Jump to content



  • yanni
    yanni

    Πιθανό πρόβλημα με το TRIM κάποιων SSD της Samsung

    .
    Σύμφωνα με τον τεχνικό της Algolia, το bug που ανακάλυψε αυτός και η ομάδα του στην προσπάθεια να διαπιστώσουν τον λόγο που ένα από τα συστήματά τους δεν λειτουργούσε σωστά, καθώς και περιπτώσεις με corrupted δεδομένα, έχει να κάνει με τον τρόπο που λειτουργεί ο SSD controller σε κάποια μοντέλα της Samsung. Το πρόβλημα φαίνεται να βρίσκεται στο TRIM και στην λάθος ερμηνεία από την μεριά του controller στις εντολές που αυτός καλείται να εκτελέσει. Έτσι, αντί να μηδενίσει data blocks που περιέχουν δεδομένα που έχουν ήδη διαγραφεί, μηδενίζει data blocks σε τυχαίες θέσεις. Αν σε αυτές τις θέσεις υπάρχουν αρχεία που χρησιμοποιούνται, αυτό αυτομάτως σημαίνει απώλεια δεδομένων.

     

    Σύμφωνα με τον τεχνικό της Algolia το πρόβλημα εντοπίζεται δεδομένα σε κάποια μοντέλα της Samsung και όχι σε άλλο κομμάτι του hardware ή κάποιο πρόβλημα με το software. Αυτό ενισχύεται και από το γεγονός ότι δεν παρουσιάστηκαν αντίθετα προβλήματα με μοντέλα SSD της Intel.

     

    Τα μοντέλα που βρέθηκε ότι επηρεάζονται είναι τα εξής:

     

    Samsung SSD 840 Pro

     

    Broken SSDs:

    • SAMSUNG MZ7WD480HCGM-00003
    • SAMSUNG MZ7GE480HMHP-00003
    • SAMSUNG MZ7GE240HMGR-00003
    • Samsung SSD 840 PRO Series
    • Samsung SSD 850 PRO 512GB


    Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το χρονικό του εντοπισμού του προβλήματος στο παρακάτω link:
    When Solid State Drives are not that solid | Milliseconds Matter

     


    Μένει τώρα να δούμε αν αυτό είναι όντως πρόβλημα των Samsung SSDs. Αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, σίγουρα θα πλήξει ακόμα περισσότερο την εικόνα της εταιρίας, μετά το θέμα με την πτώση επιδόσεων των 840 EVO SSD.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.