acct

Moderators
 • Δημοσιευσεις

  6.281
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  11

1 Ακόλουθος

Σχετικά με το μέλος acct

 • Τίτλος
  Super Moderator

Πληροφορίες Προφίλ

 • Φύλο
  Μή ορισμένο
 1. βοήθεια για αγορα εξωτερικού wifi client

  Αν είναι έτσι, υπολόγιζε ότι η ταχύτητά σου θα περιορίζεται και από την ισχύ του πομπού, ανεξάρτητα από την κατευθυντικότητα της κεραίας του δέκτη σου. Κάτι τέτοιο είχα κατά νου. Οπότε, είναι καλό να έχεις επιβεβαιώσει με τον διαχειριστή του δικτύου ότι η επιλογή σου ταιριάζει στην υποδομή του. Αν όντως η τοπολογία είναι όπως περιγράφεις, τεχνικά όλες οι παραπάνω λύσεις είναι εφικτές. Απλά είναι χρήσιμο να είναι ενήμερος, για να μην προκύψει μελλοντικά πρόβλημα στη συνεννόησή σας.
 2. βοήθεια για αγορα εξωτερικού wifi client

  Αφού από την άλλη πλευρά έχεις κάποιο Legacy AirMax της Ubiquiti στα 2.4 (πιθανότατα NanoStation M), μπορείς να το ταιριάξεις με AirGrid M / PowerBeam M / NanoStation M, για να αξιοποιήσεις κι εσύ το AirMax. Τα πρώτα δύο είναι αρκετά κατευθυντικά, ενώ το τελευταίο έχει μεγαλύτερο εύρος δέσμης. Συνήθως, στη δική σου πλευρά προτιμάς στενή δέσμη, για να μη δέχεσαι άχρηστες παρεμβολές, αλλά η φαρδύτερη δέσμη στοχεύεται πιο εύκολα. Τη ρύθμιση που θέλεις την κάνεις πηγαίνοντας στην καρτέλα Network > Network Mode > Router και τροποποιώντας ανάλογα τα πεδία για WLAN Network Settings και LAN Network Settings. Για να μην υπάρχει καμία παρανόηση, φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι χρειάζεσαι να σου δώσουν πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυο που εκπέμπει το AP στο οποίο θέλεις να συνδεθείς. Αυτό ενδέχεται να απαιτεί και ενέργειες από τον ιδιοκτήτη ή διαχειριστή του ασύρματου δικτύου, εκτός από το να σου πουν απλά τον κωδικό. Ίσως αυτός είναι κι ο λόγος που οι γείτονες χρειάστηκαν τον τεχνικό που έστησε το AP. Ο συγγενής σου που είχε στημένο το AirGrid, πιθανότατα το είχε κι εκείνος ως Router, διαφορετικά θα χρειαζόταν και μια επιπλέον "εξωτερική" IP για το TP-LINK.
 3. Νέα για το Διάστημα, Live Streaming και σχολιασμός Thelab style (SpaceLab)

  Η χθεσινή επιτυχημένη εκτόξευση του Cygnus OA-7 με έναν Atlas 5 δεν είχε πολλά εντυπωσιακά πλάνα, αλλά έχουμε ακόμη να περιμένουμε την πρόσδεσή του στον ISS το Σάββατο. Μετά την τρίμηνη παραμονή του, θα ολοκληρώσει την αποστολή του διεξάγοντας το 3ο πείραμα της σειράς SAFFIRE και θέτοντας σε τροχιά 4 cubesats. Ωραιότερες εικόνες πρόσφερε προ ημερών η επιστροφή του Soyuz MS-02 στο Καζακστάν: αλλά και η ερασιτεχνική λήψη της εκτόξευσης του Chinasat 16 με έναν LM-3B:
 4. AMD ZEN thread

  @LocoDiceGR,
 5. Και τότε είχα κοιτάξει βιαστικά στα News, αλλά δεν έλεγε πουθενά πού και ποιοι μαζεύουν τα στοιχεία μας και δεν καιγόμουν τόσο πολύ για το Syberia 2 για να τα συμπληρώσω. Ετούτο μοιάζει οριακά πιο ενδιαφέρον, απλά με εξέπληξε ότι η φόρμα ήταν πανομοιότυπη -και πάλι χωρίς Privacy Policy.
 6. Είχα αναρωτηθεί και με ένα προηγούμενο αντίστοιχο που είχες αναρτήσει. Τι καμπάνια είναι αυτή; Σε ποιον δίνουμε τα στοιχεία μας; Έχει κάπου περισσότερες πληροφορίες;
 7. AMD ZEN thread

