Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft λανσάρει τα Windows 11 SE για υπολογιστές χαμηλού κόστους στα σχολεία

    Η Microsoft ανακοίνωσε μια νέα έκδοση των Windows 11 που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τον εκπαιδευτικό τομέα, με την ονομασία "Windows 11 SE". Αυτή η νέα έκδοση των Windows 11 έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει θεμελιώδεις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα σχολεία καθημερινά, εμφανίζοντας βελτίωση απόδοσης και καλύτερη διαχείριση πόρων, ενώ είναι και απλά στην διαχείριση.

    Η Microsoft λέει ότι τα Windows 11 SE έχουν βελτιστοποιηθεί για υπολογιστές χαμηλού κόστους που εστιάζουν στην εκπαίδευση, οι περισσότεροι από τους οποίους ξεκινούν από την προσιτή τιμή των 249 $ και τροφοδοτούνται από χαμηλής απόδοσης τσιπ Intel και AMD. Τα Windows 11 SE σχεδιάστηκαν έχοντας κατά νου τα σχόλια των δασκάλων και των διαχειριστών πληροφορικής των σχολείων. Σε αντίθεση με τα κανονικά Windows 11, τα Windows 11 SE διατίθενται προεγκατεστημένα με το Microsoft Office, που περιλαμβάνει το Word, PowerPoint, Excel, OneNote και OneDrive, τα οποία μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν εκτός σύνδεσης ως μέρος μιας άδειας χρήσης του Microsoft 365.

    Η Microsoft έχει επίσης περιορίσει ορισμένες από τις λειτουργίες multitasking, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του αριθμού των εφαρμογών που μπορούν να αποσπαστούν ταυτόχρονα στην οθόνη σε μόλις δύο. Η εφαρμογή Microsoft Store είναι επίσης απενεργοποιημένη. Τα Windows 11 SE εκτελούν επίσης αυτόματα εφαρμογές σε πλήρη οθόνη, κάτι που είναι λογικό, δεδομένου ότι οι περισσότεροι υπολογιστές με Windows 11 SE θα διαθέτουν μικρές οθόνες 11 ιντσών. Επίσης, καταργεί την πρόσβαση στην περιοχή "Αυτός ο υπολογιστής" στην Εξερεύνηση αρχείων από προεπιλογή, καθώς είναι μια περιοχή που δεν χρειάζεται να έχουν πρόσβαση οι περισσότεροι μαθητές όταν εργάζονται σε σχολικές εργασίες. Τα Windows 11 SE είναι "υποστηριζόμενα από το cloud", που σημαίνει ότι θα αντικατοπτρίζει όλα τα αποθηκευμένα έγγραφά που είναι αποθηκευμένα τοπικά, στο cloud.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.