Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft προωθεί την εκμάθηση προγραμματισμού μέσω του Minecraft

    Την Τρίτη, το Code.org ανακοίνωσε ότι οι νέες δραστηριότητες για παιδιά στο φετινό Hour Of Code στο "Computer Science Education Week", το οποίο θα λάβει χώρα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου, θα περιλαμβάνουν ένα ακόμη σεμινάριο με θέμα το Minecraft από τον Diamond Supporter του Code.org, την Microsoft. Έτσι, το Minecraft θα είναι για επτά συνεχόμενα χρόνια το προβεβλημένο παιχνίδι σε μια εποχή που ο κόσμος έχει ξεκινήσει ήδη τις γιορτινές αγορές του. Συμμετέχοντας στην Ώρα του Κώδικα από το 2018, η Microsoft καυχήθηκε ότι 100+ εκατομμύρια σεμινάρια για το Minecraft Hour of Code είχαν ήδη καταγραφεί από μαθητές όλων των τάξεων.

    Στο φετινό σεμινάριο Hour of Code: TimeCraft, τα παιδιά θα "μάθουν βασικές έννοιες κωδικοποίησης για να διορθώσουν μυστηριώδη λάθη σε όλο το συνεχές του χρόνου" Ένα συνοδευτικό πρόγραμμα μαθήματος που ταιριάζει σε όλους για ηλικίες 6-18 δίνει οδηγίες στους μαθητές να: "Ζήσουν ένα παιχνίδι περιπέτειας επιλέγοντας μόνοι τους, εξερευνώντας βασικές στιγμές στα ανθρώπινα επιτεύγματα. Χρησιμοποιώντας τις υπερδυνάμεις της κωδικοποίησης, να σώσουν το μέλλον λύνοντας μυστηριώδη γεγονότα στο συνεχές του χρόνου».

    Μεταξύ άλλων, οι προκλήσεις κωδικοποίησης κάνουν τους μαθητές του δημοτικού να ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο για να να αποτρέψουν την κατασκευή των Μεγάλων Πυραμίδων ως Μεγάλους Κύβους, να σώσουν το Σινικό Τείχος της Κίνας από την καταστροφή από τα Πάντα και να σκουπίσουν το συνοφρύωμα της Μόνα Λίζα.

    Το νέο φέτος, σημειώνει η Microsoft, είναι ότι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εγγραφούν ώστε ένας ειδικός στην εκπαίδευση της Microsoft να καθοδηγεί την τάξη τους μέσω ενός μαθήματος "Ώρα κώδικα με το Minecraft", χάρη στη μαγεία των Ζωντανών Εκδηλώσεων του Microsoft Teams.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.