  Όχι. Και αφήνω το σχόλιό σου, για να να κάνω ακόμη μια παραίνεση. Πολλάκις έχουμε γράψει ότι εδώ σκοπίμως αφήνουμε κάποια σχόλια που θα ήταν οριακά σε άλλα θέματα, για να υπάρχει μια μικρή εκτόνωση. Όμως, όποιος προκαλεί επίμονα και συστηματικά, έστω και σε αυτό το θέμα, θα υποστεί τις συνέπειες της συμπεριφοράς του. Οπότε, παρακαλώ εσένα και τους υπόλοιπους να μην υποψύψετε στον πειρασμό. Προσωπικά, έχω εξαντληθεί από τη διαρκή γκρίνια που πηγάζει από αυτό το θέμα. Ήδη η χρησιμότητά του έχει διαχυθεί σε άλλα μικρότερα και ευπρεπέστερα. Ας βοηθήσουμε όλοι να παραταθεί η ζωή του για λίγο ακόμη, βελτιώνοντας τη συμπεριφορά μας.
 8. Τίτλοι τέλους για το IDF της Intel

  Όπως είχε εξελιχθεί το IDF, ήταν αναμενόμενο. Η ετήσια εκδήλωση είχε νόημα την εποχή που κάθε χρόνο είχαν να ανακοινώσουν είτε καινούρια λιθογραφία είτε βελτιώσεις στην προηγούμενη και οι επεξεργαστές ήταν το ψωμοτύρι της Intel. Τελευταία, οι μισές ανακοινώσεις από το IDF ήταν για τεχνολογίες έξω από αυτό που είχαμε συνηθίσει ως το core business της Intel, ενώ κι η αγορά ξανασυρρικνώθηκε, παρότι η Intel κατάφερε και κατέγραψε αυξημένο τζίρο. Ίσως είναι καλύτερο να προγραμματίζουν τέτοιες εκδηλώσεις όταν έχουν κάτι μείζον να ανακοινώσουν, αντί να καλλιεργούν την προσδοκία ότι κάθε χρόνο θα πετυχαίνουν κάποιο κοσμοϊστορικό ορόσημο. Μάλλον έτσι δυσαρεστούν τους φανατικούς επισκέπτες τους, αλλά τουλάχιστον γλυτώνουν τη μουρμούρα όλων των υπολοίπων.
 9. AMD ZEN thread

  @tavliban οι περισσότερες ανησυχίες σου απαντήθηκαν παραπάνω, αλλά προσθέτω κι εγώ πώς τις βλέπω από τη δική μου σκοπιά. 1. Ψύκτρες: τα μοντέλα που δεν έχουν SKU με ενσωματωμένη ψύκτρα είναι αυτά που θεωρούνται "premium". Σχεδόν όλοι όσοι θα αγοράσουν αυτά αντί ένα φτηνότερο που δυνητικά έχει ίδιες επιδόσεις με λίγο OC, έχουν ήδη ή προτίθενται να αγοράσουν after market σύστημα ψύξης. Κόβοντας την ψύκτρα, η AMD γλυτώνει κόστος και επιπλέον διατηρεί καλύτερη σχέση με τους συνεργάτες της που κυκλοφορούν τέτοια συστήματα. Το τελευταίο νομίζω είναι και το σημαντικότερο. Αν όλοι οι επεξεργαστές έρχονταν πακέτο με τις ικανοποιητικότατες Wraith, οι συνεργάτες της AMD θα έβγαζαν αφρούς απ' το στόμα, γιατί ελάχιστοι θα έψαχναν κάτι καλύτερο. 2. Integrated GPU: σε έναν ιδανικό κόσμο, θα είχαν κυκλοφορήσει ταυτόχρονα R7, R5, R3, Zen based APUs και οι mobile/embedded εκδοχές τους. Όμως, η θέση της AMD στην αγορά δεν της επέτρεψε καν να κυκλοφορήσει μια πλήρη σειρά desktop CPUs. Χρειαζόταν harvested silicon μετά την κυκλοφορία των R7 ακόμη και για τους 6πύρηνους και 4πύρηνους. Ούτε λόγος για να έχει παράλληλες γραμμές παραγωγής για APUs. Επιχειρηματικά είναι πιο λογικό να κάνει βηματικά τις κυκλοφορίες, για να μεγιστοποιήσει τη διαθεσιμότητα σε κάθε επίπεδο της αγοράς και τα κέρδη που μπορεί να αποκομίσει. Άλλωστε, όσοι καλύπτονται με ένα iGPU είναι μάλλον οι λιγότερο πρόθυμοι να αναβαθμίσουν και πιθανότατα θα αναζητήσουν κάτι από τα φτηνότερα ράφια, με το μικρότερο ποσοστό κέρδους. Όπως και να 'χει, το ντεμπούτο των Ryzen σίγουρα δεν ήταν ιδανικό. Όμως, μέχρι το τέλος του χρόνου φαίνεται ότι θα υπάρχει ένας ανταγωνιστικός Zen σε κάθε επίπεδο της αγοράς (συμπεριλαμβανομένων laptops και AiO), βασισμένος σε μια πλατφόρμα χωρίς παιδικές ασθένειες και με πολύ καλό προσδόκιμο ζωής, χωρίς ανούσιες αλλαγές socket. Όπως το βλέπω, ακόμη κι όσοι έσπευσαν να αγοράσουν νωρίς, δύσκολα θα μετανιώσουν για την επιλογή τους.
 10. AMD ZEN thread

