Jump to content

acct

Moderators
 • Content Count

  7,405
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

About acct

 • Rank
  Super Moderator

Πληροφορίες Προφίλ

 • Φύλο
  Μή ορισμένο

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Και δεν έβαζες τη σαλάτα μαζί με τις πένες να κάνεις μια κρύα σαλάτα ζυμαρικών;
 2. Στο πισί είναι όλα σωσμένα (και κράτησα και το recovered). Εκεί που πρέπει να ανέβουν, όμως... κλικ-κλικ και copy-paste μέχρι τελικής πτώσης.
 3. Έτσι έλεγα κι εγώ. Όταν έσκασε χθες το UPS του υπολογιστή και έχασα καμιά ώρα δουλειά, είπα ότι φταίω εγώ που έχω το κινέζικο στον σταθερό και έχω βάλει το APC σε φορητό-ρούτερ. Τελικά ήταν προμήνυμα για τα μελούμενα. Σήμερα με έχει πιάσει οσφυαλγία, ο μικρός έχει πυρετό και μου έριξαν μια ψιλή από πίσω στο αυτοκίνητο. Είμαι σίγουρος ότι για όλα υπάρχει μια λογική εξήγηση, αλλά όποιος έχει το τηλέφωνο του Father Karras, ας ρίξει ένα πμ...
 4. Τις μισές τις έπλυνες με τα χρωματιστά, ε;
 5. Τιμές, ρε παιδιά... Όλοι από φορτηγό ψωνίζετε;
 6. Για να είμαστε δίκαιοι, δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα από την προηγούμενη φορά. Η Οδηγία 2012/27 έτσι κι αλλιώς ορίζει ότι "Τα κράτη μέλη διασφαλίζουν ότι οι τελικοί καταναλωτές λαμβάνουν ατελώς όλους τους τούς λογαριασμούς και τα στοιχεία για την κατανάλωση ενέργειας και ότι η πρόσβαση των τελικών καταναλωτών στα στοιχεία για την κατανάλωσή τους είναι επίσης δωρεάν.". Αντίστοιχα, το άρθρο 12 παρ. 4 ν.4342/2015, που την ενσωματώνει στην εθνική νομοθεσία ορίζει ότι "Οι διανομείς ενέργειας και οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης ενέργειας οφείλουν να παρέχουν στους τελικούς καταναλωτές ατελώς όλους τους λογαριασμούς και τις πληροφορίες για την κατανάλωση ενέργειας και δωρεάν πρόσβαση στα στοιχεία για την κατανάλωσή τους, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.". Η ΔΕΗ ισχυρίζεται ότι η ηλεκτρονική δωρεάν πρόσβαση καλύπτει αυτήν την απαίτηση. Αν και εγώ διαφωνώ και θεωρώ ότι καλώς ο ΣτΚ έχει κινητοποιηθεί, το νομικό έρεισμα είναι ακριβώς το ίδιο ισχυρό με πριν. Η υπόθεση C‑294/18, η οποία μνημονεύεται στη νέα επιστολή, αφορά το ακριβώς αντίθετο ερώτημα: αν η μηνιαία έκπτωση σε όσους έχουν επιλέξει ηλεκτρονική τιμολόγηση αποτελεί παράνομη επιβάρυνση για εκείνους που εξακολουθούν να λαμβάνουν λογαριασμό με άλλον τρόπο. Σε αυτό το θέμα, το Δικαστήριο αποφάνθηκε πως: Βεβαίως, μπορεί βάσιμα να υποτεθεί ότι, αν ερωτηθεί, αντιτίθεται σε χρέωση όσων δεν επιλέγουν την ηλεκτρονική τιμολόγηση. 'Ομως, ακόμη και χωρίς αυτήν την απόφαση, οποιαδήποτε προσφυγή κατά της ΔΕΗ για τη χρεώση των έγχαρτων λογαριασμών θα είχε πολύ καλή τύχη.
 7. Ε, δικαιολογείσαι. Μάλλον η δασκάλα φοβόταν να σας βάλει να κλίνετε το "αρνιόμουνα"...
 8. Με παρεξηγείς, εγώ δεν έκανα, απλώς σου προτείνω ιδέες. Περαστικά σας!
 9. Κολονοσκόπηση. Ακόμη καλύτερα, tandem γαστρο-κολονοσκόπηση.
 10. Έψαχνα για DVR για αναλογικές κάμερες, αυτό το σετάκι θα μπορούσε να είναι εναλλακτική λύση. Βλέπω όμως ότι έχει μόνο 1 τεμάχιο ακόμη σε στοκ και η μόνη επιλογή για μεταφορικά είναι πια ~$60 expedited shipping.
 11. Από τα αναπάντεχα της εκτόξευσης του Falcon Heavy την περασμένη εβδομάδα ήταν και το εντυπωσιακό πλάνο της αποτυχημένης προσνήωσης: Αλλά και η επιτυχημένη σύλληψη του ενός μισού της καλύπτρας από το ανανεωμένο Ms. Tree (πρώην Mr. Steven) : Σε πιο πρόσφατα νέα, φαίνεται να πήγε εξαιρετικά η -ομολογουμένως απλή- προγραμματισμένη δοκιμή του Orion: (https://arstechnica.com/science/2019/07/nasa-completes-successful-test-of-orions-escape-system/) Και, μένοντας στον πάντα καλά πληροφορημένο Eric Berger, κάπως ευχάριστα νέα για τις επανδρωμένες πτήσεις, μετά τις πρόσφατες αναποδιές:
 12. Για να μην ξεχνιόμαστε: https://www.iefimerida.gr/kosmos/synodos-koryfis-nter-laien-komision-lagkarnt-ekt
 13. Αποφεύγω να σχολιάζω σοβαρά σε τούτο το θέμα, αλλά αυτό που συζητάτε είναι σημαντικό. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Η αμφισβήτηση των πάντων είναι βασική αρχική της επιστήμης. Αρκεί να είσαι πρόθυμος να αποδεχτείς τα αποτελέσματα των πειραμάτων σου ή να είσαι σε θέση να κατανοήσεις και να αναπαράξεις τα πειράματα άλλων ερευνητών. Η φιλοσοφία των φαντασιόπληκτων οπαδών της επίπεδης γης εδράζεται στην αμφισβήτηση της ίδιας της επιστημονικής διαδικασίας. Είναι πρόθυμοι να στηρίζουν μια θεωρία που, όχι απλώς δεν αποδεικνύεται από κανένα πείραμα, αλλά διαψεύδεται από όλα. Αυτό είναι βέβαιο. Μάλιστα, όσο κατανοούμε καλύτερα τις φυσικές επιστήμες αντιλαμβανόμαστε ότι η πρότερη γνώση μας συχνά ήταν μια απλουστευτική προσέγγιση. Αλλά δεν υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που όλο το σώμα της γνώσης ενός επιστημονικού πεδίου έχει αποδειχτεί συνωμοτικά κατασκευασμένο για να παραπλανήσει τον παγκόσμιο πληθυσμό. Περιορισμένης έκτασης πλάνες υπάρχουν (ενδεικτικά: η αποσιώπηση των καταστροφικών συνεπειών του καπνίσματος επί δεκαετίες). Αλλά τα κίνητρά τους είναι σχεδόν πάντοτε πολιτικά ή οικονομικά, όχι επιστημονικά και -μοιραία- στο τέλος αποκαλύπτονται.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.