Jump to content



  • yanni
    yanni

    Μπλόκο στα sites με παραπλανητικά μηνύματα από την Google

    .
    Κάθε χρήστης του διαδικτύου είναι ουσιαστικά και πελάτης της Google. Οπότε η Google έχει κάθε λόγο να νιώθει ο χρήστης μια κάποια ασφάλεια κατά την περιήγησή του στο διαδίκτυο, με την εταιρία να υπόσχεται να πάρει πρωτοβουλίες για την προστασία του από διάφορες προσπάθειες παραπλάνησής του. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρία ξεκινάει το μπλοκάρισμα ιστοσελίδων οι οποίες προσπαθούν να παραπλανήσουν τον χρήστη ώστε αυτός να εγκαταστήσει λογισμικό το οποίο θα μπορούσε να βλάψει το σύστημα του χρήστη.

     

    Google safe browsing 2

     

    Έτσι σελίδες οι οποίες προτρέπουν τον χρήστη να αναβαθμίσει τον media player, να εγκαταστήσει κάποιο "απαραίτητο" plug in ή προσπαθούν να τον μπερδέψουν με πλήθος download buttons, θα μπλοκάρονται από όλους τους browsers που χρησιμοποιούν το Safe Browsing API της Google, όπως οι Chrome, Firefox και Safari. Στην θέση της σελίδας του site οι browsers θα παρουσιάζουν μια προειδοποίηση ότι οι σελίδες αυτές ενδέχεται να προσπαθήσουν να τους εξαπατήσουν ώστε να εγκαταστήσουν ανεπιθύμητο λογισμικό.

     

    Τέλος, να αναφέρουμε ότι όσοι διατηρούν ιστοσελίδες, ενδέχεται να τις δουν να μπλοκάρονται, ακόμα και αν οι ίδιοι δεν έχουν ενσωματώσει απευθείας τέτοια παραπλανητικά μηνύματα σε αυτές, αλλά αυτά να προέρχονται από κάποια διαφημιστική υπηρεσία που έχουν ενσωματώσει ή να είναι αποτέλεσμα hacking. Η Google θα αναγνωρίζει και θα ενημερώνει τους webmasters σε αυτές τις περιπτώσεις ώστε αυτοί να καθαρίσουν τις σελίδες τους. Παράλληλο ο αλγόριθμος Safe Browsing θα παρακολουθεί αυτές τις σελίδες και θα παρέχει στοιχεία για τον χρόνο που χρειάστηκε μέχρι να καθαριστούν αυτές, αλλά και τον χρόνο που πέρασε μέχρι να ξανά μολυνθούν.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.