Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Νέο script παρακάμπτει τον έλεγχο υλικού για την εγκατάσταση των Windows 11

    Ένα νέο script επιτρέπει την εγκατάσταση των Windows 11 σε συσκευές με ασύμβατο υλικό, όπως μητρικές χωρίς TPM 2.0, ασύμβατοι επεξεργαστές, ή η έλλειψη Secure Boot. Το σενάριο λειτουργεί επίσης σε εικονικές μηχανές, επιτρέποντάς την αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση του Windows Insider. Αυτό το νέο script κυκλοφόρησε ως μέρος της εξαιρετικά χρήσιμης συλλογής προγραμμάτων Universal MediaCreationTool, ένα αρχείο δέσμης ενεργειών (batch file) που επιτρέπει τη δημιουργία ενός ISO για οποιαδήποτε έκδοση των Windows 10, με την υποστήριξη των Windows 11 να προστέθηκε την περασμένη εβδομάδα. Ενώ το κύριο script αυτού του έργου ανοιχτού κώδικα είναι το "MediaCreationTool.bat" που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ISO των Windows, περιλαμβάνει επίσης ένα σενάριο με το όνομα "Skip_TPM_Check_on_Dynamic_Update.cmd", το οποίο ρυθμίζει τη συσκευή για παράκαμψη ελέγχων συμβατού υλικού.

    Όταν ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά τα Windows 11, η Microsoft κυκλοφόρησε τις νέες απαιτήσεις συστήματος του λειτουργικού συστήματος, οι οποίες περιλάμβαναν επεξεργαστή ασφαλείας TPM 2.0, Secure Boot, νεότερες CPU και τουλάχιστον 64 GB χώρου στο σκληρό δίσκο. Καθώς η Microsoft συνειδητοποίησε ότι πολλοί άνθρωποι, ειδικά εκείνοι στην επιχείρηση, θα δοκίμαζαν τις προεπισκοπήσεις των Windows 11 σε εικονικές μηχανές, τους εξαιρούσαν από τις απαιτήσεις συστήματος. Ωστόσο, η Microsoft απαιτεί πλέον συμβατό υλικό ακόμη και σε εικονικές μηχανές και έχει σταθερή στάση ως προς τις απαιτήσεις του συστήματος, φτάνοντας στο σημείο να εξαιρέσει όσους εγκαθιστούν Windows 11 σε ασύμβατο υλικό από την λήψη ενημερώσεων ασφαλείας.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.