Jump to content

acct

Moderators
 • Δημοσιευσεις

  6.521
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  11

1 Ακόλουθος

Σχετικά με το μέλος acct

 • Τίτλος
  Super Moderator

Πληροφορίες Προφίλ

 • Φύλο
  Μή ορισμένο
 1. Αυτοκίνηση

  Προσπερνώντας τις μπούρδες του άρθρου, νομίζω ότι και στο βίντεο που παρέθεσες εστιάζουν στις λάθος παραμέτρους, λόγω F1. Η διαπερατότητα και η υγρασία είναι σίγουρα θέματα, αλλά νομίζω το σημαντικότερο είναι η οξείδωση εκ των έσω από το ατμοσφαιρικό οξυγόνο. Η πιο ευαίσθητη πλευρά του ελαστικού είναι η εσωτερική. Όταν εκτίθεται σε οξυγόνο και μάλιστα σε πίεση μεγαλύτερη από την ατμοσφαιρική, σίγουρα σταδιακά οξειδώνεται και εμφανίζει μικρο-ρωγμές. Ένας βασικός λόγος που το άζωτο θα πρέπει να είναι πιο επωφελές είναι ότι δεν αντιδρά με το βουλκανισμένο λάστιχο, οπότε καθυστερεί τη γήρανσή του. Πάντως, συμφωνώ ότι όταν μιλάμε για χρονικά διαστήματα μέσα στο προσδόκιμο ζωής των ελαστικών δρόμου, οι διαφορές πρέπει να είναι τέτοιες που δε δικαιολογούν το επιπλέον κόστος. Καλύτερα να ξοδέψεις τα παραπάνω λεφτά για λίγο καλύτερα λάστιχα.
 2. Εκτός αν συνοδευτικά αναφέρει Made by Takata / Kobe Steel, ... Πέρα από το καλαμπούρι, δεν είναι μόνο οι Κινέζοι που υποκύπτουν στον πειρασμό να μειώσουν το κόστος, θυσιάζοντας την ποιότητα του προϊόντος τους. Από την άλλη, σίγουρα υπάρχουν και εξαιρετικά εργαλεία Made in China, αλλά αυτά δύσκολα θα τα βρεις στην κορφή της λίστας στο AliExpress και ακόμη πιο δύσκολα θα τα προτιμήσεις, αφού στην ίδια τιμή θα υπάρχουν κοντινότερες και πιο εδραιωμένες επιλογές.
 3. Προσφορές παιχνιδιών PC

  Το Steam Link έχει ξαναπέσει σε χαμηλή τιμή μόνο του σε προηγούμενο sale. Θυμάμαι τότε μου έβγαινε 39€ μαζί με τα μεταφορικά, αλλά θα πρέπει να το ξανακοιτάξω αργότερα. Και τότε το είχα θεωρήσει λίγο κοροϊδία να πληρώνεις πιο πολλά μεταφορικά από ό,τι για το προϊόν. Πάντως, δεν είναι κακό το ξεστοκάρισμα. Μπορεί να μυρίζει και νέο Steam Link μεσοπρόθεσμα. Εκτός αν δεν πήγε τόσο καλά όσο ήλπιζαν και σταδιακά κλείνει τον κύκλο του.
 4. Προσφορές παιχνιδιών PC

  Κι εγώ έτσι το βλέπω. Στα νέα του παιχνιδιού δε λέει για καμιά προσφορά, ούτε δείχνει να έχει πέσει φτηνότερα από 3,59€. Μπορεί να ήταν και παροδικό λάθος.
 5. Simracing Gear! Καρέκλες, τραπέζα, τιμόνια εχωωω

  Αν θέλετε, σφυρίξτε μου τους αριθμούς των μηνυμάτων και τα χωρίζω σε νέο θέμα.
 6. Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

  @DEADLAZARUS, δικαιούσαι να έχεις ιδιαίτερες ευαισθησίες σχετικά με τη μεταχείριση των ζώων, να επιθυμείς αλογοψυχολόγους, να απαιτείς να σταματήσει η χρήση ζώων για την παραγωγή έργου επωφελούς για τον άνθρωπο, ακόμη και να απαγορευτεί δια ροπάλου η σφαγή και η βρώση ζώων. Αυτό που δε δικαιούσαι είναι να απαιτείς να προσαρμοστεί όλη η κοινωνία στην επιθυμία σου. Και χαλάρωσε λίγο, γιατί αν τους χαρακτηρισμούς παραπάνω τους είχες απευθύνει σε άλλο μέλος, θα είχες πάει για διάλειμμα.
 7. 4k vs HDR vs 144Hz (Best Gaming Monitor)

