Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η TSMC ανακοινώνει σχέδιο κατασκευής εργοστασίου στην Ιαπωνία το 2022, με εκκίνηση παραγωγής το 2024

    Ο πρόεδρος της TSMC πραγματοποίησε σήμερα μια ομιλία. Ο Πρόεδρος Wei Zhejia ανακοίνωσε την επένδυση και την κατασκευή ενός εργοστασίου στην Ιαπωνία. Τόνισε ότι η TSMC θα επενδύσει στην Ιαπωνία για την κατασκευή ειδικής γραμμής παραγωγής waffers των 22nm. Η παραγωγική ικανότητα της διαδικασίας 22nm και 28nm θα λάβει υποστήριξη και επιδοτήσεις από την ιαπωνική κυβέρνηση, καθώς και υποστήριξη από πελάτες στην Ιαπωνία. Εκτιμάται ότι το εργοστάσιο θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται το 2022 και η μαζική παραγωγή θα ξεκινήσει το 2024.

    Ο Wei Zhejia είπε ότι η ιαπωνική επένδυση και η κατασκευή εργοστασίων αποτελεί μέρος της παγκόσμιας τακτικής της TSMC. Η παγκόσμια επέκταση της εταιρείας βασίζεται στις ανάγκες των πελατών και τις οικονομικές εκτιμήσεις. Τα ειδικά κατασκευαστικά έργα θα λάβουν επιδοτήσεις και υποστήριξη από την ιαπωνική κυβέρνηση για την παροχή επεξεργαστών 22nm και 28nm.

    Τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πρόσφατα ότι η TSMC θα συνεργαστεί με ιαπωνικές εταιρείες όπως η Sony (SONY) για να επενδύσει περίπου 800 δισεκατομμύρια γιεν (περίπου 203,3 δισεκατομμύρια δολάρια Ταϊβάν) στον νομό Kumamoto και η ιαπωνική κυβέρνηση θα επιδοτήσει το ήμισυ της συνολικής επένδυσης.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.