών υποθέσεων του πολίτη και μηχανογραφήθηκαν φορείς που σκοπίμως δούλευαν με τεφτέρια επί δεκαετίες. Αλλά τα προβλήματα δε λύθηκαν ως δια μαγείας, απλά τα εμπόδια στην εξυπηρέτησή μας μετατέθηκαν σε άλλα στάδια της διαδικασίας. Κι έχει περάσει ήδη μια δεκαετία. Κι εγώ είμαι ανήσυχος. Διακρίνω μια προσπάθεια αυτός ο αριθμός να καταστεί μοναδικό αναγνωριστικό για την αλληλεπίδραση με όλες τις υπηρεσίες, με κίνδυνο να παθαίνουμε τα ίδια με τους Αμερικανούς, που χειρίζονται το SSN τους ως κάτι ασφαλές και μυστικό, ενώ δεν είναι τίποτα από τα δύο. Πάντως, σε συνδυασμό με μια ασφαλή φυσική μέθοδο ταυτοποίησης και εξαιρετικά αυστηρό auditing για όλες τις υπηρεσίες (ποιος απέκτησε πρόσβαση, πότε, σε ποια στοιχεία και για ποιο λόγο), το σύστημα μπορεί να δουλέψει. Αλλά δεν ξέρω πόσο εύκολα θα γίνει η πολιτισμική μετάβαση από την τωρινή κατάσταση κατά την οποία όποιος θέλει ανοίγει όποιον φάκελο θέλει χωρίς κανέναν έλεγχο και η βάση δεδομένων του taxis καταλήγει να πουλιέται στην αγορά έναντι ευτελούς τιμήματος.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.