  Χρόνια πολλά σε όλους. Επιστρέφουμε με φρέσκες αναφορές, βλέπω... Μ' αρέσει που βάζεις στη φράση τον Ryzen, μπας και το άσχετο μήνυμα περάσει για συναφές με το θέμα. Ας μην το ξεχειλώσουμε άλλο, πάμε πίσω στο θέμα μας.
 11. Νέα για το Διάστημα, Live Streaming και σχολιασμός Thelab style (SpaceLab)

  Δυο μέρες τώρα προσπαθώ να αποφασίσω αν αξίζει τον κόπο η "νέα" ανακοίνωση της NASA για τον Εγκέλαδο. Το μόνο καινούριο είναι ότι στους πίδακες που είχε εντοπίσει το Cassini παλιότερα έχει ανιχνευθεί μοριακό υδρογόνο, που είναι ενδεικτικό της ύπαρξης υποθαλάσσιας υδροθερμικής δραστηριότητας παρόμοιας με της γης. Μια καλή σύνοψη εδώ: http://www.popularmechanics.com/space/solar-system/news/a26044/cassini-evidence-hydrothermal-vents-enceladus/ Οπότε, μάλλον το μικρό φεγγάρι του Κρόνου παίρνει πια τον τίτλο του ουράνιου σώματος με τις περισσότερες πιθανότητες να μπορεί να φιλοξενήσει ζωή, με την Ευρώπη να έπεται. Το κακό είναι ότι μια διερευνητική αποστολή σε οποιοδήποτε από τα δύο αποκλείεται να φτάσει πριν καμιά δεκαετία.
 12. Τελευταία νέα για το Polaris της AMD

  Δεν πέφτει κανείς από τα σύννεφα. Υπάρχει όμως ένα υπαρκτό ερώτημα: ποσοστιαία πόσο βελτιώνουν τις αντίστοιχες RX 4ΧΧ; Θα δικαιολογείται η διαφορά στην τιμή για το διάστημα που θα κυκλοφορούν ταυτόχρονα στην αγορά; Προσωπικά θα ήθελα να φτάσουν στην Ελλάδα οι RX480/8 κάτω από τα 200€ μέχρι το τέλος της χρονιάς, αλλά τώρα μοιάζει πια απίθανο. Αν η κυκλοφορία της RX 580 είναι η αφορμή για να κολλήσουν αυτές οι επιδόσεις για έναν χρόνο ακόμη στα 300+€, θα πρόκειται για αρνητική εξέλιξη, ανεξάρτητα αν ευνοούνται από τη σύγκριση με τις 3ΧΧ. Αν πρέπει ντε και καλά να συμβιβαστείς με μια RX 570/4 για να πετύχεις τέτοια τιμή, πας καλύτερα σε RX480/4 και ξεμπερδεύεις.
 13. Πείτε Ό,τι Θέλετε v5.0

  Τότε βάζω παραπάνω λεφτά για τα εισιτήρια.
 14. Πείτε Ό,τι Θέλετε v5.0

  Πέρα από το σχετικό καλαμπούρι, με τα ~20 χιλιάρικα που κοστίζει η πτήση προσφέρουν μια ανάταση στη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, που δηλώνουν θρησκευόμενοι χριστιανοί. Κι ας μη μ' ενδιαφέρει προσωπικά, το λιγότερο από ένα ευρωσεντ που μου αναλογεί, το χαρίζω ευχάριστα. Ας ξεκινήσουν από αλλού την οικονομία.
 15. Official Ryzen Club

  Στο συγκεκριμένο θέμα ανταλλάζουν απόψεις και εμπειρίες και αλληλεπιδρούν με την υπόλοιπη κοινότητα τα μέλη του φόρουμ που έχουν στα χέρια τους υπολογιστές πλατφόρμας RYZEN/AM4. Ο στόχος είναι η αξιοποίηση της έμπρακτης εμπειρίας αυτών των μελών. Ανεβάζετε benchmarks, αποτελέσματα overclocking, προβλήματα ή ό,τι άλλο επιθυμείτε. Για να είναι χρήσιμη η αλληλεπίδραση με την υπόλοιπη κοινότητα, θεωρώ προκαταβολικά αναμενόμενη τη συμμετοχή κι άλλων ενδιαφερόμενων, με την πρέπουσα ευγένεια. Όσοι θέλετε, μπορείτε ευχαρίστως να αναρτήσετε το αποδεικτικό αγοράς ή τις φωτογραφίες των καινούριων σας Ryzen και να περιγράψετε τις εμπειρίες σας. Αν φανεί χρήσιμο στην πορεία, αυτό το μήνυμα θα ενημερωθεί με μια λίστα των μέλων που δουλεύουν στην καινούρια πλατφόρμα. Αν προέρχεστε από το AMD Zen Megathread, παρακαλώ ρίξτε πρώτα μια προσεκτική ματιά εδώ: Καλή αρχή.