Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν τον CEO της Cybersecurity Giant Group-IB για προδοσία

    Οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν και κράτησαν τον Ilya Sachkov, συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του Group-IB-μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες κυβερνοασφάλειας στη χώρα, με την κατηγορία της προδοσίας.

    Οι λεπτομέρειες σχετικά με την κράτηση του Sachkov παραμένουν ασαφείς, αλλά έγινε αναφορά στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης καθώς οι αρχές έκαναν έρευνες στα γραφεία της εταιρείας, αναφέρει το Reuters. Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass ανέφερε ότι ο Sachkov, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη, κατηγορήθηκε για μεταφορά διαβαθμισμένων πληροφοριών σε ανώνυμη ξένη κυβέρνηση, ισχυρισμούς που ο Σάτσκοφ αρνήθηκε. Η Group-IB επιβεβαίωσε τη σύλληψη του CEO της, αλλά δεν σχολιάστηκε πέρα από μια δήλωση στον ιστότοπο της εταιρείας, η οποία ανέφερε ότι η εταιρεία εξετάζει την απόφαση του δικαστηρίου της Μόσχας και ότι είναι "σίγουρη" για την αθωότητα του Sachkov.

    Ο Sachkov, 35 ετών, ίδρυσε το Group-IB το 2003. Η εταιρεία, με έδρα τώρα τη Σιγκαπούρη, βοηθά εταιρείες και κυβερνήσεις να διερευνήσουν κυβερνοεπιθέσεις και διαδικτυακές απάτες και έχει πελάτες από την Ιντερπόλ έως τις ρωσικές τράπεζες και αμυντικές εταιρείες.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.