Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Παραποιήση εικόνας σε πραγματικό χρόνο με το πρόγραμμα DeepFaceLive

    Το πιο χρησιμοποιούμενο λογισμικό παραποίησης προσώπων (deepfake) στον κόσμο, το DeepFakeLive βασισμένο στο DeepFaceLab, αποκτά μια νέα δυνατότητα να αλλάζει την εικόνα κάποιου σε ζωντανή ροή. Ο Ρώσος προγραμματιστής Ivan Petrov, ανακοίνωσε μια νέα έκδοση του DeepFaceLive σε ομάδα στο Discord, λέγοντας ότι το DeepFaceLive ενσωματώνει τώρα την δυνατότητα απεικόνισης του προσώπου της ηθοποιού Margot Robbie, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά στη δημιουργία deepfake videos.

    Παρακάτω, θα δείτε τέσσερα δείγματα (ένα ζωντανό και τρία ψόφια) τα οποία δείχνουν την ικανότητα του DeepFaceLive να επισυνάπτει την εικόνα της ηθοποιού Margot Robbie σε οποιονδήποτε βρίσκεται σε ζωντανή σύνδεση στο διαδίκτυο.

     

    margot_robbie-deepfacelive.gif

     

    Τα άλλα τρία παραδείγματα της αναπαραγωγής προσώπου που παρέχονται από το DeepFaceLive, απαιτούν την κατά προσέγγιση αντιστοίχιση προσώπου με το υποκείμενο - στόχο. Στην κάτω αριστερή εικόνα βλέπουμε ότι το λογισμικό δεν μπορεί να καλύψει αποτελεσματικά τα εμπόδια.

    robbie-deepfake-live.jpg

     

    Οι σχολιαστές σε μια δημοσίευση στη ρωσική κοινωνική ιστοσελίδα VK.com εικάζουν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κρύψει κάποιος χρήστης την ταυτότητά του ή σαν ένα φίλτρο στο Zoom και παρόμοιες εφαρμογές τηλεδιάσκεψης. Βέβαια, εκτός από τις ψυχαγωγικές εφαρμογές, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο διάπραξης απάτης ή εξαπάτησης του ατόμου που παρακολουθεί κάποια ζωντανή ροή.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.