Jump to content

masteroidz

Premium Members
 • Content Count

  542
 • Joined

 • Last visited

Πληροφορίες Προφίλ

 • Φύλο
  Άνδρας
 • Περιοχή
  Neverland
 • Ενδιαφέροντα
  Ο Κόσμος όλος
 • Επάγγελμα
  Πουλάω αέρα

Recent Profile Visitors

3,733 profile views
 1. Τα περισσότερα μαγαζιά δεν έχουν στοκ από τις ακριβές σειρές. Στην εποχή των price comparisons (π.χ. skroutz) δεν παίζει να πουλάνε με υπερκέρδος. $1 + VAT ~ 1€
 2. Σε λίγα χρόνια ένας πιτσιρικάς θα το χρησιμοποιεί για να πειραματιστεί! https://www.youtube.com/watch?v=45X4VP8CGtk
 3. Θα είχε επίσης ενδιαφέρον να μαθαίναμε αν και πως θα αξιοποιηθεί το μηχάνημα που τερματίζει τη λειτουργία του.
 4. Τα έτοιμα themes και τα addons πολλές φορές έχουν hardcoded links σε ένα κάρο media που βρίσκονται σε τρίτους server. Ακόμα και περιεχόμενο που δεν είναι ορατό στον χρήστη αλλά είχαν χρησιμοποιήσει οι devs για δοκιμές. Και οι σύνδεσμοι αυτοί βασίζονται σε μη ασφαλείς συνδέσεις (http). Πρόσφατα είχα βοηθήσει μια φίλη να ξηλώσει όλες τους http συνδέσμους και δεν ήταν το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.
 5. Ότι είναι φτιαγμένο σε Wordpress και λοιπά CMS, με πληθώρα από δωρεάν plugins ή pro χωρίς υποστήριξη θα πάει άκλαφτο.
 6. [scrub] ; set to true to run scrub after sync enabled = true percentage = 15 older-than = 10 Αυτές είναι οι παράμετροι που χρησιμοποιώ. Ελέγχει καθημερινά έως και 15% των δεδομένων που δεν έχουν γίνει scrub το τελευταίο 10ήμερο. Στην πράξη οι δίσκοι δεν δουλεύουν πάνω από 15-20 λεπτά και σχεδόν στο ρελαντί.
 7. Ο ένας δίσκος ήταν από παλαιότερο σύστημα και έσκασε λίγες μέρες αφού έστησα τον server. Κάνω συγχρονισμό + scrub μια φορά τη μέρα. Έτυχε να γίνει βράδυ αφού είχε συγχρονίσει το σύστημα. Για να καταλήξω σε αυτή η λύση πέρασα από δοκιμές επί χάρτου όλες τις επιλογές όπως RAID 5/6/10, ZFS κλπ αλλά η πολυπλοκότητα τους ακύρωνε τα όποια πλεονεκτήματα. Δηλαδή να προσθαφαιρώ δίσκους στο pool , να διαβάζω δίσκους εκτός pool και γενικά να έχω άμεση πρόσβαση στα δεδομένα μου ακόμα και αν η μητρική πάρει φωτιά. Σημαντικό ρόλο στην επιλογή έπαιξε πως δουλεύω κυρίως με κώδικα, αρχεία κειμένου και spreadsheets οπότε ο όγκος των δεδομένων που αλλάζει καθημερινά είναι σχετικά μικρός. Πολύ μικρός αλλά με μεγάλη αξία. Για να προστατέψω λοιπόν την εργασία των τελευταίων 24 ωρών κρατάω τα δεδομένα που δουλεύω καθημερινά μόνο σε SSDs, pushαρω συχνά σε git repo και εννοείται όλα είναι πάνω σε ups. Τα αρχεία κειμένου & spreadsheets συγχρονίζουν επίσης με το Google Drive. Τα πολύ σημαντικά δεδομένα όπως φωτογραφίες κλπ υπάρχουν και σε usb stick εκτός του χώρου που ανανεώνεται κάθε εξάμηνο ευλαβικά. Ο μοναδικός λόγος που βρίσκω κάποιος να μπλέξει με ZFS εκτός από πειραματισμό είναι απαιτήσεις σε production περιβάλλον κρίσιμων υποδομών με μπόλικους δίσκους και τεράστιες βάσεις δεδομένων. Εκεί πραγματικά δείχνει τα δόντια του.
