Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Gigabyte θύμα της σπείρας RansomExx

    Η εταιρία παραγωγής υλικού υπολογιστών GIGABYTE από την Ταιβάν, δέχθηκε επίθεση ransomware και απειλείται ότι θα δημοσιεύτουν περισσότερα από 112 GB επιχειρηματικών δεδομένων στο Dark Web, εκτός εάν η εταιρεία συμφωνήσει με τις απαιτήσεις τους και πληρώσει λύτρα. Η GIGABYTE επιβεβαίωσε την επίθεση, ενώ εκπρόσωπός της δήλωσε ότι το περιστατικό δεν επηρέασε τα συστήματα παραγωγής, παρά μόνο μερικούς εσωτερικοί διακομιστές οι οποίοι έχουν αφαιρεθεί και απομονωθεί.

    Η εταιρεία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία διερεύνησης την παραβίαση του συστήματος ασφαλείας της, έκλεψαν αρχεία και κρυπτογράφησαν δεδομένα. Ενώ οι επιτιθέμενοι δεν κατονομάστηκαν από την GIGABYTE,  ο δικτυακός τόπος "The Record" έψαξε και δημοσιοποίησε μια ιστοσελίδα στο Dark Web, που περιείχε τις εκβιαστικές απαιτήσεις της συμμορίας ransomware.

     

    Gigabyte-onion-1024x627.png

     

    Gigabyte-onion-2-1024x627.png

    Πηγή: Therecord.media

     

    Η σελίδα φιλοξενείται σε μια διαδικτυακή πύλη στο Dark Web, όπου τα μέλη του καρτέλ RansomExx ransomware συνήθως φιλοξενούν απειλές για εταιρείες των οποίων αρχεία έχουν κλαπεί και κρυπτογραφηθεί και διαρρέουν δεδομένα από εκείνες που αρνούνται να πληρώσουν.

    Η επίθεση ransomware στα κεντρικά γραφεία της GIGABYTE, είναι η τελευταία σε μια μακρά λίστα επιθέσεων ransomware που έπληξαν τον τεχνολογικό τομέα της Ταιβάν τα τελευταία χρόνια. Τα προηγούμενα θύματα περιλαμβάνουν Acer, AdvanTech, Compal, Quanta και Garmin.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.