Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft κυκλοφορεί την ανανεωμένη εφαρμογή Σημειωματάριου στo Windows Insiders

    Η Microsoft συνεχίζει να ενημερώνει και να βελτιώνει τα Windows 11 δύο μήνες μετά τη δημόσια κυκλοφορία τους και η εφαρμογή Σημειωματάριο είναι το πιο πρόσφατο κομμάτι του λειτουργικού συστήματος που προσελκύει την προσοχή. Η ενημερωμένη έκδοση της εφαρμογής Σημειωματάριο κυκλοφορεί στo Windows Insiders στο κανάλι Dev.

    Οι κύριες αλλαγές εμφανίζονται σχεδόν όπως και στα στιγμιότυπα οθόνης του Σημειωματάριου που διέρρευσαν από τις αρχές Οκτωβρίου: η νέα ενοποιημένη γραμμή τίτλου και η γραμμή μενού εντοπίζουν το στυλ "mica" των Windows 11, καθώς και υποστήριξη για σκοτεινή λειτουργία, υποστήριξη για εναλλαγή μεταξύ σκοτεινού και φωτεινού λειτουργία και εκσυγχρονισμένα στοιχεία ελέγχου γραμματοσειράς.

     win11-notepad2-1440x900.jpeg win11-notepad3-1440x900.jpeg win11-notepad4-1440x900.jpeg

     

    Η Microsoft έχει προσθέσει μερικά χαρακτηριστικά στο Σημειωματάριο που δεν έχουν αισθητικό χαρακτήρα, αλλά μέχρι στιγμής η εταιρεία εστιάζει στο να κάνει το πρόγραμμα καλύτερο στα είδη απλής επεξεργασίας κειμένου και κώδικα. Η Microsoft δεν προσπαθεί να κάνει το Notepad πιο προηγμένο ή πιο εμπλουτισμένο κείμενο επεξεργασίας. Για αρχή, το πρόγραμμα επιλέγει μια λειτουργία Αναίρεσης πολλαπλών επιπέδων, ενώ η τρέχουσα εφαρμογή Σημειωματάριο μπορεί να αναιρέσει και να επαναλάβει μόνο το τελευταίο πράγμα που κάνατε. Υπάρχει επίσης ένα νέο παράθυρο διαλόγου εύρεσης και αντικατάστασης που καταλαμβάνει λιγότερο χώρο.

    Η Microsoft λέει ότι εργάζεται για να αντιμετωπίσει την απόδοση κατά το άνοιγμα μεγάλων αρχείων και προβλήματα με το shift-click για επιλογή κειμένου, μεταξύ δύο άλλων δευτερευόντων ζητημάτων. Αυτά κατά πάσα πιθανότητα θα επιλυθούν πριν κυκλοφορήσει η νέα εφαρμογή Σημειωματάριο στα πιο σταθερά κανάλια διανομής των Windows.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.