Jump to content

masteroidz

Premium Members
 • Content Count

  585
 • Joined

 • Last visited

About masteroidz

 • Rank
  Registered User
 • Birthday 01/01/1985

Πληροφορίες Προφίλ

 • Φύλο
  Άνδρας
 • Περιοχή
  Neverland
 • Ενδιαφέροντα
  Λίγο πολύ τα πάντα
 • Επάγγελμα
  Πατάω πλήκτρα

Recent Profile Visitors

4,383 profile views
 1. Ακούγεται κάπως πως ο Edge θα τρέχει εγγενώς στο Linux. Να αναμένουμε και το MS Office ή τότε bye bye Windows? Ζούμε σε εποχές που θα δούμε πράγματα που δεν θα πιστεύουμε. Ήδη με το WSL 2 έχουν γίνει μεγάλα βήματα να έρθουν κοντά τα Windows στο Linux έστω και σε επίπεδο γραμμής εντολών. Από τις δωρεάν λύσεις σαφώς αλλά υπάρχει και η σειρά προϊόντων της JetBrains που σπέρνει αλλά κοστίζει το κάτι τις. SFTP μακράν (SSH) αλλά δεν υποστηρίζεται από τις περισσότερες εφαρμογές δυστυχώς οπότε ναι, το Samba είναι το second best. Επίσης υπάρχει και η βιβλιοθήκη SSHFS για τοπικό mount ενός remote resource.
 2. Ο fileserver αναβαθμίζεται, το NAS όχι. Από εκεί και πέρα όλα εξαρτώνται από την άνεση που έχεις να στήσεις το λογισμικό μόνος σου (linux ή bsd) και τις ανάγκες σου. Αν θες μέχρι 2 δίσκους και βαριέσαι να μπλέξεις, πάρε ένα έτοιμο. Αν θες όμως 4+ δίσκους και έχεις το μεράκι να λερώσεις τα χέρια σου τότε φούλ για σερβεράκι.
 3. Οι τιμές όταν παρουσιάζονται σε δολάρια ΗΠΑ δεν περιλαμβάνουν τον εμπορικό φόρο (π.χ. ΦΠΑ για την Ευρώπη). Οπότε όταν μιλάμε για την 3070 στα $499 στη χώρα μας ιδανικά θα έχει 421€*1.24 = 522€.
 4. Σε σπίτι με τριφασικό ρεύμα τα powerline της Tplink που έχω δουλεύουν μια χαρά εδώ και 2χρόνια. Μην τα απορρίπτεις σαν λύση.
 5. Για ποια παιχνίδια μιλάμε; Επίσης μπορείς να μας δώσει μια εικόνα για το load ανά πυρήνα και τη συχνότητα που τρέχει;
 6. Θα φανεί στην πορεία αν είναι νόμιμο ή όχι. Αυτό που μας έχει διαφύγει από την ανάλυση είναι πως η Apple χρεώνοντας κοινή ταρίφα στην αγορά της εφαρμογής και τις in-app πληρωμές αποφεύγει τα όποια τρικ μπορούν να σκαρφιστούν οι ιδιοκτήτες των εφαρμογών. Για παράδειγμα αν δεν χρέωνε καθόλου τις in-app πληρωμές ή εφάρμοζε χαμηλότερη ταρίφα τότε ξαφνικά όλες οι εφαρμογές στο Apple store θα ήταν δωρεάν με ένα σκασμό πληρωμές κατά τη χρήση. Το παράλογο είναι πως χρεώνει 30%, όχι πως χρεώνει γενικά.
 7. Κλασσική περίπτωση βλάβης. Όταν τα κάνεις όλα λάθος.
 8. Χρησιμοποιώ καθημερινά το Macbook Pro 13" μοντέλο 2017 εδώ και 2,5 χρόνια περίπου. Σαν χρήστης linux από το 2012 ένα έχω να πω: Αν εξαιρέσεις την οθόνη και το touchpad που είναι πραγματικά πολύ καλά, το μηχάνημα είναι ένα σκουπίδι. 1. Δεν μπορείς να το αναβαθμίσεις π.χ. Ram 2. Το καλοκαίρι ζεσταίνεται σε σημείο να ζεματάει. Aκόμα και σε δωμάτιο με κλιματισμό. 3. Το λογισμικό είναι μέτριο έως κακό με πολύ λίγες επιλογές παραμετροποίησης σε σύγκριση με μια τυπική διανομή linux. 4. Όσες φορές προσπάθησα να μιλήσω με το service δεν έβγαλα άκρη. 5. Μου έχουν επιβάλει τη χρήση του από την εργασία μου λόγω ομοιομορφίας και δεν μπορώ να απαλλαγώ από δαύτο. Αν δεν υπάρχει πολύ συγκεκριμένος λόγος να προβείς σε αγορά ενός Macbook κοίτα σε πιο αξιόλογες λύσεις. Το οικονομικό δεν το κοιτάω καν όταν μιλάμε για εργαλείο δουλειάς.
 9. Αν και τον τελευταίο καιρό η ARM έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού, ιδιαίτερα μετά την κίνηση της Apple να μετακινηθεί από την x86 αρχιτεκτονική, το μεγάλο παιχνίδι παίζεται στην ανοιχτής σχεδίασης αρχιτεκτονική RISC V. Να δούμε λοιπόν αν η Nvidia κάνει την κέντα και τι αλλαγές θα φέρει στην αρένα!
 10. Θα βγει ανακοίνωση, όπως είπαν, σύντομα. Η διαδικασία της μετάβασης είναι πανεύκολη και γίνεται μέσα από τον update manager.
 11. Η μαγεία σε αυτή την περίπτωση δεν είναι πως τρέχει το παιχνίδια με 100+fps αλλά ότι κάνει κάτι που δεν είναι σχεδιασμένο να κάνει. Η δύναμη του ανοιχτού λογισμικού είναι πως με ταλέντο και αρκετό κόπο αλλάζει το computing κάθε μέρα προς όφελος των πολλών.
 12. Δεδομένης της μηδαμινής υποστήριξης από τα μεγάλα studio παραγωγής παιχνιδιών, το Steam με το Proton (modded WINE) έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Καθημερινά βελτιώνεται η βιβλιοθήκη του λογισμικού και όλο και νεότερα παιχνίδια προστίθενται στις επιλογές μας. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω! https://www.protondb.com/
 13. Hell March και τα μυαλά στα κάγκελα. Όλη η μουσική έχει γίνει remaster από τον αρχικό παραγωγό!!
 14. Η Nvidia επενδύει στην πλατφόρα ARM αλλά όχι στην consumer αγορά (desktops). Η διαρκώς ανανεούμεση σειρά της Jetson είναι λουκούμι για χρήσεις όπως Machine Learning, Computer Vision κλπ. Βγαίνουν σε module form αλλά και σε development kits με πλήθος θυρών. Οι υλοποιήσεις σε ARM επεξεργαστές δίνουν βάση στην κατανάλωση και δεν έχουν παρουσιαστεί συστήματα συγκρίσιμα σε απόδοση με τους γνωστούς μας x86. Αλλιώς ένα Raspberry Pi 4 (8GB) με ένα κουτάκι και εξωτερικό SSD δίσκο είναι οτι πρέπει για τυπικό desktop σύστημα.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.