Jump to content



  • yanni
    yanni

    Σημαντικά πιο αργά τα παιχνίδια στο SteamOS από ότι στα Windows

    .
    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα παιχνίδια είναι σημαντικά πιο αργά, έως και 58% σε SteamOS 2.0 έναντι σε Windows 10, με το Steam OS να τα πηγαίνει κάπως καλύτερα στο GeekBench 3 benchmark όπου οι διαφορές είναι σχετικά μικρές με εξαίρεση τις floating point operations.

     


    steambench biggest.002


    steambench biggest.001

     


    Τα παιχνίδια που δοκίμασε η ars technica ήταν τα Middle Earth Shadow of Mordor, Metro: Last Light Redux και τα Portal, Team Fortress 2, Left 4 Dead 2 και DOTA 2 που βασίζονται στην Source Engine. Τα αποτελέσματα είναι τα παρακάτω.

     


    steambench biggest.005


    steambench biggest.004


    steambench biggest.003

     


    Με τις μηχανές γραφικών να στοχεύουν κυρίως το περιβάλλον των Windows, τους κατασκευαστές GPUs να μην βελτιστοποιούν τους οδηγούς τους για το Linux στον βαθμό που το κάνουν για τα Windows και άλλες παραμέτρους όπως τα εργαλεία που διαθέτει το OpenGL στους προγραμματιστές ή τον χρόνο που διαθέτουν αυτοί για την Linux πλατφόρμα, τα αποτελέσματα ίσως να είναι και τα αναμενόμενα. Μένει να δούμε αν αυτό θα αλλάξει στο μέλλον με την έλευση του Vulkan, αλλά και ίσως την περαιτέρω στήριξη στην πλατφόρμα από την Valve και τους άλλους δημιουργούς παιχνιδιών.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.