Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Στη δημοσιότητα οι χώρες που συνεργάζονταν με την εταιρία Hacking Team μετά από εισβολή hackers

    1436208413908723

     

    Τα τελευταία χρόνια κυβερνήσεις έχουν κατηγορηθεί ότι κατασκοπεύουν τους πολίτες και υπάρχουν ακόμα πολλές πληροφορίες και στοιχεία που δεν έχουν δοθεί στον κόσμο. Αυτό οδήγησε άτομα όπως τον Edward Snowden να δημοσιεύσουν απόρρητα έγγραφα ώστε να ενημερωθεί η κοινή γνώμη. Μία τέτοια επίθεση πραγματοποιήθηκε από άγνωστα ακόμα άτομα στην εταιρία Hacking Team, η οποία κατασκεύαζε λογισμικό παρακολούθησης και το πουλούσε σε διάφορες κυβερνήσεις απολυταρχικών καθεστώτων αλλά και της Ευρωπαϊκής ένωσης. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπεύθυνος για την εισβολή είναι ο «PhineasFisher» ένας hacker o οποίος είχε αναλάβει το χτύπημα σε ακόμα μία εταιρεία με παρόμοιες δραστηριότητες, την Gamma International που πούλαγε το εργαλείο FinFisher

     


    Ht Rcs 012 100595150 orig

     

    Σύμφωνα με αυτά τα έγγραφα οι χώρες που είχαν αγοράσει αυτά τα εργαλεία ήταν οι εξής :

     

    Αίγυπτος, Αιθιοπία, Μαρόκο, Νιγηρία, Σουδάν Χιλή, Κολομβία, Ισημερινός, Ονδούρα, Μεξικό, Παναμάς, Ηνωμένες Πολιτείες, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Μαλαισία, Μογγολία, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Ουζμπεκιστάν, Βιετνάμ, Αυστραλία, Κύπρος, Τσεχική Δημοκρατία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Πολωνία, Ρωσία, Ισπανία, Ελβετία, Μπαχρέιν, Ομάν, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

     


    Ht Rcs 05 100595145 orig

    Ht Rcs 04 100595147 orig

     

    Μετά την επίθεση στην ιστοσελίδα της Hacking Team, οι εισβολείς άλλαξαν το όνομα της εταιρίας σε "Hacked Team". Επίσης πολλά tweets και σύνδεσμοι σε εικόνες και αρχεία δημοσιεύτηκαν καταστρέφοντας την αξιοπιστία της εταιρίας. Ένα torrent μεγέθους 400 GB δημοσιεύτηκε το οποίο περιέχει εσωτερικά έγγραφα, πιστοποιητικά, πληροφορίες για τις χώρες με τις οποίες συνεργαζόταν η εταιρία και ο πηγαίος κώδικας των εργαλείων που κατασκεύαζε η Hacking Team.

     


    Ht Rcs 01 100595142 orig

    hackingteam 019 100594965 orig


    CJN 2W4UMAAOMrB

     



×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.