 8. Έχεις σκεφτεί τη λύση MergerFS και Snapraid? Το πρώτο μαζεύει τους δίσκους και τους εμφανίζει ως έναν στο σύστημα (UnionFS) και το δεύτερο είναι snapshot based software raid. Το πλεονέκτημα αυτής της υλοποίησης είναι πως μπορείς να συνδυάσεις δίσκους διαφορετικού μεγέθους, να ξεκινήσεις έχοντας ήδη γεμάτους δίσκους και να προσθαφερείς δίσκους χωρίς να ξαναστήνεις τα πάντα από την αρχή. Επίσης αν χτυπήσει ένας δίσκος. μέχρι να τον αλλάξεις, έχεις κανονικά πρόσβαση στα δεδομένα των υπόλοιπων. Η μόνη απαίτηση είναι ο δίσκος που αποθηκεύεται το snapshot να έχει ίσο ή μεγαλύτερο μέγεθος από τους υπόλοιπους δίσκους του array. Δες περισσότερα στο https://www.snapraid.it/compare Τρέχει στον δικό μου οικιακό server (3*4ΤΒ σε ext4) εδώ και μήνες και έχει δοκιμαστεί σε ξαφνική απώλεια δίσκου. Δεν έχασα ούτε kb.
 9. Προσωρινά μπορείτε να τα επαναφέρετε αν αλλάξετε τη ρύθμιση (about:config) xpinstall.signatures.required: false
 10. Για την Microsoft έχει σημασία αλλιώς δεν θα το διαφήμιζε. Πόσο μάλλον ότι έγιναν, κατά δική τους ομολογία, 100 εκατομμύρια νέες ενεργοποιήσεις τους τελευταίους 6 μήνες. Τους καίει να εμφανίσουν υψηλά νούμερα, δεν τους νοιάζει απλά.
 11. Νομίζω πως μπορείς να κάνεις απευθείας τραπεζική κατάθεση σε λογαριασμού τρίτου από τη Revolut. Payments -> Bank transfer -> Add new beneficiary -> To another person -> ...
 12. Πολλά μπράβο Ζάχο και Ανέστη για την πρωτοβουλία και βέβαια στο TheLab για την οργάνωση!!
 13. Καλησπέρα στην κοινότητα! Στήνω έναν home file server και χρειάζομαι ένα κουτί για να στεγάσει το νέο σύστημα. Οι ελάχιστες απαιτήσεις για δίσκους είναι 6 * 3,5" και κατά προτίμηση να μπορεί να στεγάσει 8 * 3,5". Με σειρά προτίμησης οι επιλογές που έχω καταλήξει είναι: 1. Fractal Design Define R6 USB-C http://www.fractal-design.com/home/product/cases/define-series/define-r6-usb-c-gunmetal https://www.skroutz.gr/s/16189569/Fractal-Design-Define-R6-USB-C-Blackout.html 2. Thermaltake Core V71 https://www.thermaltake.com/Chassis/Full_Tower_/Core/C_00002231/Core_V71/Design.htm https://www.skroutz.gr/s/4816521/Thermaltake-Core-V71.html 3. Corsair Obsidian 750D https://www.corsair.com/eu/en/Categories/Products/Cases/Obsidian-Series™-750D-Full-Tower-ATX-Case/p/CC-9011035-WW https://www.skroutz.gr/s/4153266/Corsair-Obsidian-750D.html Έχετε κάποια παρατήρηση ή κάποιο άλλο κουτί να προτείνετε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.