  @fatalara, δε φαίνεται να έχει γίνει κανένα edit, σε κανένα μήνυμα του θέματος.
 8. Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

  Αστειεύεσαι, σωστά; Ισχυρίζεσαι ότι ζούμε σε μια "μη φυσιολογική χώρα" (sic), ότι "νομίζουμε ότι ο υπόλοιπος κόσμος είναι αφύσικος" (sic) και ότι "Είμαστε απολίτιστοι" (sic). Μόλις σου επισημάνουν το προφανές (ότι αυτή η δραστηριότητα εισήχθη από τον "πολιτισμένο", "φυσιολογικό" κόσμο), αντιστρέφεις το επιχείρημα και μιλάς για μιμητισμό. Δε γίνεται και στραβός να είν' ο γιαλός και στραβά ν' αρμενίζουμε. Είναι κατακριτέο να καβαλάμε το άλογο και να το βάζουμε να σέρνει άμαξα; Να ενημερώσουμε τους ιππικούς ομίλους και συλλάβουμε τους αμαξάδες πάραυτα. Μην το ακούσουν οι (απολίτιστοι) παππούδες μας μόνο, γιατί θα μας πλακώσουν στις σφαλιάρες. Το γεγονός είναι "ζωγράφισαν πάνω σε άλογο υπό την επίβλεψη του φροντιστή του, παρουσία παιδοψυχολόγων και εκπαιδευτικών". Αυτό που λες εσύ είναι η άποψή σου, την οποία δικαιούσαι να διατυπώνεις και εμείς να την κρίνουμε. Όταν βαφτίζουμε την άποψή μας "γεγονός", η επιχειρηματολογία έχει πάει περίπατο. Εν τέλει, παρότι δήλωσα η συγκεκριμένη δραστηριότητα με αφήνει αδιάφορο, κατανοώ ότι άλλους τους θίγει βαθιά, σε σημείο να θεωρούν ότι αποτελεί μέτρο του επιπέδου πολιτισμού της χώρας. Αντί της μάχης μέχρις εσχάτων δια του πληκτρολογίου, παρακινώ όποιον σέβεται τη νόμιμη διαδικασία να περιμένει την εκδίκαση των μηνύσεων που κατατέθηκαν, κατά την οποία θα έχουν και οι δύο πλευρές τη δυνατότητα να εκθέσουν την άποψή τους και να αξιολογήσουμε τη σοβαρότητα των επιχειρημάτων εκατέρωθεν. Ελπίζω να τις απέσυραν άμεσα και να απολογήθηκαν σε καθέναν από τους θιγόμενους. Αυτό πραγματικά σηκώνει μήνυση, αν δεν είχε προηγηθεί η ενημέρωση και συναίνεση όλων των γονέων -και δυσκολεύομαι πολύ να πιστέψω ότι θα την εξασφάλιζαν.
 9. AMD ZEN thread

  Τα τελευταία μηνύματα αφαιρέθηκαν. Η λύση όταν κάποιος είναι αγενής δεν είναι να γινόμαστε και οι υπόλοιποι, ειδικά όταν ήδη έχει απομακρυνθεί από το θέμα. Αφήστε κατά μέρος τους χαρακτηρισμούς και εκμεταλλευτείτε την ερχόμενη εβδομάδα για πιο εποικοδομητικά σχόλια.
 10. Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

  Ακόμη κι αν είμαστε, αυτό σίγουρα δεν αποδεικνύεται από την εγχώρια αντιγραφή μιας δραστηριότητας πολύ συνηθισμένης στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια. Ομολογώ ότι προσωπικά μου φαίνεται κακόγουστη, αλλά σίγουρα δεν είναι επικίνδυνη ή επώδυνη για το ζωντανό. Δε μοιάζει καν να είναι δυσάρεστη. Εικάζω βάσιμα ότι για το άλογο είναι προτιμότερο να το μπογιαντίζουν και να το βουρτσίζουν τα πιτσιρίκια από ό,τι να το καβαλούν ή να το βάζουν να σέρνει άμαξες. Οι διαβεβαιώσεις των εκπαιδευτικών, των ψυχολόγων και των φροντιστών των ζώων με καλύπτουν σ' αυτό το θέμα. Σίγουρα κάποιοι είναι πιο ευαίσθητοι στο θέμα των δικαιωμάτων των ζώων, αλλά φοβάμαι ότι καμιά φορά είναι εκείνοι που δεν έχουν συνυπάρξει με ζώα συντροφιάς, για να καταλάβουν τη φυσική και συναισθηματική συνεξάρτηση ανθρώπων και ζώων. Φαντάζομαι βέβαια ότι για την ένταση της κατακραυγής φταίει και η ασυδοσία που προάγεται από τα ηλεκτρονικά μέσα. Από το μένος κάποιων σχολίων αλλού νομίζεις ότι ορισμένοι ετοιμάζονται να ιδρύσουν τον Στρατό των 12 Μπιθήκων (sic).
 11. Security/privacy news

  Το κοίταγα νωρίτερα το πρωί και αναρωτιόμουν τι θα γίνει με όλα τα κινητά που έχουν σταματήσει να παίρνουν ενημερώσεις. Θα με αναγκάσουν να είμαι συνέχεια με VPN ή να αλλάξω κινητό, μου φαίνεται...
 12. Official Ryzen Club

  Όλο και περισσότερα σχόλια που καταλήγουν εδώ θα ταίριαζαν καλύτερα στο γενικό Zen thread (+random Intel vs AMD rant). Τα έχω καρφιτσώσει και τα δύο και μπορείτε να κινείστε ελεύθερα μεταξύ τους, αλλά σας παρακαλώ όλους να κρατήσουμε ετούτο πιο πρακτικό και εστιασμένο γύρω από την πραγματική χρήση των Ryzen. Δε μετακινώ τα τελευταία μηνύματα, γιατί θα χαθεί η συνέχεια, αλλά ας μην το ξεχειλώσουμε τελείως.
 13. Αν βρεις τρόπο να ανεβάσεις 700 κιλά ανοξείδωτο ατσάλι στο σαλόνι, βέβαια.
 14. Official Ryzen Club

  Δε νομίζω ότι έχει στηθεί κανένα ιδιαίτερο πανηγύρι από τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες Ryzen εδώ. Γενικά βλέπω μια συγκρατημένη ικανοποίηση και περιστασιακές μουρμούρες, ειδικά από τους πρώτους αγοραστές, που υπέστησαν και τα προβληματάκια κατά την ωρίμανση της πλατφόρμας. Είναι γεγονός ότι η AMD είναι πίσω συγκριτικά με την Intel στο gaming, μια κατάσταση που αναγνωρίζεται από όλους, αλλά σταδιακά θα τείνει να εξισορροπηθεί. Πάντως, δε νομίζω ότι αυτό τεκμαίρεται από το Passmark score. Η ουσία είναι τα νούμερα στα παιχνίδια καθαυτά κι εκεί έχει αρκετή σημασία η ανάλυση και η συχνότητα ανανέωσης της οθόνης του καθενός.
 15. utorrent δεν κανει upload

  Τα περισσότερα νόμιμα torrents έχουν πολλούς seeders και ελάχιστους leechers, οπότε είναι λογικό να μη βλέπεις πολλή κίνηση. Η αντίστροφη κίνηση που περιμένεις να δεις στη γραμμή σου μετά που έχεις κατεβάσει πχ μια διανομή linux από torrent είναι μεσοσταθμικά της τάξης των μερικών εκατοντάδων kB/s και μόνο για σύντομα χρονικά διαστήματα. Εφόσον το upload κάποιες φορές είναι χαμηλό, αλλά μη μηδενικό, πιθανότατα οι ρυθμίσεις σου είναι μια χαρά. Επίσης, οι οικιακές ADSL/VDSL είναι ασύμμετρες, που σημαίνει ότι το upload που σου επιτρέπουν είναι σημαντικά χαμηλότερο από το download έτσι κι αλλιώς -συνήθως μία τάξη μεγέθους ή περισσότερο. Συνεπώς, από την περιγραφή σου δε φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα.
×